طب شناس
طبع و خواص شقاقل در طب سنتی|طبع و خواص شقاقل در طب سنتی

طبع و خواص شقاقل از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 21, 2022

رای به این نوشته: 4.35/5 (540 رای)

شقاقل که به هویج قمی نیز معروف است، و با نام های دیگری مثل مهر سلیمان و زردک نیز شناخته می شود. یک گیاه علفی و ریشه ای چند ساله است. از خانواده هویج به شمار می آید و ساقه های آن زیر زمین است و شکلی سخت و محکم شبیه به هویج دارد اما رنگ آن زرد روشن و نخودی رنگ است و سطح آن ناصاف و دارای فرورفتگی است. این گیاه بومی ایران است و در جنگلهای شمال می روید. گونه های متعددی از از این گیاه مشاهده شده است که سه نوع از آن در ایران می روید. شقاقل در محیط مرطوب و با آب و هوای معتدل بهتر می روید. گیاه شقاقل به سرما و یخبندان مقاوم است. و خاکهای حاصل خیز و زهکشی شده محیط مناسبی برای رشد آن هستند.

از شقاقل یا همان زردک بیشتر در تهیه مربا و ترشی و غذاهایی مانند حلوا استفاده می شود. اما خواص طبی متعدد آن، از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و مطالعات زیادی روی آن انجام شده است. در این مطلب به بررسی طبع و خواص شقاقل و مضرات و موارد منع مصرف آن پرداخته ایم. همچنین مصلح شقاقل را به شما معرفی کرده و اطلاعات مفیدی در مورد این گیاه خاص به شما ارائه داده ایم.

طبع شقاقل چیست؟

طبع شقاقل گرم و تر است و تری آن از دسته رطوبتهای خوب به شمار می آید. افراد با مزاج گرم بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند و از مصرف مصلح آن غافل نباشند. البته شقاقل برای سردمزاجان خواص بیشتری دارد و می توانند با نگرانی کمتری از آن استفاده کنند.

طبع و خواص شقاقل در طب سنتی

شقاقل چه خواصی دارد؟

عوارض و مضرات شقاقل چیست؟

شقاقل یا زردک را نباید خام مصرف کنید. چرا که خام آن بسیار نفاخ است و زیاده روی در مصرف آن باعث درد شکم و ایجاد نفخ می شود.

در دوران بارداری باید با مشورت و صلاحدید پزشک مصرف شود. اگرچه این گیاه خطر سقط جنین ندارد اما ممکن است باعث بروز برخی ناراحتی ها در مادران باردار شود.

در گرم مزاجان ایجاد سردرد می کند.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک می کند. افرلدی که سابقه ابتلا به حساسیت و آلرژی دارند باید شقاقل را با مشورت پزشک مصرف کنند.

سوزش دور لب، بثورات، زخم و سوزش دهان و گلو از جمله عوارض مصرف آن در افراد حساس است.

مصلح شقاقل چیست؟

بهترین مصلح آن عسل است. همچنین بهتر است شقاقل را خوب و به مدت طولانی پخت تا کاملا نرم شود.

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی|طبع روغن قسط

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی ایرانی و اسلامی

روشهای خانگی درمان جای سوختگی و از بین بردن لک سوختگی|درمان جای سوختگی

درمان خانگی جای سوختگی با 10 ماده ارزان، موثر و در دسترس+ روشهای کاهش درد سوختگی

طبع و خواص روغن گل سرخ از دیدگاه طب سنتی|خواص روغن گل سرخ

طبع روغن گل سرخ در طب سنتی + بیش از 30 مورد از خواص روغن گل سرخ برای بدن+ مضرات و مصلح

طبع و خواص گوشت اردک|طبع-و-خواص-گوشت-اردک-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خاصیت-گوشت-اردک-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع گوشت اردک

طبع و خواص گوشت اردک در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص مرصع پلو در طب سنتی||مرصع پلو|خواص مرصع پلو

طبع و خواص مرصع پلو، غذای خوشمزه ایرانی در طب سنتی

طبع و خواص دمنوش میوه گل نستترن در طب سنتی|خواص دمنوش نسترن|میوه گل نسترن

طبع و خواص دمنوش نسترن+12 خاصیت دمنوش میوه گل نسترن+ تداخلات دارویی

خواص سیاهدانه برای مادران شیرده در طب سنتی+ بهترین طریقه مصرف

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 طرز تهیه شربت نعنا|خواص شربت نعنا

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 روش تهیه شربت نعنا