نعناع از آن دسته گیاهانی است که در شکل های مختلف اسفاده می شود. از مصرف تازه اش در سیزی ها تا خشک شده و حتی عرق و روغن آن. نعناع گیاهی با ساقه های کوتاه و برگ های زبر و بادامی شکل است که در ارتفاعات متوسط رشد می کند. نعناع از آن دست سبزی هایی است که به راحتی و حتی در خانه های آپارتمانی قابل کاشتن است.

نعناع با طعم تند و عطر نافذش در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. هم در آشپزی و هم در طب استفاده های فراوانی دارد که در این مطلب تحت عنوان طبع و خواص نعناع در طب سنتی ایرانی اسلامی به بررسی آنها پرداخته ایم.

 طبع نعناع

نعناع دارای طبیعت گرم و خشک است و حرارت لازم در بدن سردمزاجان را به خوبی تامین می کند. گرم مزاجان هم می توانند همراه با مصلحات این گیاه پر خاصیت را مصرف کنند.

خواص بی شمار نعناع در طب سنتی

نعناع گرم کننده بدن است.

رطوبت و بلغم بدن را کم می کند.

سردردهایی که ریشه در سردی دارند را برطرف می کند.

ناراحتی های معده از جمله نفخ و ورم را بهبود می دهد.

روغن نعناع برای درمان زخم و سوختگی استفاده می شود و همچنین از عفونت جلوگیری می کند.

برای درمان گلودرد قرقره چای یا عرق نعناع مفید است.

تعریق را زیاد کرده و تب را کاهش می دهد.

نشاط آور است.

قلب را تقویت می کند.

رقیق کننده خون است. اما در گرم مزاجان اثر عکس دارد.

درد دندان و لثه را تسکین می دهد. بخصوص اگر برگهای تازه آن جویده شود.

خونریزی های ریوی را قطع می کند.

ضد سرفه است.

مقوی معده و روده است.

دل درد را برطرف می کند.

ضد سرماخوردگی است.

طبع و خواص نعنا در طب سنتی ایرانی

درمان فوری اسهال با چای نعناع

دم کرده نعناع یا چای نعنا برای درمان ناراحتی های معده، سندرم روده تحریک پذیر و اسهال استفاده می شود. خوردن سه لیوان چای نعنا در فاصله زمانی سه ساعت، می تواند مشکل اسهال را در افراد برطرف کند.

برای درست کردن چای نعنا کافی است یک قاشف از برگهای خشک شده نعنا را در قوری ریخته، روی آن را با آب جوشیده پر کرده و یه ربع زمان بدهید تا دم بکشد. مصرف این چای علاوه بر نشاط آور بودن و تزریق احساس سبکی به شما می تواند مشکلات گوارشی و اسهال را بهبود ببخشد.

مضرات نعناع چیست؟

با اینکه نعناع به عنوان یک دارو برای از بین بردن نفخ معرفی می شود اما بهتر است بدانید زیاده روی در مصرف آن اثر عکس داشته و ایجاد نفخ می کند.

خوردن نعناع توسط گرم مزاجان و بدون همراه داشتن مصلحات، باعث غلظت خون می شود.

مصرف بی رویه آن معده را ملتهب می کند.

با بالا بردن گرمی بدن ممکن است ایجاد تب و تهوع کند.

برای بیماران اعصاب و روان توصیه نمی شود.

برای افرادی که مشکل ترش کردن یا رفلاکس معده دارند مناسب نیست.

مصرف بی اندازه اسانس نعناع باعث افزایش فشار خون می شود. همچنین در کودکان ایجاد عوارض قلبی می کند.

مصلح نعناع چیست؟

کرفس و انواع سرکه ها مصلح مناسبی برای نعناع هستند.