طب شناس
طبع دارچین در طب سنتی اسلامی|خواص دارچین در طب سنتی اسلامی

طبع دارچین گرم است یا سرد؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات+ در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 29, 2021

رای به این نوشته: 4.03/5 (441 رای)

دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها می‌ریزند. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب می‌شود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین می‌روید، جزو رده دولپه‌ای‌های جدا گلبرگ می‌باشد و همیشه‌سبز است. بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است. گل‌های منظم و سفید مایل به زرد دارد، پوست آن را هم که قهوه‌ای‌رنگ است دارچین می‌گویند.(ویکی پدیا)

آنچه که امروزه به عنوان ادویه یا چوب دارچین در غذاها و نوشیدنی ها و... استفاده می شود، درواقع ورقه های پوست، تنه درخت دارچین است که خشک شده و به صورت تکه ای یا آسیاب شده و پودری مورد استفاده قرار می گیرد. دارچین علوه بر خواص دارویی متعدد، به دلیل عطر و طعم دلنشینی که دارد به عنوان معطر کننده و طعم دهنده در بسیاری از کالاها و خوراکی های تجاری و کارخانه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

تا ایان این متن همراه ما باشید تا با طبع و خواصبی نظیر دارچین آشنا شوید، از عوارض و مضرات آن مطلع شوید و مصلح آن را بشناسید.

آیا طبع دارچین گرم است؟

طبع دارچین در طب سنتی چیست ؟ طبع دارچین در طب اسلامی ؟ طبع دارچین گرم است یا سرد ؟ طبع دارچین سرده یا گرمه ؟

طبع دارچین گرم و خشک است. در افرادی که مزاج مرطوبی دارند بسیار مفید است اما گرم مزاجان باید آن را با احتیاط مصرف کنند.

خواص دارچین در طب سنتی اسلامی

از خواص دارچین چه می دانید؟

درمان اسهال با استفاده از دارچین:

اسهال دلایل و منشاء گوناگونی دارد اما یکی از دلایل شایع اسهال، ورود آلودگی ها به معده و دستگاه گوارش است. دارچین با خواض ضد التهابی و ضد عفونی که دارد، مانند آنتی بیوتیک عمل کرده و عوامل ایجاد اسهال را از بین می برد. به علاوه دارچین ثر قایض و خشک کنندگی دارد و سرعت بهبود اسهال را بالا می برد.

استفاده از دمنوش دارچین و عسل، چای دارچین و استفاده از پودر دارچین در غذاها و دسرها و... در زمان ابتلا به اسهال، روند درمان و بهبودی آن را سرعت می بخشد.

مصلح دارچین چیست؟

طبق منابع معتبر طب سنتی، بهترین مصلح برای دارچین، کتیرا و مصطکی هستند. مصرف دارچین همراه با این مصلحات، امکان استفاده بهتر از بهره های آن را فراهم می کند.

زیاده روی در مصرف دارچین چه عواقب و عوارضی دارد؟

مضرات دارچین اغلب مربوط به سوء مصرف یا زیاده روی در مصرف آن است.

از آنجایی که دارچین دارای طبع گرم و خشک است، افراد با مزاج گرم و افرادی که خشک مزاج هستند باید در مصرف آن دقت کنند. مصرف بی رویه دارچین در این افراد می تواند همراه با سردرد، دل درد، جوش، حساسیت و... باشد.

زیاده روی در مصرف دارچین موجب بروز سردرد می شود.

سوزش و خارش گلو، قرمزی چشم ها، جوش و آکنه و راش های پوستی از دیگر عوارض مصرف بی اندازه دارچین است.

در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و مثانه نیز ممکن است ایجاد عوارض کند.

مصرف دارچین به دلیل گرمی زیاد و خاصیت قاعده آور بودن، به زنان باردار، به ویژه در سه ماهه نخست توصیه نمی شود.

طبع و خواص چکدرمه در طب سنتی|خواص چکدرمه|چکدرمه غذای سنتی ترکمنی

خواص چکدرمه غذای لذیذ ترکمنی در طب سنتی

طبع عرق سنبل الطیب در طب سنتی + 9 خاصیت طلایی عرق سنبل الطیب|طبع عرق سنبل الطیب

طبع عرق سنبل الطیب در طب سنتی + 9 خاصیت طلایی عرق سنبل الطیب

طبع و خواص چلغوز در طب سنتی|طبع و خواص چلغوز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

از چلغوز و خواص آن چه می دانید؟ + طبع، مضرات و مصلح

درمان کبد چرب

کنترل و درمان کبد چرب با 16 روش ساده

خواص و فواید کاهو|خواص کاهو|فواید کاهو

کاهو را فراموش نکنید!

خواص و طبع موسیر در طب سنتی|طبع موسیر در طب سنتی

طبع موسیر سرد است یا گرم؟(خواص و مضرات)+ مُصلِح در طب سنتی

درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا با گیاهان دارویی|درمان سرماخوردگی با آقطی|درمان سرماخوردگی با مارشمالو

این 7 گیاه درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند

طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی|طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی|طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی

طبع فلفل دلمه ای رنگی در طب سنتی+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی