طب شناس
طبع و خواص نارنج در طب سنتی

طبع و خواص نارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 6, 2022

رای به این نوشته: 4.33/5 (451 رای)

نارنج یکی از انواع مرکبات است و میوه درختی بزرگ و تنومند از زیر رده ی رزمانندها است. ظاهر نارنج به پرتقال و نارنگی  شباهن دارد. وست آن کلفت و زمخت تر است و صافی کمتری نسبت به پوست دیگر مرکبات دارد. اغلب به رنگ نارنجی با سایه هایی سبز رنگ است. هسته های زیاد و درشت تر از پرتقال دارد و مزه آن ترش تر و گاها با رگه هایی از تلخی همراهاست.

بهارنارنج در واقع شکوفه درخت نارنج است. از گل بهار نارنج نیز استفاده های متعددی می شود که می توانید متن کامل طبع و خواص بهار نارنج را در سایت ب شناس مطالعه کنید.

از نارنج و آب نارنج به عنوان چاشنی غذاها و معطر کننده غذاها استفاده می شود. همچنین از آب نارنج می توان رب نارنج تیه کرد که یک چاشنی لذیذ برای خورش ها و غذاهایی نظیر مرغ و کباب است. از آنجایی که نارنج میوه ای معطر و خوش بو است در صنایع عطرسازی و تولید شوینده های بهداشتی و... نیز کاربرد فراوان دارد.

در ایران شهرهای ساری، بابل و شیراز بیشترین مقدار نارنج در کشور را تولید می کنند.

فارغ از این استفاه های آشنا و روزمره، نارنج دارای خواص ویژه ای از دیدگاه طب سنتی است و در بسیاری مواقع استفاده ای دارویی و درمانی دارد. آیا می دانید طبع نارنج چیست؟ خواص طبی نارنج چیست؟ مصرف نارنج چه عوارض و مضراتی دارد؟ و مصلح نارنج چه موادی است؟

تا پایان این متن همراه ما باشید تا به پاسخ این سوالها برسید.

نارنج چه طبع و مزاجی دارد؟

طبق مطالعات کارشناسان طب سنتی، طبع نارنج سرد و خشک است. هرچه ترشی آن کمتر باشد، میزان سردی آن کاهش پیدا می کند. شکوفه نارنج (بهارنارنج) دارای طبع گرم و خشک و مزاج پوست نارنج نیز گرم و خشک است.

با این توضیحات، از همه قسمتهای نارنج می توان بسته به طبع آن بهره گرفت.

از خواص شگفت انگیز نارنج چه می دانید؟

عوارض مصرف بی روبه نارنج چیست؟

مصلح نارنج چیست؟

بهترین مصلح برای نارنج، عسل و شکر است. همراهی نارنج با این دو موجب تعدیل طبع و مزاج آن و افزایش خواص نارنج می شود.

افراد سردمزاج باید حتما نارنج را با مصلح آن مصرف کنند. 

طبع و 11 خاصیت بینظیر شربت ریحان در طب سنتی+ طرز تهیه شربت ریحان|خواص شربت ریحان

طبع و 11 خاصیت بینظیر شربت ریحان در طب سنتی+ طرز تهیه شربت ریحان

قره قاط سلاحی برای مبارزه با دیابت و فشارخون بالا

مبارزه با دیابت و فشارخون تنها با میوه قره قاط

پلمنیوم رپتنس

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ طرز تهیه ترشی زالزالک

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی+ روش مصرف و دز مصرف

درمان-کرونا-با-تجویز-طب-سنتی

برای "درمان کرونا در طب سنتی" از چه ترکیباتی استفاده کنیم؟

طبع و خواص عرق خرفه در طب سنتی|طبع عرق خرفه

عرق خرفه و طبع و خواص آن در طب سنتی + مضرات و مصلح

جینسینگ سیبری