عسل مایعی با طعم شیرین است که به وسیله زنبور عسل از شهد گل ها تولید میشود. عسل دارای هشتاد درصد گلوکزو فروکتوز است. عسل ها دارای طعم و رنگ های متفاوتی هستند که بر اساس اینکه زنبور ها از شهد گیاهان و گل های متفاوتی مصرف میکنند تا از آن ها در ساخت عسل استفاده کنند این تفاوت ها را به وجود می آورند.
جدول دسترسی سریع
این تفاوت طعم و رنگ میتواند سبب اختلاف در قیمت عسل ها نیز شود.
از گذشته های دور از عسل به صورت های مختلفی استفاده میکردند. اگر عسل را به همان صورت از کندو جدا و بسته بندی کنند به آن عسل خام میگویند اما امروزه با پیشرفت علم، برای پاکیزه کردن عسل از گرد و غبار آن را پاستوریزه میکنند که این کار باعث ماندگاری بیشتر عسل نیز میشود.
شاید در ذهن خود با سوال هایی همچون: طبع عسل گرم است یا سرد؟ طبع عسل چیست؟ طبع عسل در طب سنتی؟ مصلح عسل چیست؟ مصلح عسل چیه؟ مصلح عسل دی طی سنتی؟ مضرات عسل؟ خواص عسل با موم؟ خواص عسل طبیعی؟ خواص عسل برای پوست؟ خواص عسل برای چروک پوست؟ خواص عسل برای معده؟ خواص عسل برای لاغری شکم؟ خواص عسل برای لک صورت؟ مواجه شده باشید در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طبع عسل و خواص و مضرات آن آشنا کنیم.
طبع عسل در طب سنتی چیست؟
طبع عسل گون در طب سنتی ؟ طبع عسل آویشن سرد است یا گرم ؟ طبع عسل بادام سرده ؟ طبع عسل شوید گرمه ؟ طبع عسل پنبه چیه ؟ طبع عسل آفتابگردان چطوره ؟ طبیعت عسل یونچه چیست ؟ تبع عسل مریم گلی کدام است ؟ مزاج عسل پونه در طب ایرانی ؟ طبع عسل زعفران در طب اسلامی ؟ طبع عسل زرشک ؟ طبیعت عسل خارشتر در طب سنتی ایرانی ؟ طبع عسل چهل گیاه در طب سنتی ؟ طبع عسل مرکبات سرد است یا گرم ؟ طبع عسل خارشتر گرم است یا سرد ؟
همان طور که در قسمت بالا توضیح دادیم عسل ها دارای گونه های مختلفی میباشند که طبع و مصلح آن ها با یکدیگر متفاوت است.که در ادامه به آن میپردازیم.
عسل های با طبع گرم: عسل سیاهدانه، عسل آویشن، عسل بادام،عسل شوید، عسل پنبه، عسل آفتابگردان، عسل یونجه ، عسل مریم گلی، عسل پونه، عسل جاوشیر، عسل اوکالیپتوس، عسل جنگلی، عسل ترنجبین، عسل زعفران، عسل کوهی.
عسل های با طبع معتدل: عسل گون، عسل زرشک، عسل گشنیز، عسل خارشتر، عسل مرکبات، عسل چهل گیاه، عسل سماق، عسل عناب، عسل کنار.
خواص عسل در طب سنتی چیست؟
- خواص عسل برای معده: با مصرف عسل میتوانید معده خود را تقویت کنید و به درمان بیماری هایی همچون: رفلاکس معده، نفخ معده، زخم معده، میکروب معده کمک بسزایی کنید.
- خواص عسل برای پوست: عسل برای پوست ما فواید بسیاری دارد از جمله: پاکسازی منافذ پوست، مرطوب کننده، لایه برداری ملایم، التیام جای زخم، درمان آکنه، درمان آفتاب سوختگی و …
- خواص عسل برای لاغری شکم: اشخاصی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند میتوانند از عسل استفاده کنند که نه تنها امکان ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش میدهد بلکه سبب لاغری و کاهش وزن نیز میشود.
- عسل برای اسهال: عسل یک نوع آنتی بیوتیک قوی میباشد که خواص ضد باکتری و ضد ویروس دارد به همین دلیل مصرف عسل سبب درمان اسهال میشود.
