طب شناس
طبع هل در طب سنتی ایرانی اسلامی هل سبز

طبع هل گرم است یا سرد ؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 28, 2021

رای به این نوشته: 4.72/5 (390 رای)

هِل میوه‌ای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانه‌های خوشبو است. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.[۱]

هل یکی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌خصوص مرباها و طعم دهنده بعضی نوشیدنی ها مثل چای است. هندی‌ها و پاکستانی‌ها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرف‌کننده‌های هل در جهان هستند.(ویکی پدیا)

از هل در ایران نیز به روش های مختلف استفاده می شود. به صورت جویدنی که مصارف دارویی و... دارد. خشک شده آن به عنوان طعم دهنده و معطر کننده دمنوش ها و چای و... استفاده می شود. و پودر آسیاب شده آن به عنوان یک ادویه گرم و خوش بو در طبخ انواع غذا، دسر، سوپ و شیرینی ها و شکلات ها مورد استفاده قرار می گیرد. اروغن آن نیز در طب و برای ماساژ استفاده های مفیدی دارد. گر می خواهی بدانید هل چه طبعی دارد و با چه مزاج هایی سازگار است؟ خواص طبی و درمانی هل چیست؟آیا هل ضرر هم دارد و در چه صورتی ایجاد عوارض می کند؟ و مصلح طبع هل چیست؟ کافی است تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

هل چه طبعی دارد؟

طبع هل در طب سنتی چیست ؟ طبع هل سرده یا گرمه ؟ طبع هل در طب ایرانی اسلامی ؟ مزاج هل ؟ طبع هل سبز گرم است یا سرد ؟ طبیعت هل چیه ؟

هل انواع مختلفی دارد که هل سیاه، هل سفید و هل سبز معروف ترین آنهاست. در این بین هل سبز بیشتری استفاده را دارد چرا که عطر و طعم و خواص بیشتری را داراست.

بر اساس منابع معتبر طب سنتی طبع هل سبز گرم و خشک است. مصرف آن در فصل سرما و در سرد مزاجان فواید بیشتری دارد.

از خواص طبی و دارویی هل چه می دانید؟

هل عطسه آور و باز کننده رگ های مغز و مجاری تنفسی

اگر از سنگینی سر رنج می برید و هر بار در عطسه کردن ناکام می مانید و احساس و درد و گرفتگی در سینوسهای خود دارید، کافی است پورد هل را در یک ظرف در بسته ریخته و خوب تکان دهید بعد بلافاصله در ظرف را باز کرده و مقابل بینی خود بگیرید. استنشاق ذره های ریز پودر هل موجب یجاد عطسه و باز شدن گرفتگی های سر و بینی و مجاری تنفسی می شود و احساس سبکب و راحتی را به شما برمی گرداند.

مصلح هل چیست؟

مصلح هل کتیرا است که طبع آن را به سمت اعتدال برده و خواص آن را تقویت می کند. افراد گرم مزاج و کفراد با طبع خشک باید همیشه هل را همراه با مصلح آن مصرف کنند.

هل چه عوارضی دارد و مصرف آن برای چه کسانی ممنوع است؟

مصرف بی رویه هل در روده ها ایجاد عوارض می کند و بهتر است برای جلوگیری از این مشکل همراه با کتیرا مصرف شود.

در افراد مبتلا به یبوست مزمن نباید مصرف شود.

مصرف آن در مبتلایان به زخم معده ممنوع است.

افراد به مزاج گرم باید در مصرف آن احتیاط کنند.

درمان کم خونی در طب سنتی با مصرف مواد خونساز

درمان کم خونی با تغذیه از دید طب سنتی - مواد غذایی برای درمان کم خونی

راهکارهای از بین بردن خط اخم با طب سنتی

بازگشت به جوانی بدون خط اخم

نکات مصرف هل|

هل و 5 نکته مهم

طبع خواص کاکوتی در طب سنتی|خواص میوه های پاییزی|خواص کاکوتی

طبع و خواص کاکوتی در طب سنتی و 3 شکل استفاده از گیاه دارویی کاکوتی

طبع-و-خواص-اسفناج-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع اسفناج سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات| در طب سنتی ایرانی

خواص-ماست-در-طب-سنتی|طبع-و-خواص-ماست-در-طب-سنتی

طبع و خواص ماست در طب سنتی

پیشگیری از تشنگی در زمان روزه داری|جلوگیری از تشنگی در روزه داری

چگونه از تشنگی در روزه داری جلوگیری کنیم؟

طبع و خواص عرق بومادران|طبع عرق بومادران

طبع و خواص عرق بومادران در طب سنتی ایرانی و اسلامی