طب شناس
طبع و خواص کشک در طب سنتی|طبع و خواص کشک در طب سنتی

طبع و خواص کشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: July 31, 2022

رای به این نوشته: 4.96/5 (683 رای)

کشک یکی از مشتقات شیر است. به این ترتیب که از جوشاندن دوغ، ماده ای به نام توف ایجاد شده و آن را گلوله کرده و خشک می کنند و کشک از آن اصل می شود.

بیشتر کشورهایی مثل ایران و افغانستان در اسیا ارزش کشک را دانسته و از آن استفاده های متعددی می کنند. کشک بسیار مغذی است و در مقادیر کم آن نیز مواد مغذی فراوانی وجود دارد و از این رو کشک ماده ای بسیار مفید و سرشار از خاصیت است. کشک به صورت گلوله ها یا رشته های جامد و یا مایع و خمیر مانند مورد استفاده قرار می گیرد.

بسیار مهم است که کشک را در رژیم غذایی خود جای دهید.

کشک جوشیده یا پاستوریزه را می شود به تنهایی، یا در تهیه غذاها، پیش غذاها و... مورد استفاده قرار داد. معروف ترین غذاهایی که با استفاده از کشک تهیه می شوند، کلجوش، کشک بادمجان، آش کشک و... است.

کشک همچنین خواص طبی و درمانی زیادی دارد که موجب روی آوردن بیشتر مردم به مصرف آن شده است. آیا می دانید کشک چه طبعی دارد؟ خواص کشک چیست؟ مصرف کشک برای چه کسانی ممنوع است؟ مصلح کشک چیست؟ در این مقاله با بررسی طبع و خواص کشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی، کوشیده ایم به این سوالات به صورت کافی و کامل پاسخ دهیم.

طبع کشک چیست؟

طبع کشک سرد و خشک است. برای افرادی که مایلند رطوبت بدنشان را کاهش بدهند، کشک گزینه مناسبی است. کشک خوراک مقوی و مناسبی برای گرم مزاجان و دموی ها است. افراد سردکزاج نیست با رعایت اندازه و همراه با مصلحات می توانند از خواص شگفت انگیز کشک بهره ببرند.

کشک چه خواصی دارد؟

چه کسانی کشک مصرف نکنند؟ عوارض و مضرات کشک چیست؟

افراد مسن، سرد مزاجان، افرادی که معده های مرطوب دارند و افرادی که مشکل فشار خون دارند باید در مصرف کشک احتیاط کرده و از پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت بگیرند.

زیاده روی در مصرف کشک باعث سفت شدن روده ها می شود.

کشک در کنار مواد خوراکی دیگری با طبع سرد، موجب بروز واکنش های الرژیک می شود.

کشک دیرهضم است.

باعث ایجاد نفخ و باد می شود.

تولید بلغم می کند.

مصلح کشک چیست؟

سبزیجات معطر و گرم مصلح خوبی برای کشک هستند. معرف ترین مصلح کشک، نعنا و پونه هستند. به همین دلیل است که در ترکیب غذاهایی چون کشک بادمجان، کلجوش، آش ها و... نعناداغ یک عضو ثابت و جدانشدنی است.

خواص شربت زعفران در طب سنتی|خواص شربت زعفران|شربت زعفران

طبع شربت زعفران در طب سنتی + 11 مورد از خواص شرب زعفران برای بدن

خواص پرشمار ارده و شیره|خواص ارده کنجد|فواید ارده و شیره

ارده و شیره، صبحانه گمشده!

طبع و خواص بنفشه وحشی در طب سنتی|خواص بنفشه وحشی

طبع و خواص بنفشه وحشی از منظر طب سنتی+ مضرات و مصلحات آن

آغوز مسما

درمان تیک عصبی با طب سنتی|

چگونه طب سنتی به درمان تیک عصبی کمک می کند؟

طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی|طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی ایرانی اسلامی گل محمدی و عسل|طبع گل انگبین

طبع گل انگبین در طب سنتی+ خواص اعجاب انگیز گل محمدی و عسل

درمان ذات الریه (سینه پهلو) در طب سنتی + 8 دارو گیاهی برای درمان ذات الریه|درمان ذات الریه

درمان ذات الریه یا سینه پهلو در طب سنتی + 8 دارو گیاهی برای درمان ذات الریه

طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی|خواص شربت جلاب

طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی