طب شناس
طبع و خواص وانیل در طب سنتی

همه چیز در باره وانیل از دیدگاه طب سنتی+ طبع و خواص

تاریخ انتشار: January 31, 2022

رای به این نوشته: 4.81/5 (354 رای)

وانیل که نام دیگر آن  ورق قٌماری است، و در زبان فرانسه به آن به Vanille می گویند، در واقع میوه یک گیاه است که ابتدا در جنگلهای  قاره آمریکا رشد می کرده است. دانه های این گیاه بسیار معطرند و در اثر فراوری و تخمیر این عطر بیشترمی شود. وانیل غالبا به صورت پودری در دسترس است اما در برخی موارد آن را در ترکیب با مواد دیگر به صورت عصاره مایع نیز عرضه می کنند.

در ایران وانیل اغلب در صنعت پخت کیک و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد، وانیل علاوه بر افزودن عطر خوش به کیک و شیرینی ها، بوی نامطبوع ترکیبت دیگر مانند تخم مرغ و شیر را نیز از بین می برد.

جالب است بدانید، پس از زعفران که گران ترین ادویه در جهان است، وانیل بیشترین قیمت را در بازار ادویه جات دارد.اولین بار در قرن شانزدهم از وانیل استفاده شد و آزتک ها اولین کسانی بودند که در امریکا و مکزیک از این ماده خوش بو استفاده کردند. آنها از وانیل در غذا ها و نوشیدنی هایشان بهره می گرفتند. بعدها وانیل به اسپانیا و پس از آن سایر کشورهای اروپایی و سراسر جهان برده شد.

از وانیل به عنوان طعم دهنده و معطر کننده انواع دسرها، بستنی ها، کیک و کلوچه، شکلات و بیسکوییت و.... استفاده می شود.

شاید تا به حال با خود فکر کرده باشید که وانیل چه طبعی دارد؟ خواص وانیل چیست؟ عوارض و موارد منع مصرف وانیل چیست؟ و چه موادی مصلح وانیل هستند؟ در این مطلب می توانید جواب این سوالات را پیدا کنید.

وانیل چه طبعی دارد؟

از دیدگاه طب سنتی و ایرانی اسلامی وانیل دارای طبع گرم و خشک است. وجود وانیل در ترکیب دسرها و نانهایی که برپایه شیر، نشاسته، آرد گندم و... تهیه می شوند، موجب تعدیل طبع سرد آنها می شود. طبیعی است که مصرف وانیل در افراد با مزاج گرم ایجاد عارضه و ناراحتی می کند.

از خواص وانیل چه می دانید؟

  1. اضطراب و استرس را کاهش می دهد و به نوعی نشاط آور و آرامش بخش است.
  2. سرشار از آنتی اکسیدان است.
  3. تب بر است.
  4. تقویت کننده میل جنسی است.
  5. اشتها را کاهش داده بر روند کاهش وزن تاثیر مثبت می گذارد.
  6. تقویت کننده لثه و دندانها است و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
  7. حالت تهوع را کاهش می دهد و مانع از استفراغ میشود.
  8. مقوی معده است و زخم معده را درمان می کند.
  9. گلودرد و سرفه را تسکین می دهد و سرماخوردگی را بهبود می بخشد.
  10. مقوی قلب است و رگ های خونی را تقویت می کند.
  11. پایین آورنده کلسترول خون است.
  12. باعث التیام و ترمیم آسیبهای پوستی که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد شده، می شود.
  13. سیستم ایمنی را تقویت کرده و به درمان بیماریها کمک می کند.
  14. ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.
  15. مقوی مغز است، از اختلالات مغزی، کندذهنی، ابتلا به آلزایمر زوال عقل و کم شدن حافظه و... جلوگیری می کند.
  16. باعث تنظیم قاعدگی به ویژه در دختران نوجوان می شود.
  17. ترشح بهتر هورمونهای جنسی زنانه و مردانه را تحریک می کند.
  18. از گرفتگی عروق جلوگیری می کند.
  19. احتمال بروز سکته ها را کاهش می دهد.
  20. التهابات قلب و کبد را کاهش می دهد.
  21. بیش فعالی سیستم های مختلف بدن را کنترل می کند.
  22. برای از بین بردن جوش صورت، آکنه و لک های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.
  23. نقش موثری در ترکیبات ماسک ها اسکراب های پوست و مو و مقابله با پیری پوست، چین و چروک، ریزش مو و... دارد.
  24. در درمان سوختگی ها و زخم های پوستی کاربرد دارد.

مصرف بی رویه وانیل چه عوارضی در پی دارد+ موارد منع مصرف

چه موادی مصلح وانیل هستند؟

بهترین مصلح برای وانیل زعفران و گلاب و روغن پسته است.

همراهی وانیل با خوراکی هایی ازجمله شیر که دارای طبع سرد و تر هستند نیز موجب تعدیل طبع آن و افزایش خواص آن می شود.

طبع و خواص عرق چهار زیره در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق چهار زیره

طبع عرق چهار زیره در طب سنتی و خواص و مضرات آن

لپه پلو با زیره

بهترین غذاها برای افطار

بهترین پیش غذاها برای افطار کدامند؟ 5 توصیه طب سنتی

طبع و خواص مربا خیار در طب سنی|خواص مربا خیار

طبع و 9 خواص مربا خیار در طب سنتی + مضرات و مصلح

خواص شهناز یا گل راعی در طب سنتی

شهناز یا سنبل الطیب؟!

طبع و خواص شربت آبلیمو در طب سنتی|خواص شربت آبلیمو|شربت آبلیمو

طبع شربت آبلیمو در طب سنتی + 16 مورد از خواص ویژه شربت آبلیمو

طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی|خواص شربت جلاب

طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی

دمنوش بابونه و اسطوخودوس