طب شناس
طبع و خواص نارنج در طب سنتی

طبع و خواص نارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 6, 2022

رای به این نوشته: 4.33/5 (451 رای)

نارنج یکی از انواع مرکبات است و میوه درختی بزرگ و تنومند از زیر رده ی رزمانندها است. ظاهر نارنج به پرتقال و نارنگی  شباهن دارد. وست آن کلفت و زمخت تر است و صافی کمتری نسبت به پوست دیگر مرکبات دارد. اغلب به رنگ نارنجی با سایه هایی سبز رنگ است. هسته های زیاد و درشت تر از پرتقال دارد و مزه آن ترش تر و گاها با رگه هایی از تلخی همراهاست.

بهارنارنج در واقع شکوفه درخت نارنج است. از گل بهار نارنج نیز استفاده های متعددی می شود که می توانید متن کامل طبع و خواص بهار نارنج را در سایت ب شناس مطالعه کنید.

از نارنج و آب نارنج به عنوان چاشنی غذاها و معطر کننده غذاها استفاده می شود. همچنین از آب نارنج می توان رب نارنج تیه کرد که یک چاشنی لذیذ برای خورش ها و غذاهایی نظیر مرغ و کباب است. از آنجایی که نارنج میوه ای معطر و خوش بو است در صنایع عطرسازی و تولید شوینده های بهداشتی و... نیز کاربرد فراوان دارد.

در ایران شهرهای ساری، بابل و شیراز بیشترین مقدار نارنج در کشور را تولید می کنند.

فارغ از این استفاه های آشنا و روزمره، نارنج دارای خواص ویژه ای از دیدگاه طب سنتی است و در بسیاری مواقع استفاده ای دارویی و درمانی دارد. آیا می دانید طبع نارنج چیست؟ خواص طبی نارنج چیست؟ مصرف نارنج چه عوارض و مضراتی دارد؟ و مصلح نارنج چه موادی است؟

تا پایان این متن همراه ما باشید تا به پاسخ این سوالها برسید.

نارنج چه طبع و مزاجی دارد؟

طبق مطالعات کارشناسان طب سنتی، طبع نارنج سرد و خشک است. هرچه ترشی آن کمتر باشد، میزان سردی آن کاهش پیدا می کند. شکوفه نارنج (بهارنارنج) دارای طبع گرم و خشک و مزاج پوست نارنج نیز گرم و خشک است.

با این توضیحات، از همه قسمتهای نارنج می توان بسته به طبع آن بهره گرفت.

از خواص شگفت انگیز نارنج چه می دانید؟

عوارض مصرف بی روبه نارنج چیست؟

مصلح نارنج چیست؟

بهترین مصلح برای نارنج، عسل و شکر است. همراهی نارنج با این دو موجب تعدیل طبع و مزاج آن و افزایش خواص نارنج می شود.

افراد سردمزاج باید حتما نارنج را با مصلح آن مصرف کنند. 

طبع و خواص آش یخ از دیدگاه طب سنتی|خواص آش یخ در طب سنتی

طبع آش یخ سرد است یا گرم؟ خواصی اش یخ در طب سنتی+ مضرات و مصلح

طبع و خواص و مضرات برگ انگور در طب سنتی|طبع برگ مو|روش نگهداری برگ انگور یا برگ مو

همه چیز در باره طبع و خواص برگ مو یا برگ انگور در طب سنتی+ روش نگهداری

طبع-و-خواص-کدو-حلوایی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-و-کدو-حلوایی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع کدو حلوایی چیست؟

طبع کدو حلوایی سرد است یا گرم ؟ خواص + مصلحات + مضرات

قره قاط سلاحی برای مبارزه با دیابت و فشارخون بالا

مبارزه با دیابت و فشارخون تنها با میوه قره قاط

طبع-و-خواص-مرزه-در-طب-ایرانی-اسلامی|لاغری و درمان درد دندان با مرزه در طب سنتی

طبع و خواص مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات||خواص آب قاشقی

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات

طبع و خواص صمغ زرد در طب سنتی|طبع صمغ زرد

صمغ زرد چیست و چه خواصی دارد؟ طبع و خواص صمغ زرد در طب سنتی

طبع و خواص کوکو سیب زمینی در طب سنتی|خواص کوکو سیب زمینی

7 مورد از خواص کوکو سیب زمینی در طب سنتی+ طبع و روش تهیه