طب شناس

طبع سماق سرده یا گرمه؟ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

تاریخ انتشار: December 23, 2021

رای به این نوشته: 4.61/5 (564 رای)

سُماق (نام علمی: Rhus) درختچه‌ایست کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد و میوهٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود. طعم آن گرایش به ترشی دارد. گیاه سماق از راسته افراسانان (Sapindales)، تیرهٔ پسته‌ایان (Anacardiaceae) است.سماق در غرب آسیا و شرق آفریقا و آمریکای شمالی می‌روید. این گیاه در ایران در شازند، تبریز، اردبیل، گرمی(مغان)، شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، هوراند، سردشت، اقلید می‌روید. جنگل سماق در کوه‌های شهر شازند، کوه‌های مجاور روستاهای عبدالله کندی و القناب از توابع گرمی (در استان اردبیل) واقع شده‌است.

سماق به عنوان طعم دهنده بسیاری از غذاها، به ویژه غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر آن خواص دارویی ویژه ای دارد که مورد توجه محققان طب سنتی قرار گرفته و به عنوان یک دارو برای درمان و بهبود بعضی بیماریها استفاده می شود. سماق یکی از نمادهای سفره هفت سین ایرانیان نیز هست. و به عنوان نماد صبر و شکیبایی در سفره هفت سین قرار داده می شود.

ایا شما در مورد طبع و خواص سماق از منظر طب سنتی اطلاعاتی دارید؟ آیا از عوارض مصرف سماق مطلعید و می دانید که مصلح سماق چیست؟ ما در این مطلب کوشیده ایم به این موارد بپردازیم.

طبع سماق چسیت؟

طبع سماق سرد و خشک است. معمولا سماق را همراه با گوشت های گرم مثل گوشت قرمز گوسفندی می خورند. سماق برای افراد با مزاج گرم و صفراوی مفید است اما ممکن است در سردمزاجان ایجاد عوارض کند.

خواص سماق از دیدگاه طب سنتی و مدرن

سماق درمان فوری اسهال های معمولی و شدید

سماق به دلیل خاصیت قابضی که دارد در درمان اسهال بسیار موثر است. همچنین سماق اسهال خونی و خونریزی های گوارشی را درمان می کند. برای گرفتن تاثیر بهتر از سماق در این مورد بهتر است آن را به صورت جوشیده و دم کرده مصرف کنید. همچنین ترکیب سماق با زرده تخم مرغ و گشنیز تاثیر آن را تقویت می کند.

عوارض مصرف سماق و موراد احتیاط در مصرف آن

زیاده روی در مصرف سماق به معده و کبد آسیب می رساند.

ممکن است باعث لاغری مفرط شود.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک می کند.

سماق تازه باعث ایجاد مسمومیت می شود و بهتر است سماق را به صورت خشک شده استفاده کردن.

مصلح سماق چیست؟

انیسون و مصطکی معروف ترین مصلحات سماق هستند.

پختن سماق همراه با بادمجان نیز در تعدیل طبع و خواص سماق موثر است.

خوردن عسل بعد از مصرف سماق نیز مفید است.

طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

راهکار طب چینی در درمان کرونا|راهکار طب چینی در درمان کرونا

راهکار طب سنتی چین برای درمان کرونا

شوید خولی

خواص خرما در طب سنتی ایرانی اسلامی|طبع و خواص خرما در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع خرما گرم است یا سرد ؟ خواص + مصلحات + مضرات

راهکارهای درمان استفراغ و هوع در طب سنتی|درمان استفراغ با طب سنتی ایرانی اسلامی

چگونه با نسخه های خانگی طب سنتی استفراغ را درمان کنیم؟11 راهکار

درمان فوری حساسیت پوستی در طب سنتی + 8 راهکار برای درمان خانگی حساسیت پوستی|درمان حساسیت پوستی

درمان فوری حساسیت پوستی در طب سنتی + 8 درمان خانگی خارش و قرمزی پوست کودکان و بزرگسالان

همه چیز در مورد روغن خراطین و خواص آن|خواص و مضرات روغن خراطینخواص و مضرات روغن خراطینخواص و مضرات روغن خراطین

همه چیزهایی که باید درمورد روغن خراطین بدانید

طبع و خواص عرق کلپوره در طب سنتی|همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره|طبع عرق کلپوره

همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره