طب شناس
طبع و خواص نارنج در طب سنتی

طبع و خواص نارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 6, 2022

رای به این نوشته: 4.33/5 (451 رای)

نارنج یکی از انواع مرکبات است و میوه درختی بزرگ و تنومند از زیر رده ی رزمانندها است. ظاهر نارنج به پرتقال و نارنگی  شباهن دارد. وست آن کلفت و زمخت تر است و صافی کمتری نسبت به پوست دیگر مرکبات دارد. اغلب به رنگ نارنجی با سایه هایی سبز رنگ است. هسته های زیاد و درشت تر از پرتقال دارد و مزه آن ترش تر و گاها با رگه هایی از تلخی همراهاست.

بهارنارنج در واقع شکوفه درخت نارنج است. از گل بهار نارنج نیز استفاده های متعددی می شود که می توانید متن کامل طبع و خواص بهار نارنج را در سایت ب شناس مطالعه کنید.

از نارنج و آب نارنج به عنوان چاشنی غذاها و معطر کننده غذاها استفاده می شود. همچنین از آب نارنج می توان رب نارنج تیه کرد که یک چاشنی لذیذ برای خورش ها و غذاهایی نظیر مرغ و کباب است. از آنجایی که نارنج میوه ای معطر و خوش بو است در صنایع عطرسازی و تولید شوینده های بهداشتی و... نیز کاربرد فراوان دارد.

در ایران شهرهای ساری، بابل و شیراز بیشترین مقدار نارنج در کشور را تولید می کنند.

فارغ از این استفاه های آشنا و روزمره، نارنج دارای خواص ویژه ای از دیدگاه طب سنتی است و در بسیاری مواقع استفاده ای دارویی و درمانی دارد. آیا می دانید طبع نارنج چیست؟ خواص طبی نارنج چیست؟ مصرف نارنج چه عوارض و مضراتی دارد؟ و مصلح نارنج چه موادی است؟

تا پایان این متن همراه ما باشید تا به پاسخ این سوالها برسید.

نارنج چه طبع و مزاجی دارد؟

طبق مطالعات کارشناسان طب سنتی، طبع نارنج سرد و خشک است. هرچه ترشی آن کمتر باشد، میزان سردی آن کاهش پیدا می کند. شکوفه نارنج (بهارنارنج) دارای طبع گرم و خشک و مزاج پوست نارنج نیز گرم و خشک است.

با این توضیحات، از همه قسمتهای نارنج می توان بسته به طبع آن بهره گرفت.

از خواص شگفت انگیز نارنج چه می دانید؟

عوارض مصرف بی روبه نارنج چیست؟

مصلح نارنج چیست؟

بهترین مصلح برای نارنج، عسل و شکر است. همراهی نارنج با این دو موجب تعدیل طبع و مزاج آن و افزایش خواص نارنج می شود.

افراد سردمزاج باید حتما نارنج را با مصلح آن مصرف کنند. 

خواص-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-تخمه-شربتی|طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص روغن به+ 10 خاصیت شگفت انگیز روغن به در طب سنتی|خواص روغن به

طبع و خواص روغن به+ 10 خاصیت شگفت انگیز روغن به در طب سنتی

مراقبت های بعد از کاشت مو طبیعی|مراقبت های بعد از کاشت مو دائمی|مراقبت های بعد از کاشت مو

مراقبت های بعد از کاشت مو و ابرو از دید طب سنتی

طب سنتی و اسلامی باید ذیل وزارت بهداشت باشد

لزوم قرارگرفتن طب سنتی و اسلامی ذیل وزارت بهداشت

طرز تهیه سوپ بلدرچین

دستور پخت سوپ بلدرچین حرفه ای و خوشمزه| طرز تهیه سوپ بلدرچین

خواص دارویی و درمانی ماگنولیا در طب سنتی|خواص ماگنولیا در طب سنتی|خواص پوست ماگنولیا

خواص ماگنولیا و همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید+ مضرات

افزایش مقالات طب سنتی و رتبه 4 ایران در تولید دانش طب سنتی

افزایش 10 برابری مقالات طب سنتی

همه چیز درباره طبع و خواص آب هندوانه در طب سنتی+ طرز تهیه 4 نوشیدنی خوشمزه با آب هندوانه|خواص آب هندوانه

همه چیز درباره طبع و خواص آب هندوانه در طب سنتی+ 4 نوشیدنی خوشمزه با آب هندوانه