- عسل برای سرفه: عسل یکی از بهترین راه های درمان سرفه است که میتوانید برای نتیجه بهتر آن را به همراه لیمو و آب گرم مصرف کنید.
- عسل برای چشم: مصرف عسل برای چشم خاصیت های فراوانی دارد که عبارتند از: تقویت چشم، درمان بیماری های چشمی، درمان خشکی چشم، کاهش چروک های دور چشم، تقویت بینایی و …
- عسل برای زخم: عسل دارای اجزای فعال زیستی است که سبب بهبود زخم میشود.
- عسل برای کبد چرب: استفاده از عسل برای درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب بسیار موثر است.
خواص عسل برای چشم:
عسل علاوه بر تاثیری که در درمان زخم ها، ناراحتی های دستگاه گوارش، بیماری های پوستی و …دارد برای چشم نیز بسیار مفید است. استفاده از عسل سبب درمان قرمزی، خارش و عفونت چشم میشود. احتمالا با شنیدن این حرف متعجب شده اید که چگونه از عسل که ماده ای چسبناک است برای چشم هایمان استفاده کنیم؟ اما باید بگوییم که مصرف عسل در صنعت دارویی برای قطره های چشم که در درمان آب مروارید و عفونت و مشکلات قرنیه کاربرد دارد بسیار موثر است.
عسل دارای خاصیت ضد میکروب و ضد ویروس است که این موضوع باعث میشود که برای بیماری های چشمی از جمله: آب سیاه، سوزش، ورم، تراخم، عفونت های چشم و…فوق العاده عمل کند.
خواص عسل برای پوست:
عسل دارای ماده هیدروکسی ای است که باعث حفظ رطوبت در خود میشود. استفاده از عسل باعث میشود پوست شما رطوبت موجود در هوا را جذب کرده و آن را در لایه های زیرین خود حفظ کند.
برای استفاده از عسل به عنوان مرطوب کننده کافیست یک قاشق عسل خام را روی پوست خود پخش کنید و بعد از گذشت یک ربع تا بیست دقیقه آن را با آب ولرم بشورید.
علاوه بر موارد گفته شده، عسل خاصیت ضد قارچ و ضد التهابی دارد که به همین دلیل میتواند آکنه، قرمزی و سوزش پوست شما را کاهش دهد. برای منظور، عسل را به نقاطی که دچار آسیب هستند بزنید و بعد از گذشت ده دقیقه پوست خود را با آب گرم شست و شو دهید.
مصلح عسل در طب سنتی چیست؟
همان طور که گفتیم عسل ها طبع های مختلفی دارند و نمیشود برای همه عسل ها یا جو مصلح را تجویز کرد پس باید در ابتدا طبع عسلی را که میخورید مشخص کنید و بعد ماده غذایی با طبع مخالف آن را مصرف کنید تا از لحاظ مزاج در تعادل باشید.
مضرات عسل چیست؟
- مصرف عسل در صورتی که شما دارای دستگاه گوارش ضعیف یا حساسیت باشید امکان دارد سبب مسمویت غذایی شود.
- عسل برای کودکان زیر دو سال ممنوع است زیرا باعث بوتولیسم در نوزاد میشود. بوتولیسم یک نوع سم است که در عسل خام وجود دارد.
- مصرف بیش از حد عسل میتواند باعث شکم درد شود.
- استفاده از عسل باعث بالا رفتن قند خون میشود.
- زیاده روی در مصرف عسل باعث افزایش وزن میشود.
- خوردن عسل منجر به پوسیدگی دندان ها میشود.
- افرادی که به اختلالات خونریزی مبتلا هستند و دارو مصرف میکنند بهتر است در مصرف عسل احتیاط کنند زیرا ممکن است خوردن عسل خطر خونریزی داخلی را افزایش دهد.
7 پاسخ
فروشگاه یا محل معتبری برای خرید عسل اصل و مرغوب سراغ دارید؟
سلام دوست عزیز چشم ان شا الله به زودی معرفی خواهیم کرد
مفید بود
تشکر بیکران
عالي بود ممنون ?
سلام خسته نباشید.
چه توضیح کاملی برا من عالی بود👌?