طب شناس
طبع بارهنگ و خواص آن در طب سنتی|طبع و خواص بارهنگ در طب سنتی

همه چیزهایی که درمورد بارهنگ نمی‌دانید+ طبع و خواص

تاریخ انتشار: February 27, 2022

رای به این نوشته: 4.94/5 (598 رای)

بارهنگ یک گیاه کوتاه قامت با ظاهری تقریبا شبیه به اسفناج است. برگهای پهن، بزرگ و سبز که گاهی کمی کرک پوش نیز می شوند. در منابع و کتب طب سنتی نام هایی نظیر ذنب الفار، لسان الحمل و بارتنگ را نیز به بارهنگ نسبت داده اند. گلهای بارهنگ کشیده، و مدادی شکل هستند و دانه های متعدد روی بدنه خود دارند و به صورت عمودی و بالاتر از برگها رشد می کنند. رنگ گلهای ریز روی بدنه آن، سفید، صورتی روشن و گاهی بنفش است. در بسیاری از مزارع، باغ‌ها و در حاشیه رودها و چشمه ها بازهنگ مثل علف های هرز رشد می کند. بنابراین بارهنگ به محیطهای مرطوب علاقمند است و در این آب و هوا بهتر رشد می کند. از ریشه، برگ، گل، بذر و همه قسمتهای بارهنگ استفاده می شود. احتمالا اغلب تخم بارهنگ را که دانه های کوچک و قهوه ای رنگ هستند، در نوشیدنی ها و شربت های تابستانی دیده اید اما این تنها یکی از کاربردهای بارهنگ است و خواص و کاربردهای گوناگون دیگری نیز دارد که در ادامه به تفصیل به آنها خواهیم پرداخت. در ادامه به بررسی طبع، خواص، مضرات و موارد منع مصرف و مصلحات بارهنگ پرداخته ایم. همراه ما باشید.

طبع بارهنگ گرم است یا سرد؟

از نظر کارشناسان و محققان طب سنتی و اسلامی، بارهنگ دارای طبع سرد و خشک است. مصرف آن در روزهای گرم سال و همچنین در مناطق گرم و مرطوب بسیار مفید است. افراد گرم مزاج نیز می توانند از خواص بی نظیر این گیاه بهرمند شوند. افراد با مزاج سرد باید توجه کنند که در مصرف آن زیاده روی نکرده و حتما از مصلح بارهنگ نیز استفاده کنند.

از خواص بارهنگ چه می دانید؟

طبع و خواص بارهنگ در طب سنتی

عوارض و موارد منع مصرف بارهنگ

زیاده روی در مصرف بارهنگ باعث بروز اسهال می شود.

خوردن بیش از یک لیوان دمنوش بارهنگ ممنوع است.

باعث افت فشارخون می شود.

مصرف بارهنگ در بارداری و شیردهی باید با احتیاط و صلاح دید پزشک باشد.

حالت روغنی و مسهل بودن بارهنگ باعث تحریک رحم شده و برای مادر و جنین ایجاد خطر می کند.

تخم بارهنگ باید با مقادیر زیاد آب مصرف شود در غیر این صورت موجب انسداد و چسبندگی روده ها می شود.

در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک می کند. از این رو افرادی که سابقه حساسیت و آلرژی دارند باید در مصرف آن احتیاط کرده و حتما ب اپزشک متخصص مشورت کنند.

مصلح بارهنگ چیست؟

حتما متوجه شده اید که در شربت بارهنگ، عرق نعنا می ریزند. این ترکیب به این علت است که بهترین مصلح برای بارهنگ، عرق نعنا می باشد.

عرق نعنا با داشتن طبع گرم، سردی بارهنگ را به تعادل نزدیک کرده و خواص آن را افزایش می دهد.

عسل نیز مصلح خوبی برای بارهنگ است.

طبع و خواص شربت سیب در طب سنی ایرانی و اسلامی|خواص شربت سیب

طبع و خواص شربت سیب در طب سنتی+ طرز تهیه 3 نوع شربت سیب

تدابیر طب سنتی برای درمان قوز قرنیه|سن، دلایل و علائم ابتلا به قوز قرنیه|درمان قوز قرنیه با طب سنتی

آیا طب سنتی به درمان قوز قرنیه کمک می کند؟ 8 توصیه طب سنتی برای درمان قوز قرنیه

طبع و خواص آلاله در طب سنتی + 13 خاصیت فوق العاده آلاله که شما را شگفت زده میکند||طبع و خواص آلاله

طبع و خواص آلاله در طب سنتی + 13 خاصیت فوق العاده آلاله که شما را شگفت زده میکند

آمادگی ایران برای تداوم همکاری‌های مشترک با سازمان جهانی بهداشت در حوزه طب سنتی

آمادگی ایران برای تداوم همکاری های مشترک با سازمان جهانی بهداشت در حوزه طب سنتی

خواص-سیاه-دانه-ها-برای-سیگاری-ها

اگر سیگاری هستید؟ خواص سیاهدانه را فراموش نکنید.

طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی|طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی|طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی

طبع فلفل دلمه ای رنگی در طب سنتی+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

طبع-و-خواص-پیاز-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-پیاز-زرد-سفید-قرمز-پیازچه-و|خاصیت-پیاز-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص پیاز در طب سنتی ایرانی اسلامی

ارتباط زخم معده با گروه خونی

ارتباط زخم معده با گروه خونی!