طب شناس
خواص و طبع نمک در طب سنتی سرده یا گرمه ؟

همه چیز درباره نمک از دیدگاه طب سنتی و ایرانی اسلامی+ خواص و مضرات

تاریخ انتشار: January 6, 2022

رای به این نوشته: 4.23/5 (663 رای)

نمک یا نمک خوراکی ماده ای معدنی است که عمدتاً از سدیم و کلر ساخته شده، و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه انسان‌ها به کار می‌رود. به نمک خوراکی در شیمی سدیم کلرید نیز می‌گویند. نمک خوراکی به شکل معدنی در ته‌نشین‌ها و رسوب‌ها همچنین چین خوردگی‌ها وجود دارد که به شکل سنگ نمک استخراج می‌شود. همچنین در آب دریاها به مقدار فراوان موجود است که قابل برداشت نیز می‌باشد.

با ورود ناخالصی به بلور هالیت یا سنگ نمک، این کانی به رنگ‌های گوناگون در می‌آید. برای نمونه با ورود عناصر اورانیوم و کربن به رنگ سیاه در می‌آید. این کانی به همراه سیلویت یا نمک تلخ در محیط‌های تبخیری و گرم و خشک یافت می‌شود. مزه شور و جلای شیشه‌ای و سختی کم این کانی باعث شده‌است تا به آسانی میان گروهی از کانی‌های مشابه خود، شناخته شود.(ویکی پدیا)نمک از مواد ضروری برای بدن انسان است و علاوه بر اینکه چاشنی ثابت و همیشگی غذاها است، به عنوان یک ماده درمانی پرخاصیت مورد توجه طبیبان قرار گرفته است.

اگر می خواهید درمورد خواص بی شمار و مضرات نمک و روشهای درمانی که با استفاده از نمک انجام می شوند، اطلاعات کسب کنید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

طبع نمک گرم است یا سرد؟

از دیدگاه طب سنتی و اسلامی و محققان این حوزه،طبع نمک طعام طبیعی گرم و خشک است.

نمک خوراکی چه خواصی دارد؟

لازم به توضیح است آنچه در این مطلب در مورد نمک و خواص شگفت آور آن می خوانید، در مورد نمک های تصفیه شده و ید دار و کارخانه ای نیست. نمک های فرآوری شده ای که این روزها مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد، نه تنها خواص مفید چندانی ندارد، که به دلیل دستکاریهایی که در طبیعت آن صورت گرفته، مضر و سرچشمه بسیاری از بیماریها است. آنچه تحت عنوان نمک در منابع طب سنتی و حتی در احادیث معصومین از آن صحبت شده، «نمک طعام طبیعی» است.

درادامه خواص نمک طعام را می خوانید:

گرفتگی های عضلانی باید مقدار بیشتری نمک مصرف کنند.

روایات و احادیث موجود درمورد نمک

پیامبر اکرم (ص): غذا را با نمک، آغاز کن و با نمک، پایان ده؛ چه، هر کس غذای خویش را با نمک آغاز کند و با نمک پایان دهد، از 72 نوع از انواع بلا که جذام، دیوانگی و پیسی از آن جمله است، به دور باشد

امام باقر (ع): نمک شفای هفتاد بیماری است و اگر مردم خواص نمک را می دانستند برای درمان مریضی ها فقط از آن استفاده می کردند.

حضرت علی (ع): هر کس غذا را با نمک آغاز کند هفتاد درد و دردهای دیگری که بجز خداوند کسی از آنها آگاهی ندارد را از خود دور می نماید، اگر بر سر سفره ای نمک نباشد ملائکه حاضر نمی شوند و صحت بدن وجود ندارد و سفره برکت نخواهد داشت.

امام رضا (ع): بر تو باد نمک، چرا که در آن شفای هفتاد درد است که کمترین آنها جذام، پیسی و دیوانگی است.

مضرات و عوارض سوء مصرف نمک

زیاده روی در مصرف نمک

موجب افزایش فشار خون می شود.

بیماریهای کلیوی را تشدید می کند.

موجب ورم می شود.

موجب پیرچشمی، آب مروارید و ضعف در بینایی می شود.

خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

عوارض ترک نمک و مصرف بسیار کم آن

خستگی و بی حالی، سردرد و تهوع، از دست دادن تعادل، اختلال حواس، آسیب های مغزی و تشنج، گرفتگی عضلات، پوکی استخوان،

مصلح نمک چیست؟

نمک به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد، در همراهی با خوراکهای سرد و تر ترکیب بهتری ارائه می دهد و موجب بهبود خواص خود و دیگر خوراکی ها می شود. بنظر می رسد که آویشن، گوشت حیوان جوان و چاق، چربی های سرد و تر و روغن بادام از مصلحات نمک هستند.

کلمات کلیدی متن: طبع و خواص نمک در طب سنتی چیست ؟ طبع نمک سرده یا طبع نمک گرم است یا سرد ؟ طبع و مزاج و طبیعت نمک در طب سنتی چیه طبع نمک دریا سرده یا گرمه ؟ طبع نمک در طب ایرانی اسلامی چیه ؟

درمان تنگی نفس در طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان تنگی نفس

دلایل و درمان فوری تنگی نفس در طب سنتی+ 17 راهکار خانگی

طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

خواص گل انگشتانه در طب سنتی|طبع و خواص و مضرات گل انگشتانه|خواص انگشتانه

همه چیز درباره طبع گل انگشتانه در طب سنتی+ 4 خاصیت درمانی ویژه آن

طبع و خواص چای آلبالو|خواص چای آلبالو|روشهای تهیه چای آلبالو

خواص چای آلبالو و طبع آن در طب سنتی+ 4 روش تهیه چای آلبالو

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

باورهای غلط طب سنتی

باورهای نادرست در باره طب سنتی

طبع-و-خواص-گوشت-غاز-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص گوشت غاز در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع-و-مزاج-شناسی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|انواع-مزاج-و-طبع-انسان-در-مزاج-شناس-و-طبع-شناسی|انواع-طبع-و-ویژگی-های-آن-در-طب-سنتی-ایرانی-سلامی

مزاج شناسی در طب سنتی ایرانی اسلامی