طب شناس
طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی

طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 22, 2022

رای به این نوشته: 4.09/5 (509 رای)

خیار چنبر که با نام های خیارچمبر و خیار شنگ نیز شناخته می شود و تلفظ لاتین آن به صورت Armenian cucumber می باشد، با اینکه شبیه به خیار است اما در واقع از هم خانواده های خربزه و طالبی به شمار می رود. پوست آن اغلب به رنگ سبز روشن و دارای شیارهایی است و غالبا با پوست استفاده می شود. خیار چمبر برای رشد آب و نور زیادی نیاز دارد و به همین دلیل دارای بافت سفت و تردتری نسبت به خیار سبز است. همچنین عطر کمتری دارد و در طول رشد، گاهی به صورت منحنی و پیچ خورده نیز رشد می کند. طول خیار چنبر از خیار سبز بلندتر است به صورت متوسط بین تا 40 سانتی متر و گاهی حتی طول آن به یک متر هم می رسد.

از خیارچنبر به عنوان سبزیجات در غذاها و آشهای مختلف و یک جایگزین خوب برای کدو استفاده می شود. مصرف آن به عنوان میوه و به صورت خام نیز مانعی ندارد.

در ادامه این مطلب شما را با طبع خیار چنبر، خواص آن، مضرات و مصلحات خیار چنبر آشنا می کنیم.

طبع خیار چنبر گرم است یا سرد؟

خیار چنبر یا چمبر دارای طبع سرد و تر است. استفاده از خیارچنبر در تابستان و روزهای گرم، تحمل گرما را در انسان بالا برده و امکان بهره بردن از خواص آن را افزایش می دهد. میوه مناسبی برای گرم مزاجان است و افراد با مزاج سرد باید با احتیاط ازاین نوع خیار استفاده کنند.

خیار چنبر چه خواصی دارد؟

خیار چنبر چه عوارض و مضراتی دارد؟

اگر باردار هستید و هنگام مصرف خیار چنبر متوجه می شوید که طعم آن تلخ است، از خوردن آن دست بکشید. خیار چنبر تلخ؛ مواد شیمیایی خاصی در خود دارد که برای مادر و جنین خطر داشته و احتمال سقط را افزایش می دهد.

زیاده روی در مصرف آن باعث سردی مزاج در مردان و کاهش اسپرم و میل جنسی می شود.

نفاخ است و در معده های حساس ایجاد درد و ناراحتی می کند.

مصرف زیاد آن باعث درد شکم و اسهال می شود.

افرادی که در هضم غذا با مشکل مواجه اند نباید خیار چنبر بخورند چرا که دیرهضم است.

اگر علت تب عفونت باشد، مصرف خیار چنبر توصیه نمی شود.

مصلح خیار چنبر چیست؟

خوردن خیار چنبر با نمک یا ادویه های نظیر زنیان، زیره و آویشن، خواص آن را بهبود بخشیده و طبع آن را تعدیل می کند.

در برخی منابع و کتب مربوط به طب سنتی از انیسون و مصطکی نیز به عنوان مصلحات خیار چنبر یا چمبر یاد شده.

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه|دمنوش زرشک سیاه

طبع و خواص دمنوش زرشک سیاه در طب سنتی + روش تهیه و 4 مصلح موثر آن

طبع و خواص شاتره و عرق شاتره در طب سنتی

طبع و خواص شاهتره از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی

صحن مجلس شورای اسلامی درباره طب سنتی

سخنگوی کمیسیون فرهنگی، نصیرایی: چرا از طب سنتی حمایت نمی شود؟

درمان-هلیکوباکتری-معده-به-کمک-طب-سنتی|تدابیر درمان هلیکوباکتر|هلیکوباکتر یا میکروب معده

درمان هلیکوباکتر با تدابیر طب سنتی+ 15 توصیه برای درمان میکروب معده

شاه پسند

بهترین زمان نوشیدن آب|دتاکس یا آبنوش ها مفید در سم زدایی بدن

بهترین زمان نوشیدن آب چه زمانی است؟ آب سم زدای بدن

درمان واریکوسل در طب سنتی|درمان واریکوسل با طب سنتی + 6 راهکار طب سنتی برای درمان واریکوسل|درمان واریکوسل

درمان واریکوسل با طب سنتی + 6 راهکار طب سنتی برای درمان واریکوسل

خواص آبگوشت بختیاری در طب سنتی|خواص ابگوشت بختیاری

طبع و خواص آبگوشت بختیار در طب سنتی+ 9 عارضه آبگوشت بختیاری