بادام یک میوه درختی دارای پوست سخت است که مغز آن بسیار مغذی و سرشار از خواص است. بادام یکی از محبوب ترین مغزها در بین آجیل ها است که به صورت خام یا بوداده و شور شده مورد استفاده قرار می گیرد. از بادام علاوه بر ترکیب آجیل ها برای تهیه غذاها و دسرهای مختلف استفاده می شود. پودر بادام در حریره ها و به عنوان غذایی بسار مقوی برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. محققان طب سنتی و ایرانی تاکید ویژه ای بر مصرف بادام به ویژه به صورت ناشتا دارند و معتقدند که برای درمان بسیاری از بیماریها و بهبود عملکرد نقاط مختلف بدن موثر و مفید فایده است. افراد با انواع مزاج می توانند با مطالعه و آگاهی، بادام را مصرف کرده و از خواص متعدد آن بهره بگیرند در این مطلب به بررسی طبع و خواص بادام درختی در طب سنتی ایرانی اسلامی پرداخته ایم.

بادام درختی چه طبعی دارد؟

طبع بادام درختی گرم و تر است و چون به تعادل نزدیک است همه افراد با هر مزاجی می توانند آن را مصرف کرده و از آن بهره بگیرند. در میان مغزها پسته بیشترین شباهت را به طبع بادام درختی دارد.

طبع و خواص بادام درختی در طب سنتی
طبع و خواص بادام درختی در طب سنتی

خواص بادام و تاثیر آن بر بدن

  • بادام تلخ در درمان بیماری های تنفسی و ناراحتی های ریه و آسم موثر است.
  • مصرف آن همراه با عسل موجب پاکسازی کبد و طحال می شود.
  • قولنج و کولیک را درمان می کند.
  • مخلوط پودر بادام درختی و سرکه باعث از بین رفتن لک ها ی صورت و جای جوش و آکنه می شود.
  • مصرف منظم آن باعث درمان میگرن می شود.
  • آرامبخش و نشاط آور است.
  • نرم کننده سینه و درمان سرفه است.
  • خلط آور است.
  • درمان زخم های روده و ناراحتی های مثانه است.
  • برای تقویت لثه و دندان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • مقوی نیروی جنسی و زیاد کننده منی است.
  • مقوی ماهیچه ها و عضلات است.
  • مقوی چشم است و از ابتلا به آب مروارید جلوگیری می کند.
  • مقوی قلب است و احتمال ابتلا به بیماریهای قلب را کاهش می دهد.
  • جوشانده برگ آن برای درمان بیماریهای کلیوی، کبد و صفرا مفید است.
  • ضد سرطان است.
  • سرشار از کلسیم و مقوی استخوانها و دشمن پوکی استخوان است.
  • گردش خون را بهبود می بخشد.
  • اختلالات خواب و بی خوابی را درمان می کند.
  • برای تقویت ریشه موها و پرپشت شدن موها مفید است.
  • خارش های پوست را از بین می برد.
  • روغن بادام برای درمان اگزما استفاده می شود.

تهیه پودر شوینده دندان با استفاده از پوست بادام

بادام ها را بشکنید و مغز آن را میل کنید اما برای ریختن پوستها در سطل زباله دست نگه دارید!

پوست های سخت بادام را روی یک توری یا شعله پخش کن قرار داده و روی شعله آتش در فضای باز قرار دهید. می توانید از پیک نیک یا منقل استفاده کنید. پوست های بادام باید کاملا سوخته و زغال شوند و به اصطلاح پوک و توخالی شوند. شعله را خاموش کرده صبر کنید تا پوست ها کاملا سرد شوند. بعد آنها را همراه با مقدار کمی نمک دریا آسیاب کنید تا پودر یک دست و لطیفی به دست آید.می توانید مسواک مرطوب خود را در این پودر زده و به وسیله آن دندانها را بشویید. این پودر سفید کننده دندان و از بین برنده عفونت ها و پوسیدگی ها است. لثه ها را تقویت کرده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

مصلح بادام چیست؟

عسل بهترین مصلح بادام است. از رب های ترش مزه و مصطکی نیز می توان برای تعدیل مزاج بادام استفاده کرد.

چه کسانی بادام مصرف نکنند؟ عوارض و مضرات بادام درختی.

افرادی که سابقه حساسیت های غذایی دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند. بروز حساسیت به بادام درختی می تواند همراه با تنگی نفس و عوارض پوستی باشد.

دیرهضم است و سنگین و موجب دلدرد می شود.

نباید بیشتر از ده عدد در روز مصرف شود.