طب شناس

طبع سماق سرده یا گرمه؟ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

تاریخ انتشار: December 23, 2021

رای به این نوشته: 4.61/5 (564 رای)

سُماق (نام علمی: Rhus) درختچه‌ایست کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد و میوهٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود. طعم آن گرایش به ترشی دارد. گیاه سماق از راسته افراسانان (Sapindales)، تیرهٔ پسته‌ایان (Anacardiaceae) است.سماق در غرب آسیا و شرق آفریقا و آمریکای شمالی می‌روید. این گیاه در ایران در شازند، تبریز، اردبیل، گرمی(مغان)، شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، هوراند، سردشت، اقلید می‌روید. جنگل سماق در کوه‌های شهر شازند، کوه‌های مجاور روستاهای عبدالله کندی و القناب از توابع گرمی (در استان اردبیل) واقع شده‌است.

سماق به عنوان طعم دهنده بسیاری از غذاها، به ویژه غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر آن خواص دارویی ویژه ای دارد که مورد توجه محققان طب سنتی قرار گرفته و به عنوان یک دارو برای درمان و بهبود بعضی بیماریها استفاده می شود. سماق یکی از نمادهای سفره هفت سین ایرانیان نیز هست. و به عنوان نماد صبر و شکیبایی در سفره هفت سین قرار داده می شود.

ایا شما در مورد طبع و خواص سماق از منظر طب سنتی اطلاعاتی دارید؟ آیا از عوارض مصرف سماق مطلعید و می دانید که مصلح سماق چیست؟ ما در این مطلب کوشیده ایم به این موارد بپردازیم.

طبع سماق چسیت؟

طبع سماق سرد و خشک است. معمولا سماق را همراه با گوشت های گرم مثل گوشت قرمز گوسفندی می خورند. سماق برای افراد با مزاج گرم و صفراوی مفید است اما ممکن است در سردمزاجان ایجاد عوارض کند.

خواص سماق از دیدگاه طب سنتی و مدرن

سماق درمان فوری اسهال های معمولی و شدید

سماق به دلیل خاصیت قابضی که دارد در درمان اسهال بسیار موثر است. همچنین سماق اسهال خونی و خونریزی های گوارشی را درمان می کند. برای گرفتن تاثیر بهتر از سماق در این مورد بهتر است آن را به صورت جوشیده و دم کرده مصرف کنید. همچنین ترکیب سماق با زرده تخم مرغ و گشنیز تاثیر آن را تقویت می کند.

عوارض مصرف سماق و موراد احتیاط در مصرف آن

زیاده روی در مصرف سماق به معده و کبد آسیب می رساند.

ممکن است باعث لاغری مفرط شود.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک می کند.

سماق تازه باعث ایجاد مسمومیت می شود و بهتر است سماق را به صورت خشک شده استفاده کردن.

مصلح سماق چیست؟

انیسون و مصطکی معروف ترین مصلحات سماق هستند.

پختن سماق همراه با بادمجان نیز در تعدیل طبع و خواص سماق موثر است.

خوردن عسل بعد از مصرف سماق نیز مفید است.

تقویت سیستم ایمنی کودکان

شما هم از سرماخوردگی مکرر کودکتان خسته شده اید؟

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ طرز تهیه ترشی زالزالک

طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی|طرز تهیه شربت توت فرنگی|خواص شربت توت فرنگی

طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی+ 6 نکته تهیه شربت توت فرنگی در خانه

ترکیبات مضر غذایی

چی رو با چی نخوریم؟ 13 ترکیب مضر غذایی

طبع و خواص نعنا در طب سنتی|طبع و خواص نعنا در طب سنتی نعنا فلفلی Mentha|طبع و خواص نعنا در طب سنتی ایرانی|طبع نعناع

طبع و خواص نعناع در طب سنتی ایرانی اسلامی

روغن گیری برای روغن زرد و روغن دنبه

روغن گیری به روش سنتی اصیل- رعایت نکات طب سنتی ایرانی

تدابیر طب سنتی برای شب یلدا

شب یلدا با تدابیر طب سنتی

خواص فلفل تند و انواع آن در طب سنتی|خواص فلفل تند|مضرات فلفل تند

انواع فلفل تند و خواص آن+ خواص فلفل برای سلامت بدن+ مضرات و مصلح