گریپ فروت یکی از اعضای خانواده بزرگ مرکبات است. با پوستی زرد و نارنجی و گاها سایه هایی به رنگ صورتی یا گلبهی. مزه گریپ فروش ترش و رو به تلخی است و احتمالا از پیوند پرتقال و میوه دیگری به نام دارابی بوجود آمده.
جدول دسترسی سریع
بیشترین میزان گریپ فروت در هند و چین کشت می شود. و در ایران نیز در جنوب کشور پرورش داده می شود.
گریپ فروت را غالبا با عنوان تنظیم کننده فشار خون می شناسیم اما خوب است بدانید این میوه ترش مزه، خواص فراوان دیگری دارد که در این مطلب به آن اشاره می کنیم. برای پی بردن به طبع و خواص گریپ فروت در طب سنتی ایرانی اسلامی، این مطلب را دنبال منید.
طبع گریپ فروت چیست؟
طبع گریپ فروت سرد و تر است و برای گرم مزاجان میوه سودمندی به حساب می آید. سایر مزاج ها می توانند با رعایت در شیوه و اندازه مصرف و استفاده آن همراه با مصلحات از خواص گوناگون این میوه بهره مند شوند.
خواص گریپ فروت:
- کاهش کلسترول.
- تنظیم فشار خون در سطح متعادل.
- پاک کننده و سم زدای کبد.
- حفظ سلامت قلب.
- خوردن یک قاشق آب گریپ فروت قبل از وعده های غذایی، خاصیت ضد نفخ دارد و ناراحتی های معده را برطرف می کند.
- محرک روده و دستگاه گوارش است و آب آن یبوست را برطرف می کند.
- مشکلات کلیوی را بهبود می بخشد.
- عطش را برطرف می کند و ضدعطش است.
- بازکنده رگ ها است.
- حفظ سلامت و تقویت چشم ها.
- تقویت موها و رفع حالت شکنندگی موها.
- دمای بدن را کاهش داده و در درمان تب بسیار موثر است.
- در درمان مالاریا موثر است.
- در درمان سرطانها بخصوص سرطان پروستات مفید است.
- ماسک گریپ فرود برای درمان جوشها و آکنه و ناراحتی های پوستی موثر است.
- خوردن آب گریپ فروت قبل از خواب به آرامش خواب کمک می کند.
- قند خون را کنترل کرده و کاهش می دهد.
- خوردن ناشتای آن باعث کاهش فشار خون می شود.
- ضد چاقی است.بخصوص اگر قبل از وعده های غذایی مصرف شود.
- در درمان واریس موثر است بخصوص اگر قبل از ناهار مصرف شود.
- هاضم است.
- ترشح شیره معده و صفرا را تندتر می کند.
درمان کبدچرب با گریپ فروت
کبد چرب یکی از معظلاتی است که امروزه بشر با آن دست و پنجه نرم می کند و به دنبال راه های ارزان و آسان برای مبارزه با آن می گردد. یکی از این راه ها که مجرب و مورد تایید کارشناسان طب سنتی است، مصرف گریپ فروت است.
گریپ فروت دارای آنزیمی است که با تحریک کبد چربی ها و آلودگی های آن ر ادفع می کند. همچنین نارینژین موجود در گریپ فروت باعث آب شدن اسیدهای چرب شده و از این طریق باعث سم زدایی کبد و رفع چربی آن می شود.
برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی گریپ فروت بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
مضرات گریپ فروت و موارد منع مصرف
مصرف ان در بارداری و شیردهی ممنوع است.
در زنان مبتلا به سرطان پستان نباید مصرف شود. همچنین مصرف آن برای افراد مستعد ابتلا به سرطان سینه مضر است.
ممکن است باعث ایجاد اختلالات هورمونی شود.
ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد . بنابر این چنانچه داروی خاصی مصرف می کنید قبل از استفاده از گریپ فرود با پزشکتان مشورت کنید.
گریپ فروت فیبر بالایی دارد و مسهل است بنابر این مصرف بی رویه آن موجب اسهال شدید و کم آبی بدن می شود.
نفخ و دل رد از دیگر عوارض مصرف گریپ فروت است.
با اینکه به عنوان یک ماده موثر کاهش وزن معرفی می شود، مصرف بدون برنامه آن می تواند تاثیر رژیم غذایی شما را معکوس کرده و باعث چاقی شود.
مصلح گریپ فروت چیست؟
شیرینی های طبیعی و مواد دارای طبع گرم می توانند مصلح گریپ فروت باشند. از جمله خرما، عسل، نبات، زنجبیل، زیره، آویشن.
5 پاسخ
خیلی خوب و مفید
عالی بود
از مطالب مفیدتان بسیار سپاسگزارم.
تشکر بابت اطلاعات خوبی که نوشتین
حیفم اومد نظر نذارم – واقعا ممنون، زنده و پاینده باشید