طب شناس
طبع و خواص آرتیشو یا کنگر فرنگی در طب سنتی|کنگر فرنکی گریل شده طبع در طب سنتی|طرز تهیه غذا با کنگر فرنگی یا آرتیشو با پنیر پیتزا

طبع کنگر فرنگی گرم است یا سرد؟+ خواص + مضرات- در طب سنتی

تاریخ انتشار: January 13, 2022

رای به این نوشته: 4.6/5 (778 رای)

کنگر فرنگی یک گیاه یک ساله است و بنظر می رسد که بومی جنوب اروپا باشد. این گیاه در منابع طب سنتی با نام ارده شاهی نیز معروف است. غنچه این گیاه خوردنی است و بصورت آب پز، بخارپز، سرخ کرده یا کبابی در غذاها، سس ها و سالادهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از نام های معروف کنگر فرنگی در فارسی می توان به آرتیشو اشاره کرد.

در طب سنتی از عصاره کنگر فرنگی برای درمان بیماریها استفاده می شود.

در این مقاله طبع و خواص کنگر فرنگی در طب سنتی ایرانی اسلامی را مورد بررسی قرار داده ایم.

 طبع کنگر فرنگی چیست؟

کنگر فرنگی باید پیش از باز شدن غنچه مصرف شود. این گیاه دارای طبع گرم است و برای درمان عوارض ناشی از سردی بدن گزینه مناسبی است.

طرز تهیه غذا با کنگر فرنگی یا آرتیشو با پنیر پیتزا

خواص طبی کنگرفرنگی

دستگاه گوارشی را تقویت می کند.

نفخ را کاهش می دهد.

سوءهاضمه را بهبود می بخشد.

حرکات روده را سرعت می بخشد و دفع را آسان می کند.

رشد باکتری های خوب در دستگاه گوارشی را تقویت می کند.

از فشار خون بالا جلوگیری می کند.

پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین می کند.

مانع بروز حمله های قلبی می شود.

کلسترول خون را کاهش می دهد.

مقوی قلب است.

از انسداد عروق و بروز سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کند.

باعث دفع سموم و پاک سازی کبد می شود. همچنین سلولهای آسیب دیده در کبد را ترمیم می کند.

جذب کلسیم در بدن را بهبود می بخشد و از این رو برای پیشگیری از پوکی استخوان و دردهای مفصلی موثر است.

مقوی مغز است و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند.

از ابتلا به سرطان معده و روده جلوگیری می کند.

یک درمان مناسب برای سندرم روده تحریک پذیر است.

باعث کاهش قند خون و یک غذای مناسب برای دیابتی ها است.

سرشار از آنتی اکسیدان و محافظ پوست است و روند پیری پوست را به تاخیر می اندازد.

انعطاف، براقی و کیفیت مو را بالا می برد.

در بهبود کیفیت خواب موثر است.

عملکرد صفرا  و ترشح صفرا را تقویت می کند.

ورم روده را درمان می کند.

کلیه و مثانه را گرم می کند.

برای کاهش وزن مفید است.

برای درمان میگرن و سردردهای عصبی مفید است.

در درمان آسمموثر است.

در درمان نقرس موثر است.

ادرار آور و تب بر است.

خواب آرام و سنگین با کنگر ماست

یک تکه کنگرفرنگی را در یک کاسه ماست رنده کرده و خوب مخلوط کنید. می توانید از مقدار بسیار کمی نمک هم در این ترکیب استفاده کنید. خوردن کنگر ماست پیش از خواب عضلات را ریلکس کرده و شما را سنگین و آماده خواب می کند. همچنین باعث سنگین شدن خواب و آرامش در طول خواب می شود. بنظر می رسد اصطلاح کنگر خوردنو لنگر انداختن بخاطر وجود این خاصیت در کنگر ساخته شده. پس اگر مایلید یک خواب آرام و سنگین و با کیفیت داشته باشید، کافی است پیش از خواب، یک پیاله کوچک کنگر ماست میل کنید.

کنگر فرنکی گریل شده طبع در طب سنتی

عوارض و مضرات کنگرفرنگی

زیاده روی در مصرف کنگر فرنگی و استفاده نادرست از آن می تواند باعث بروز اسهال، نفخ و درد معده شود.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک مانند خارش گلو و سرفه، التهاب دهان و گلو شود.

افرادی که مبتلا به سنگ صفرا و کلیه هستند نباید کنگرفرنگی مصرف کنند.

در دوران بارداری و شیردهی باید با مشورت پزشک مصرف شود.

مصلح کنگرفرنگی چیست؟

بهترین مصلح برای همراهی با کنگرفرنگی یا همان آرتیشو، انواع سرکه بخصوص سرکه انگور است. بهتر است این سرکه از نوع خانگی و سنتی باشد نه صنعتی و کارخانه ای.

طبع و خواص آرتیشو در طب سنتی ، طبع کنگر فرنگی در طب سنتی ، طبع آرتیشو گرمه یا سرده ؟ طبع آرتیشو سرد است یا گرم ؟ طبیعت کنگر فرنگی چیست ؟

فواید کرسی برای بدن زنان رحم در طب سنتی|خواص کرسی در طب سنتی

فواید و خواص کرسی برای زنان و مردان؟+ درمانگری و سلامتی- از دید طب سنتی

رتبه نخست طب سنتی ایرانی در جنوب غرب اسیا

طب سنتی ایران در جنوب غرب اسیا، رتبه اول را کسب کرد

عناب بهترین میوه برای دیابتی ها

عناب بهترین میوه برای دیابتی ها

پاکسازی بدن با آب جوش در ماه رمضان

روزه داران می توانند با استفاده از آب جوشیده بدن خود را پاکسازی کنند.

طبع و خواص روغن نارگیل+ مضرات و عوارض|خواص روغن نارگیل در طب سنتی|خواص روغن نارگیل

طبع و خواص روغن نارگیل در طب سنتی + شرح 5 خاصیت ویژه روغن نارگیل

در-بهار-چه-تغذیه-ای-داشته-باشیم؟

بهترین برنامه غذایی در بهار چیست؟ تغذیه در بهار باید چگونه باشد؟

بهترین دمنوش برای پوست و موی شما

خواص خورش آلو هویج در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص خورش آلو هویج|

طبع و خواص خورش آلو هویج در طب سنتی