طب شناس

طبع سماق سرده یا گرمه؟ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

تاریخ انتشار: December 23, 2021

رای به این نوشته: 4.61/5 (564 رای)

سُماق (نام علمی: Rhus) درختچه‌ایست کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد و میوهٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود. طعم آن گرایش به ترشی دارد. گیاه سماق از راسته افراسانان (Sapindales)، تیرهٔ پسته‌ایان (Anacardiaceae) است.سماق در غرب آسیا و شرق آفریقا و آمریکای شمالی می‌روید. این گیاه در ایران در شازند، تبریز، اردبیل، گرمی(مغان)، شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، هوراند، سردشت، اقلید می‌روید. جنگل سماق در کوه‌های شهر شازند، کوه‌های مجاور روستاهای عبدالله کندی و القناب از توابع گرمی (در استان اردبیل) واقع شده‌است.

سماق به عنوان طعم دهنده بسیاری از غذاها، به ویژه غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر آن خواص دارویی ویژه ای دارد که مورد توجه محققان طب سنتی قرار گرفته و به عنوان یک دارو برای درمان و بهبود بعضی بیماریها استفاده می شود. سماق یکی از نمادهای سفره هفت سین ایرانیان نیز هست. و به عنوان نماد صبر و شکیبایی در سفره هفت سین قرار داده می شود.

ایا شما در مورد طبع و خواص سماق از منظر طب سنتی اطلاعاتی دارید؟ آیا از عوارض مصرف سماق مطلعید و می دانید که مصلح سماق چیست؟ ما در این مطلب کوشیده ایم به این موارد بپردازیم.

طبع سماق چسیت؟

طبع سماق سرد و خشک است. معمولا سماق را همراه با گوشت های گرم مثل گوشت قرمز گوسفندی می خورند. سماق برای افراد با مزاج گرم و صفراوی مفید است اما ممکن است در سردمزاجان ایجاد عوارض کند.

خواص سماق از دیدگاه طب سنتی و مدرن

سماق درمان فوری اسهال های معمولی و شدید

سماق به دلیل خاصیت قابضی که دارد در درمان اسهال بسیار موثر است. همچنین سماق اسهال خونی و خونریزی های گوارشی را درمان می کند. برای گرفتن تاثیر بهتر از سماق در این مورد بهتر است آن را به صورت جوشیده و دم کرده مصرف کنید. همچنین ترکیب سماق با زرده تخم مرغ و گشنیز تاثیر آن را تقویت می کند.

عوارض مصرف سماق و موراد احتیاط در مصرف آن

زیاده روی در مصرف سماق به معده و کبد آسیب می رساند.

ممکن است باعث لاغری مفرط شود.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک می کند.

سماق تازه باعث ایجاد مسمومیت می شود و بهتر است سماق را به صورت خشک شده استفاده کردن.

مصلح سماق چیست؟

انیسون و مصطکی معروف ترین مصلحات سماق هستند.

پختن سماق همراه با بادمجان نیز در تعدیل طبع و خواص سماق موثر است.

خوردن عسل بعد از مصرف سماق نیز مفید است.

مضرات چای کهنه دم|طبع و خواص قات در طب سنتی

عوارض چای کهنه دم که تا به حال نمی دانستید

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان|طبع نان تافتون

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

طبع-و-خواص-زردچوبه- در-طب سنتی

طبع و خواص زردچوبه در طب سنتی

طبع و خواص روغن نعناع در طب سنتی|خواص روغن نعناع

طبع و خواص روغن نعناع در طب سنتی+ عوارض و مصلحات آن

روش-مصرف-و-طرز-تهیه-داروی-امام-کاظم-تابستانه-و-زمستانه

طرز تهیه و طریقه مصرف داروی امام کاظم (ع)

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی در طب سنتی|خواص روغن گزنه

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مضرات و مصلح

طبع و خواص ترشک در طب سنتی + 8 خاصیت شگفت انگیز ترشک که از آن بی خبرید|طبع ترشک

طبع و خواص ترشک در طب سنتی + 8 خاصیت شگفت انگیز ترشک که از آن بی خبرید