طب شناس
طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس|طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس

طبع عدس سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ عوارض- در طب سنتی

تاریخ انتشار: January 5, 2022

رای به این نوشته: 4.31/5 (778 رای)

عدس یکی از انواع حبوبات است. دانه هایی ریز و دو لپه ای دارد و به رنگ های خاکستری، قهوه ای سبز و قرمز دیده می شود. پر کاربردترین و معروفترین نوع عدس همان عدس سبز یا خاکستر است. از عدس در طبخ انواع غذا استفاده می شود. همچنین آرد آن در طبخ نان مورد استفاده قرار می گیرد.

ریشه کلمه عدس عربی است و در فارسی به آن مَرجُمَک، مَرجو یا نسک نیز گفته می شود. این گیاه حدود نه هزار سال قدمت دارد و بومی آسیا، مصر و مدیترانه است و به مرور به سایر قاره ها نیز سفر کرده است.

در این متن می توانید خلاصه ای از مطالعات محققان طب سنتی و اسلامی را در باره طبع و خواص عدس بخوانید.

آیا می دانید عدس چه طبعی دارد؟

طبع عدس رو به اعتدال می رود اما خشکی بالایی دارد. علاوه بر آن پوست عدس از گوشته آن گرم تر است. این تفاوت طبع در اکثر حبوبات وجود دارد.

طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس

از خواص عدس چه می دانید؟

مصرف عدس موثر در قطع خونریزی های بعد از زایمان و درمان خونریزی های نا منظم زنانه

بسیاری از مادران بعد از تولد نوزادشان با خونریزی مواجه می شوند. این خونریزی تا چهار یا شش هفته بعد از زایمان، طبیعی و بدون اشکال است. اما ادامه پیدا کردن آن موجب ضعف، کم خونی، و افت آهن در مادران می شود. روشهای متعددی برای قطع خونریزی بعد از زایمان ارائه شده اما یکی از درمان های مجرب در طب سنتی، استفاده از سویق عدس است.

سویق عدس را می توان بصورت خشک در دهان گذاشته و همراه با بزاق دهان نرم کرده و میل نمود. همچنین می توان آن را به صورت حل شده در شیر، شیره یا آب ولرم مصرف کرد. سویق عدس تاثیر شگفت انگیزی در قطع خونریزی های بعد از زایمان و قاعدگی های نامنظم دارد. مصرف منظم سویق عدس توسط خانم ها، علاوه بر منظم شدن قاعدگی در آنها، مشکلات کم خونی، کمر درد و ضعف استخوانها را نیز برطرف می کند.

آیا مصرف عدس ضرر دارد؟

مصرف بیش از اندازه عدس خون را غلیظ می کند. همچنین باعث سوزش ادراد می شود.

عدس نفاخ است و در افرادی که معده های حساس دارند ایجاد ناراحتی می کند.

میل جنسی را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف عدس موجب کم خوابی و بی خوابی می شود. همچنین باعث آشفتگی می شود.

در افراد سردمزاج موجب بروز توهم، ترس و کابوس می شود.

مصلح عدس چیست؟

طبخ عدس با روغن کنجد، بادام و روغن حیوانی گاوی مزاج آن را رو به تعدیل می برد.

پختن عدس همراه با گوشت نیز طبع آن را متعادل می کند.

از دیگر مصلحات عدس می توان سبزی هایی چون مرزه، نعناع، پونه و گلپر اشاره کرد.

همچنین توصیه شده که همراه با عدس زعفران مصرف شود.

یکی دیگر از مصلات عدس زیره است.

از هلیله سیاه، افتیمون و بسفایج نیز به عنوان مصلحات عدس نام برده شده است.

مشکوفی قزوین

طبع شیوید در طب سنتی شوید خشک و تخم شوید|طبع شیوید در طب سنتی شوید

طبع و خواص شوید در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع خواص کاکوتی در طب سنتی|خواص میوه های پاییزی|خواص کاکوتی

طبع و خواص کاکوتی در طب سنتی و 3 شکل استفاده از گیاه دارویی کاکوتی

راهکار طب سنتی برای پیشگیری و درمان آنفلوانزا

طب سنتی نسخه آنفلوانزا را پیچید!

طبع تمرهندی در طب سنتی|خواص تمر هندی در طب سنتی

طبع و خواص تمر هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان جوش با طب سنتی

چند روش ساده برای مبارزه با جوش به سبک طب سنتی

طبع و خواص دال عدس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص دال عدس یا عدس سرخ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان ذات الریه (سینه پهلو) در طب سنتی + 8 دارو گیاهی برای درمان ذات الریه|درمان ذات الریه

درمان ذات الریه یا سینه پهلو در طب سنتی + 8 دارو گیاهی برای درمان ذات الریه