طب شناس
طبع دارچین در طب سنتی اسلامی|خواص دارچین در طب سنتی اسلامی

طبع دارچین گرم است یا سرد؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات+ در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 29, 2021

رای به این نوشته: 4.03/5 (441 رای)

دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها می‌ریزند. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب می‌شود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین می‌روید، جزو رده دولپه‌ای‌های جدا گلبرگ می‌باشد و همیشه‌سبز است. بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است. گل‌های منظم و سفید مایل به زرد دارد، پوست آن را هم که قهوه‌ای‌رنگ است دارچین می‌گویند.(ویکی پدیا)

آنچه که امروزه به عنوان ادویه یا چوب دارچین در غذاها و نوشیدنی ها و... استفاده می شود، درواقع ورقه های پوست، تنه درخت دارچین است که خشک شده و به صورت تکه ای یا آسیاب شده و پودری مورد استفاده قرار می گیرد. دارچین علوه بر خواص دارویی متعدد، به دلیل عطر و طعم دلنشینی که دارد به عنوان معطر کننده و طعم دهنده در بسیاری از کالاها و خوراکی های تجاری و کارخانه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

تا ایان این متن همراه ما باشید تا با طبع و خواصبی نظیر دارچین آشنا شوید، از عوارض و مضرات آن مطلع شوید و مصلح آن را بشناسید.

آیا طبع دارچین گرم است؟

طبع دارچین در طب سنتی چیست ؟ طبع دارچین در طب اسلامی ؟ طبع دارچین گرم است یا سرد ؟ طبع دارچین سرده یا گرمه ؟

طبع دارچین گرم و خشک است. در افرادی که مزاج مرطوبی دارند بسیار مفید است اما گرم مزاجان باید آن را با احتیاط مصرف کنند.

خواص دارچین در طب سنتی اسلامی

از خواص دارچین چه می دانید؟

درمان اسهال با استفاده از دارچین:

اسهال دلایل و منشاء گوناگونی دارد اما یکی از دلایل شایع اسهال، ورود آلودگی ها به معده و دستگاه گوارش است. دارچین با خواض ضد التهابی و ضد عفونی که دارد، مانند آنتی بیوتیک عمل کرده و عوامل ایجاد اسهال را از بین می برد. به علاوه دارچین ثر قایض و خشک کنندگی دارد و سرعت بهبود اسهال را بالا می برد.

استفاده از دمنوش دارچین و عسل، چای دارچین و استفاده از پودر دارچین در غذاها و دسرها و... در زمان ابتلا به اسهال، روند درمان و بهبودی آن را سرعت می بخشد.

مصلح دارچین چیست؟

طبق منابع معتبر طب سنتی، بهترین مصلح برای دارچین، کتیرا و مصطکی هستند. مصرف دارچین همراه با این مصلحات، امکان استفاده بهتر از بهره های آن را فراهم می کند.

زیاده روی در مصرف دارچین چه عواقب و عوارضی دارد؟

مضرات دارچین اغلب مربوط به سوء مصرف یا زیاده روی در مصرف آن است.

از آنجایی که دارچین دارای طبع گرم و خشک است، افراد با مزاج گرم و افرادی که خشک مزاج هستند باید در مصرف آن دقت کنند. مصرف بی رویه دارچین در این افراد می تواند همراه با سردرد، دل درد، جوش، حساسیت و... باشد.

زیاده روی در مصرف دارچین موجب بروز سردرد می شود.

سوزش و خارش گلو، قرمزی چشم ها، جوش و آکنه و راش های پوستی از دیگر عوارض مصرف بی اندازه دارچین است.

در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و مثانه نیز ممکن است ایجاد عوارض کند.

مصرف دارچین به دلیل گرمی زیاد و خاصیت قاعده آور بودن، به زنان باردار، به ویژه در سه ماهه نخست توصیه نمی شود.

جرمگیری دندان در خانه

جرمگیری دندان در خانه

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص چای هوفاریقون در طب سنتی+ 10 خاصیت شگفت انگیز چای هوفاریقون|خواص چای هوفاریقون

طبع و خواص چای هوفاریقون یا گل راعی در طب سنتی+ 10 خاصیت چای هوفاریقون

تقویت ریه ها با طب سنتی

تقویت ریه ها با چند راهکار ساده

درمان بی خوابی با سیر

درمان بی خوابی تنها با یک حبه سیر!

طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی|طرز تهیه شربت توت فرنگی|خواص شربت توت فرنگی

طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی+ 6 نکته تهیه شربت توت فرنگی در خانه

درمان فوری آبریزش بینی خانگی در طب سنتی|درمان فوری آبریزش بینی خانگی در طب سنتی

درمان فوری آبریزش بینی با طب سنتی و روشهای خانگی

طبع و خواص بابا آدم در طب سنتی|طبع بابا آدم - خواص بابا آدم

طبع بابا آدم+ خواص و مضرات گیاه بابا آدم و 2 مصلح معروف آن