طب شناس
طبع و خواص شقاقل در طب سنتی|طبع و خواص شقاقل در طب سنتی

طبع و خواص شقاقل از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 21, 2022

رای به این نوشته: 4.35/5 (540 رای)

شقاقل که به هویج قمی نیز معروف است، و با نام های دیگری مثل مهر سلیمان و زردک نیز شناخته می شود. یک گیاه علفی و ریشه ای چند ساله است. از خانواده هویج به شمار می آید و ساقه های آن زیر زمین است و شکلی سخت و محکم شبیه به هویج دارد اما رنگ آن زرد روشن و نخودی رنگ است و سطح آن ناصاف و دارای فرورفتگی است. این گیاه بومی ایران است و در جنگلهای شمال می روید. گونه های متعددی از از این گیاه مشاهده شده است که سه نوع از آن در ایران می روید. شقاقل در محیط مرطوب و با آب و هوای معتدل بهتر می روید. گیاه شقاقل به سرما و یخبندان مقاوم است. و خاکهای حاصل خیز و زهکشی شده محیط مناسبی برای رشد آن هستند.

از شقاقل یا همان زردک بیشتر در تهیه مربا و ترشی و غذاهایی مانند حلوا استفاده می شود. اما خواص طبی متعدد آن، از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و مطالعات زیادی روی آن انجام شده است. در این مطلب به بررسی طبع و خواص شقاقل و مضرات و موارد منع مصرف آن پرداخته ایم. همچنین مصلح شقاقل را به شما معرفی کرده و اطلاعات مفیدی در مورد این گیاه خاص به شما ارائه داده ایم.

طبع شقاقل چیست؟

طبع شقاقل گرم و تر است و تری آن از دسته رطوبتهای خوب به شمار می آید. افراد با مزاج گرم بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند و از مصرف مصلح آن غافل نباشند. البته شقاقل برای سردمزاجان خواص بیشتری دارد و می توانند با نگرانی کمتری از آن استفاده کنند.

طبع و خواص شقاقل در طب سنتی

شقاقل چه خواصی دارد؟

عوارض و مضرات شقاقل چیست؟

شقاقل یا زردک را نباید خام مصرف کنید. چرا که خام آن بسیار نفاخ است و زیاده روی در مصرف آن باعث درد شکم و ایجاد نفخ می شود.

در دوران بارداری باید با مشورت و صلاحدید پزشک مصرف شود. اگرچه این گیاه خطر سقط جنین ندارد اما ممکن است باعث بروز برخی ناراحتی ها در مادران باردار شود.

در گرم مزاجان ایجاد سردرد می کند.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک می کند. افرلدی که سابقه ابتلا به حساسیت و آلرژی دارند باید شقاقل را با مشورت پزشک مصرف کنند.

سوزش دور لب، بثورات، زخم و سوزش دهان و گلو از جمله عوارض مصرف آن در افراد حساس است.

مصلح شقاقل چیست؟

بهترین مصلح آن عسل است. همچنین بهتر است شقاقل را خوب و به مدت طولانی پخت تا کاملا نرم شود.

همه چیز درباره طبع و خواص تاس کباب در طب سنتی + 7 خاصیت بینظیر تاس کباب|طبع و خواص تاس کباب|

همه چیز درباره طبع و خواص تاس کباب در طب سنتی + 7 خاصیت بینظیر تاس کباب

مرکز-طب-سنتی-کرونا-دانشگاه-شهید-بهشتی

دانشگاه شهید بهشتی پذیرای مرکز خدمات طب سنتی ویژه بیماران کرونایی

طبع-و-خواص-ذرت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-طبع-ذرت|خواص-ذرت-و-پوشال-ذرت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-ذرت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص ذرت در طب سنتی ایرانی اسلامی

همه چیز در باره خواص و ویژگی های نمدار برگ ریز|خواص نمدار برگ ریز||عوارض و مضرات نمدار برگ ریز

طبع و خواص نمدار برگ ریز+ بیش از 20 خاصیت شگفت انگیز+ عوارض و مصلح

درمان سرخک در خانه با طب سنتی ایرانی اسلامی|درمان خانگی سرخک با طب سنتی در خانه

همه چیز درباره سرخک+ بیش از 10 تدبیر خانگی برای بهبودی سریع بیماری سرخک

طبع و خواص عرق همیشه بهار در طب سنتی|خواص عرق همیشه بهار

طبع و خواص عرق همیشه بهار در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

طبع رازیانه در طب سنتی اسلانی ایرانی دانه رازیانه|عوارض رازیانه|

طبع رازیانه سرده یا گرم؟ + خواص در طب سنتی

همه چیز درباره نارنج سه برگ + 11 خاصیت نارنج سه برگ در طب سنتی|خواص نارنج سه برگ

همه چیز درباره نارنج سه برگ + 11 خاصیت نارنج سه برگ در طب سنتی