طب شناس
طبع مصطکی در طب سنتی

همه چیزهایی که در مورد مصطکی باید بدانید+ طبع و خواص

تاریخ انتشار: January 21, 2022

رای به این نوشته: 4.37/5 (411 رای)

مصطکی، (به انگلیسی: Mastic) صمغ زرد رنگی است که از درختچه‌ای به نام پسته مصطکی، (نام علمی: Pistacia lentiscus) گرفته می‌شود.

در فارسی به نام‌های «رماس»، «رماست» و «کِیَه» خوانده شده‌است. در کتاب‌های طب سنتی با نام‌های «مصطکی»، «مصطکی رومی»، «کندر رومی»، «مستکی» و «علِک رومی» ذکر شده‌است. همچنین در انگلیسی به صمغ عربی (Arabic gum) (نباید با صمغ عربی یا (gum Arabic) اشتباه شود)، صمغ یمن (Yemen gum) و یا اشک خیوس (tears of Chios) هم خوانده میشود.عصاره زرد رزینی مصطکی در ماه‌های گرم سال به صورت قطراتی کوچک و خود به خودی از ساقه و شاخه‌های درخت مصطکی به بیرون می‌تراود که در مجاورت هوا سفت شده و به شکل قطرات اشک در بازار به فروش می‌رسد.(ویکی پدیا)

از مصطکی به عنوان برادر کندر نیز نام برده اند. این نامگذاری به این دلیل است که مصطکی از نظر ظاهری و همچنین شیوه تهیه به کندر شبیه است. مصطکی نسبت به کندر که غالبا سفید یا شیری رنگ است، رنگ زردتری دارد و گاها به طلایی میگراید.

مصطکی یکی از اجزای مهم داروی معروف امام کاظم است که در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها و تقویت سیستم ایمنی موثر است.

«مصطکی رومی»، «کندر رومی»، «مستکی»، «علک رومی» از دیگر نام های معروف مصطکی در منابع طب سنتی است.

اگر مقالات پیشین سایت طب شناس را مطالعه کرده باشید، حتما در بخش مصلحات مواد خوراکی زیاد به این نام برخورده اید! و ممکن است هربار از خود پرسیده باشید مصطکی چیست؟ طبع مصطکی گرم است یا سرد؟ خواص مصطکی چیست؟ چه عوارض و مضراتی دارد؟ و این سوال مهم که مصطکی، با آنکه خود به عنوان مصلح بسیاری از مواد مورد استفاده قرار می گیرد، مصلح اش چیست؟؟

تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا این ماده نه چندان معروف اما پرخاصیت را به شما معرفی کرده و اطلاعات کاملی در مورد آن در اختیارتان قرار دهیم.

طبع مصطکی سرد است یا گرم؟

کارشناسان طب سنتی دریافته اند که مصطکی دارای طبع گرم و خشک است. از این رو آن را به عنوان مصلح مواد با طبع سرد، و سرد و تر قرار داده اند. مصرف مصطکی ایجاد صفرا می کند و استفاده از آن برای گرم مزاجان و صفراوی ها چندان مناسب نیست. اما برای سردمزاجان و دموی ها خواص زیادی دارد.

مصطکی چه خواصی دارد؟

عوارض، مضرات و موارد منع مصرف مصطکی

برخی معتقدند که مصطکی طبع معتدلی دارد اما در اکثر منابع طب سنتی طبع گرم و خشک برای مصطکی ذکر شده. به همین دلیل افراد با مزاج گرم و صفراوی بهتر است در مصرف مصطکی دقت کنند.

مصطکی در برخی کودکان باعث اسهال می شود.

اگر داروهای شیمیایی خاص مصرف می کنید از عدم وجود اختلال دارویی با مصطکی مطمئن شوید.

مصرف مصطکی و مشتقات آن از جمله روغن مصطکی در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.

برای مصرف مصطک توسط کودکان نیز باید احتیاط شود.

مصطکی در برخی افراد ایجاد حساسیت و آلرژی می کند.

مصلح مصطکی چیست؟

بادام هندی، بادام درختی، دارچین و سماق از مصلحات مصطکی هستند. همراهی مصطکی با خوراکی های دارای طبع سرد و تر نیز موجب تعدیل طبع هر دو و افزایش خواص می شود.

۴-داروی-گیاهی-مؤثر-در-درمان-کرونا-مجوز-تولید-کسب-کردند-لزوم-تشکیل-کمیته-ملی-احیای-طب-سنتی

۴ داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کردند/ لزوم تشکیل کمیته ملی احیای طب سنتی

دانه کنجد درمان 70 درصد بیماری ها

دانه ای که 70 درصد بیماری ها را بهبود می دهد!

|طبع گوشت گنجشک

طبع و خواص گوشت گنجشک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ 2 دسته مصلح

روشهای خانگی درمان جای سوختگی و از بین بردن لک سوختگی|درمان جای سوختگی

درمان خانگی جای سوختگی با 10 ماده ارزان، موثر و در دسترس+ روشهای کاهش درد سوختگی

طبع و 11 خاصیت کتلت گوشت با سیب زمینی در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص کتلت گوشت|مضرات و عوارض کتلت گوشت

طبع و 11 خاصیت کتلت گوشت با سیب زمینی در طب سنتی+ طرز تهیه

طبع-و-خواص-شیر-گاو-و-گوسفند-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-شیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-گاو-گوسفند

طبع و خواص شیر در طب سنتی ایرانی اسلامی

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

طبع شیرینی خامه ای گرم است یا سرد+ عوارض و خواص