بادام یک میوه درختی دارای پوست سخت است که مغز آن بسیار مغذی و سرشار از خواص است. بادام یکی از محبوب ترین مغزها در بین آجیل ها است که به صورت خام یا بوداده و شور شده مورد استفاده قرار می گیرد. از بادام علاوه بر ترکیب آجیل ها برای تهیه غذاها و دسرهای مختلف استفاده می شود. پودر بادام در حریره ها و به عنوان غذایی بسار مقوی برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. محققان طب سنتی و ایرانی تاکید ویژه ای بر مصرف بادام به ویژه به صورت ناشتا دارند و معتقدند که برای درمان بسیاری از بیماریها و بهبود عملکرد نقاط مختلف بدن موثر و مفید فایده است. افراد با انواع مزاج می توانند با مطالعه و آگاهی، بادام را مصرف کرده و از خواص متعدد آن بهره بگیرند در این مطلب به بررسی طبع و خواص بادام درختی در طب سنتی ایرانی اسلامی پرداخته ایم.
جدول دسترسی سریع
بادام درختی چه طبعی دارد؟
طبع بادام درختی گرم و تر است و چون به تعادل نزدیک است همه افراد با هر مزاجی می توانند آن را مصرف کرده و از آن بهره بگیرند. در میان مغزها پسته بیشترین شباهت را به طبع بادام درختی دارد.

خواص بادام و تاثیر آن بر بدن
- بادام تلخ در درمان بیماری های تنفسی و ناراحتی های ریه و آسم موثر است.
- مصرف آن همراه با عسل موجب پاکسازی کبد و طحال می شود.
- قولنج و کولیک را درمان می کند.
- مخلوط پودر بادام درختی و سرکه باعث از بین رفتن لک ها ی صورت و جای جوش و آکنه می شود.
- مصرف منظم آن باعث درمان میگرن می شود.
- آرامبخش و نشاط آور است.
- نرم کننده سینه و درمان سرفه است.
- خلط آور است.
- درمان زخم های روده و ناراحتی های مثانه است.
- برای تقویت لثه و دندان مورد استفاده قرار می گیرد.
- مقوی نیروی جنسی و زیاد کننده منی است.
- مقوی ماهیچه ها و عضلات است.
- مقوی چشم است و از ابتلا به آب مروارید جلوگیری می کند.
- مقوی قلب است و احتمال ابتلا به بیماریهای قلب را کاهش می دهد.
- جوشانده برگ آن برای درمان بیماریهای کلیوی، کبد و صفرا مفید است.
- ضد سرطان است.
- سرشار از کلسیم و مقوی استخوانها و دشمن پوکی استخوان است.
- گردش خون را بهبود می بخشد.
- اختلالات خواب و بی خوابی را درمان می کند.
- برای تقویت ریشه موها و پرپشت شدن موها مفید است.
- خارش های پوست را از بین می برد.
- روغن بادام برای درمان اگزما استفاده می شود.
تهیه پودر شوینده دندان با استفاده از پوست بادام
بادام ها را بشکنید و مغز آن را میل کنید اما برای ریختن پوستها در سطل زباله دست نگه دارید!
پوست های سخت بادام را روی یک توری یا شعله پخش کن قرار داده و روی شعله آتش در فضای باز قرار دهید. می توانید از پیک نیک یا منقل استفاده کنید. پوست های بادام باید کاملا سوخته و زغال شوند و به اصطلاح پوک و توخالی شوند. شعله را خاموش کرده صبر کنید تا پوست ها کاملا سرد شوند. بعد آنها را همراه با مقدار کمی نمک دریا آسیاب کنید تا پودر یک دست و لطیفی به دست آید.می توانید مسواک مرطوب خود را در این پودر زده و به وسیله آن دندانها را بشویید. این پودر سفید کننده دندان و از بین برنده عفونت ها و پوسیدگی ها است. لثه ها را تقویت کرده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
مصلح بادام چیست؟
عسل بهترین مصلح بادام است. از رب های ترش مزه و مصطکی نیز می توان برای تعدیل مزاج بادام استفاده کرد.
چه کسانی بادام مصرف نکنند؟ عوارض و مضرات بادام درختی.
افرادی که سابقه حساسیت های غذایی دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند. بروز حساسیت به بادام درختی می تواند همراه با تنگی نفس و عوارض پوستی باشد.
دیرهضم است و سنگین و موجب دلدرد می شود.
نباید بیشتر از ده عدد در روز مصرف شود.
والا منم دلم میخواد ازاین همه خواص بهره بگیرم ولی با گرونیش چی کنیم؟!؟!??
ان شاالله همه این گرونیا حل میشه☺️
سلام تشکر
خیلی ممنون از متن خوبتون
جالب بود
بسیار روان وعالی مرسی