طب شناس
طبع و خواص وانیل در طب سنتی

همه چیز در باره وانیل از دیدگاه طب سنتی+ طبع و خواص

تاریخ انتشار: January 31, 2022

رای به این نوشته: 4.81/5 (354 رای)

وانیل که نام دیگر آن  ورق قٌماری است، و در زبان فرانسه به آن به Vanille می گویند، در واقع میوه یک گیاه است که ابتدا در جنگلهای  قاره آمریکا رشد می کرده است. دانه های این گیاه بسیار معطرند و در اثر فراوری و تخمیر این عطر بیشترمی شود. وانیل غالبا به صورت پودری در دسترس است اما در برخی موارد آن را در ترکیب با مواد دیگر به صورت عصاره مایع نیز عرضه می کنند.

در ایران وانیل اغلب در صنعت پخت کیک و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد، وانیل علاوه بر افزودن عطر خوش به کیک و شیرینی ها، بوی نامطبوع ترکیبت دیگر مانند تخم مرغ و شیر را نیز از بین می برد.

جالب است بدانید، پس از زعفران که گران ترین ادویه در جهان است، وانیل بیشترین قیمت را در بازار ادویه جات دارد.اولین بار در قرن شانزدهم از وانیل استفاده شد و آزتک ها اولین کسانی بودند که در امریکا و مکزیک از این ماده خوش بو استفاده کردند. آنها از وانیل در غذا ها و نوشیدنی هایشان بهره می گرفتند. بعدها وانیل به اسپانیا و پس از آن سایر کشورهای اروپایی و سراسر جهان برده شد.

از وانیل به عنوان طعم دهنده و معطر کننده انواع دسرها، بستنی ها، کیک و کلوچه، شکلات و بیسکوییت و.... استفاده می شود.

شاید تا به حال با خود فکر کرده باشید که وانیل چه طبعی دارد؟ خواص وانیل چیست؟ عوارض و موارد منع مصرف وانیل چیست؟ و چه موادی مصلح وانیل هستند؟ در این مطلب می توانید جواب این سوالات را پیدا کنید.

وانیل چه طبعی دارد؟

از دیدگاه طب سنتی و ایرانی اسلامی وانیل دارای طبع گرم و خشک است. وجود وانیل در ترکیب دسرها و نانهایی که برپایه شیر، نشاسته، آرد گندم و... تهیه می شوند، موجب تعدیل طبع سرد آنها می شود. طبیعی است که مصرف وانیل در افراد با مزاج گرم ایجاد عارضه و ناراحتی می کند.

از خواص وانیل چه می دانید؟

  1. اضطراب و استرس را کاهش می دهد و به نوعی نشاط آور و آرامش بخش است.
  2. سرشار از آنتی اکسیدان است.
  3. تب بر است.
  4. تقویت کننده میل جنسی است.
  5. اشتها را کاهش داده بر روند کاهش وزن تاثیر مثبت می گذارد.
  6. تقویت کننده لثه و دندانها است و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
  7. حالت تهوع را کاهش می دهد و مانع از استفراغ میشود.
  8. مقوی معده است و زخم معده را درمان می کند.
  9. گلودرد و سرفه را تسکین می دهد و سرماخوردگی را بهبود می بخشد.
  10. مقوی قلب است و رگ های خونی را تقویت می کند.
  11. پایین آورنده کلسترول خون است.
  12. باعث التیام و ترمیم آسیبهای پوستی که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد شده، می شود.
  13. سیستم ایمنی را تقویت کرده و به درمان بیماریها کمک می کند.
  14. ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.
  15. مقوی مغز است، از اختلالات مغزی، کندذهنی، ابتلا به آلزایمر زوال عقل و کم شدن حافظه و... جلوگیری می کند.
  16. باعث تنظیم قاعدگی به ویژه در دختران نوجوان می شود.
  17. ترشح بهتر هورمونهای جنسی زنانه و مردانه را تحریک می کند.
  18. از گرفتگی عروق جلوگیری می کند.
  19. احتمال بروز سکته ها را کاهش می دهد.
  20. التهابات قلب و کبد را کاهش می دهد.
  21. بیش فعالی سیستم های مختلف بدن را کنترل می کند.
  22. برای از بین بردن جوش صورت، آکنه و لک های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.
  23. نقش موثری در ترکیبات ماسک ها اسکراب های پوست و مو و مقابله با پیری پوست، چین و چروک، ریزش مو و... دارد.
  24. در درمان سوختگی ها و زخم های پوستی کاربرد دارد.

مصرف بی رویه وانیل چه عوارضی در پی دارد+ موارد منع مصرف

چه موادی مصلح وانیل هستند؟

بهترین مصلح برای وانیل زعفران و گلاب و روغن پسته است.

همراهی وانیل با خوراکی هایی ازجمله شیر که دارای طبع سرد و تر هستند نیز موجب تعدیل طبع آن و افزایش خواص آن می شود.

درمان درد سیاتیک با طب سنتی و تدابیر خانگی|

درد سیاتیک و 11 تدبیر خانگی برای درمان آن

درمان خارش واژن با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان خانگی عفونت واژن با طب سنتی|درمان خانگی خارش واژن با طب سنتی

درمان خانگی خارش واژن در طب سنتی ایرانی و اسلامی + 13 راهکار برای پیشگیری

آیا کم خونی در اثر فقر آهن ایجاد می شود؟

آیا منشاء همه کم خونی ها فقر آهن است؟

پاکسازی معده در خانه

امکان شست و شو و پاکسازی معده در منزل

تسکین فوری درد دندان

تسکین فوری دندان درد در خانه

طبع بالنگ در طب سنتی خواص و مصلحات و فواید

طبع بالنگ سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی

طبع و خواص عرق اکالیپتوس در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق اکالیپتوس

همه چیز درباره عرق اکالیپتوس +طبع، خواص و مصلح

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه|دمنوش زرشک سیاه

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه در طب سنتی + روش تهیه و 4 مصلح موثر آن