طب شناس
طبع هل در طب سنتی ایرانی اسلامی هل سبز

طبع هل گرم است یا سرد ؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 28, 2021

رای به این نوشته: 4.72/5 (390 رای)

هِل میوه‌ای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانه‌های خوشبو است. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.[۱]

هل یکی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌خصوص مرباها و طعم دهنده بعضی نوشیدنی ها مثل چای است. هندی‌ها و پاکستانی‌ها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرف‌کننده‌های هل در جهان هستند.(ویکی پدیا)

از هل در ایران نیز به روش های مختلف استفاده می شود. به صورت جویدنی که مصارف دارویی و... دارد. خشک شده آن به عنوان طعم دهنده و معطر کننده دمنوش ها و چای و... استفاده می شود. و پودر آسیاب شده آن به عنوان یک ادویه گرم و خوش بو در طبخ انواع غذا، دسر، سوپ و شیرینی ها و شکلات ها مورد استفاده قرار می گیرد. اروغن آن نیز در طب و برای ماساژ استفاده های مفیدی دارد. گر می خواهی بدانید هل چه طبعی دارد و با چه مزاج هایی سازگار است؟ خواص طبی و درمانی هل چیست؟آیا هل ضرر هم دارد و در چه صورتی ایجاد عوارض می کند؟ و مصلح طبع هل چیست؟ کافی است تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

هل چه طبعی دارد؟

طبع هل در طب سنتی چیست ؟ طبع هل سرده یا گرمه ؟ طبع هل در طب ایرانی اسلامی ؟ مزاج هل ؟ طبع هل سبز گرم است یا سرد ؟ طبیعت هل چیه ؟

هل انواع مختلفی دارد که هل سیاه، هل سفید و هل سبز معروف ترین آنهاست. در این بین هل سبز بیشتری استفاده را دارد چرا که عطر و طعم و خواص بیشتری را داراست.

بر اساس منابع معتبر طب سنتی طبع هل سبز گرم و خشک است. مصرف آن در فصل سرما و در سرد مزاجان فواید بیشتری دارد.

از خواص طبی و دارویی هل چه می دانید؟

هل عطسه آور و باز کننده رگ های مغز و مجاری تنفسی

اگر از سنگینی سر رنج می برید و هر بار در عطسه کردن ناکام می مانید و احساس و درد و گرفتگی در سینوسهای خود دارید، کافی است پورد هل را در یک ظرف در بسته ریخته و خوب تکان دهید بعد بلافاصله در ظرف را باز کرده و مقابل بینی خود بگیرید. استنشاق ذره های ریز پودر هل موجب یجاد عطسه و باز شدن گرفتگی های سر و بینی و مجاری تنفسی می شود و احساس سبکب و راحتی را به شما برمی گرداند.

مصلح هل چیست؟

مصلح هل کتیرا است که طبع آن را به سمت اعتدال برده و خواص آن را تقویت می کند. افراد گرم مزاج و کفراد با طبع خشک باید همیشه هل را همراه با مصلح آن مصرف کنند.

هل چه عوارضی دارد و مصرف آن برای چه کسانی ممنوع است؟

مصرف بی رویه هل در روده ها ایجاد عوارض می کند و بهتر است برای جلوگیری از این مشکل همراه با کتیرا مصرف شود.

در افراد مبتلا به یبوست مزمن نباید مصرف شود.

مصرف آن در مبتلایان به زخم معده ممنوع است.

افراد به مزاج گرم باید در مصرف آن احتیاط کنند.

طبع نان لواش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان لواش

طبع و خواص نان لواش+ 4 خاصیت ویژه نان لواش برای بدن

طبع و خواص هودیا گوردونی در طب سنتی|خواص هودیا گوردونی

خواص هودیا گوردونی و مضرات آن از منظر طب سنتی + 6 خاصیت هودیا

علل و درمان خستگی صبحگاهی|علت خستگی و کسالت صبحگاهی|درمان کسالت صبحگاهی

چرا صبح ها کسلی؟ علت کسالت صبحگاهی و درمان آن

طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع گوشت آهو در طب سنتی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی

درمان تب بالای کودکان با طب سنتی ایرانی و اسلامی|پایین آوردن تب بالای کودکان با طب سنتی

درمان خانگی تب کودکان با 7 روش طب سنتی

طبع و خواص برگ زیتون در طب سنتی|خواص برگ زیتون|

از خواص برگ زیتون چه می دانید؟ طبع برگ زیتون در طب سنتی+مضرات و مصلح

خواص و مضرات قره قروت

نگفته ها در مورد قره قروت

چه کسانی حجامت نکنند؟

همه می توانند حجامت کنند به جز شما!