طب شناس
طبع شیوید در طب سنتی شوید خشک و تخم شوید|طبع شیوید در طب سنتی شوید

طبع و خواص شوید در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: January 18, 2022

رای به این نوشته: 4.04/5 (518 رای)

شِوید یا شوِد یا شبِت با نام علمی: Anethum graveolens dhi گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی بلندی آن به یک متر نیز می‌رسد. ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه بومی جنوب غربی و آسیا و آسیای میانه‌است و امروزه در بیشتر نقاط گیتی از جمله بخش‌های جنوب اروپا، ایران، مصر، آمریکا و چین پرورانده می‌شود.

میوه شوید بیضی شکل، مسطح و به درازای ۴ میلی‌متر و پهنای ۳ میلی‌متر است. رنگ آن قهوه‌ای روشن و در سطح آن برجستگی‌هایی به رنگ زرد و در کناره‌های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می‌شود. گویند که اصل شوید از ایران و مصر و هند بوده‌است و از این کشورها به کشورها و قارّه‌های اروپا و آمریکا رفته و کشت شده‌است. در اکثر کشورهای اطراف دریای مدیترانه کشت شوید رایج است. در برخی از نواحی این کشورها باد باعث پراکنده شدن بذر شوید و خودرو شدن آن شده‌است به‌طوری‌که در برخی از چمن‌زارها یا کناره‌های سنگ‌ها و پیاده‌روها و خانه‌های ییلاقی شوید می‌روید. (ویکی پدیا)

شوید با نور غیر مستقیم در دمای بین 10 تا 20 درجه و در محیط مرطوب رشد می کند.

سبزی تازه شوید، خشک شده آن، پودر آن و تخم بذر آن استفاده های گوناگون غذایی و دارویی دارند.

در این مطلب به سوالات شما درمورد شوید از جمله: طبع شوید چیست؟ شوید چه خواص دارویی و طبی دارد؟ عوارض مصرف شوید چیست؟ چه کسانی نباید شوید مصرف کنند؟ مصلح شوید چیست؟ و.... پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید.

طبع شوید سرد است یا گرم ؟

طبع شوید تازه در طب سنتی گرم و خشک است. شوید خشک گرمی بیشتری دارد و طبع تخم شوید گرم و تر است.

گرم بودن شوید آن را به گزینه مناسبی برای سرد مزاجان تبدیل کرده. افراد با مزاج سرد می توانند از شوید به عنوان سبزی تازه همراه با غذا استفاده کنند یا در طبخ غذاهای مختلف از آن کمک بگیرند. اکا سردمزاجان باید آن را همراه با مصلح و به مقدار کم استفاده کنند.

طبع شیوید در طب سنتی شوید
طبع شیوید در طب سنتی

شوید چه خواصی دارد؟

عوارض و موارد منع مصرف شوید

افراد با مزاج گرم نباید زیاد شوید مصرف کنند چراکه در آنها ایجاد سردرد و حساسیت می کند.

خانم های باردار به ویژه در سه ماهه نخست نباید شوید مصرف کنند. گرمی بالای شوید و خاصیت قاعده آور بودن آن ممکن است باعث سقط جنین شود.

مصرف بی رویه آن، با بهانه لاغری یا درمان بیماریها و ناراحتی های زنانه، موجب ضعف بینایی می شود. بهتر است در رژِیم های لاغری یا درمانی، در مورد مصرف شوید و اندازه آن با پزشک مشورت شود.

مصرف زیاد آن در مردان بر مقدار و کیفیت منی تاثیر منفی میگذارد.

خارش و سوزش گلو، خشکی دهان، جوش و لک صورت از دیگر عوارض سوء مصرف شوید است.

مصلح شوید چیست؟

بهترین مصلح برای شوید غوره و آبغوره است. گرمی شوید می تواند به عنوان مصلح غذاهای سرد مورد استفاده قرار بگیرد به همین دلیل است که معمولا ماهی را همراه با شوید پلو سرو می کنند. شویدپلو به تنهایی نیز باعث تعدیل سردی طبع برنج، در کنار شوید می شود.

به طور کلی شوید تازه را می توان به عنوان یک سبزی مفید و خوشمزه درکنار اغلب غذاهای سرد مانند مرغ، ماهی، برنج، سالاد و.... استفاده کرد.

8 خاصیت فوق العاده آش دوغ قزوینی در طب سنتی+ طرز تهیه آش دوغ قزوینی|آش دوغ قزوینی

8 خاصیت فوق العاده آش دوغ قزوینی در طب سنتی+ طرز تهیه آش دوغ قزوینی

آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی

آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی 2 و 3 تیر برگزار می شود. توضیع کارت ورود به جلسه از فردا

طبع و خواص روغن دارچین در طب سنتی+ 6 راه برای استفاده از روغن دارچین|خواص روغن دارچین

طبع و خواص روغن دارچین در طب سنتی+ 6 راه برای استفاده از روغن دارچین

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری|خواص پوکورا

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری

طبع و خواص گیلاس در طب سنتی|طبع و خواص گیلاس در طب سنتی|طبع و خواص گیلاس در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع گیلاس سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ عوارض

طبع نان لواش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان لواش

طبع و خواص نان لواش+ 4 خاصیت ویژه نان لواش برای بدن

مفیدترین میوه های پاییز|خواص میوه های پاییزی|میوه هاییی که باید در پاییز بخورید

میوه های مفید پاییزی

درمان درد سیاتیک با طب سنتی و تدابیر خانگی|

درد سیاتیک و 11 تدبیر خانگی برای درمان آن