طب شناس
طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی

طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 22, 2022

رای به این نوشته: 4.09/5 (509 رای)

خیار چنبر که با نام های خیارچمبر و خیار شنگ نیز شناخته می شود و تلفظ لاتین آن به صورت Armenian cucumber می باشد، با اینکه شبیه به خیار است اما در واقع از هم خانواده های خربزه و طالبی به شمار می رود. پوست آن اغلب به رنگ سبز روشن و دارای شیارهایی است و غالبا با پوست استفاده می شود. خیار چمبر برای رشد آب و نور زیادی نیاز دارد و به همین دلیل دارای بافت سفت و تردتری نسبت به خیار سبز است. همچنین عطر کمتری دارد و در طول رشد، گاهی به صورت منحنی و پیچ خورده نیز رشد می کند. طول خیار چنبر از خیار سبز بلندتر است به صورت متوسط بین تا 40 سانتی متر و گاهی حتی طول آن به یک متر هم می رسد.

از خیارچنبر به عنوان سبزیجات در غذاها و آشهای مختلف و یک جایگزین خوب برای کدو استفاده می شود. مصرف آن به عنوان میوه و به صورت خام نیز مانعی ندارد.

در ادامه این مطلب شما را با طبع خیار چنبر، خواص آن، مضرات و مصلحات خیار چنبر آشنا می کنیم.

طبع خیار چنبر گرم است یا سرد؟

خیار چنبر یا چمبر دارای طبع سرد و تر است. استفاده از خیارچنبر در تابستان و روزهای گرم، تحمل گرما را در انسان بالا برده و امکان بهره بردن از خواص آن را افزایش می دهد. میوه مناسبی برای گرم مزاجان است و افراد با مزاج سرد باید با احتیاط ازاین نوع خیار استفاده کنند.

خیار چنبر چه خواصی دارد؟

خیار چنبر چه عوارض و مضراتی دارد؟

اگر باردار هستید و هنگام مصرف خیار چنبر متوجه می شوید که طعم آن تلخ است، از خوردن آن دست بکشید. خیار چنبر تلخ؛ مواد شیمیایی خاصی در خود دارد که برای مادر و جنین خطر داشته و احتمال سقط را افزایش می دهد.

زیاده روی در مصرف آن باعث سردی مزاج در مردان و کاهش اسپرم و میل جنسی می شود.

نفاخ است و در معده های حساس ایجاد درد و ناراحتی می کند.

مصرف زیاد آن باعث درد شکم و اسهال می شود.

افرادی که در هضم غذا با مشکل مواجه اند نباید خیار چنبر بخورند چرا که دیرهضم است.

اگر علت تب عفونت باشد، مصرف خیار چنبر توصیه نمی شود.

مصلح خیار چنبر چیست؟

خوردن خیار چنبر با نمک یا ادویه های نظیر زنیان، زیره و آویشن، خواص آن را بهبود بخشیده و طبع آن را تعدیل می کند.

در برخی منابع و کتب مربوط به طب سنتی از انیسون و مصطکی نیز به عنوان مصلحات خیار چنبر یا چمبر یاد شده.

طبع و خواص مربا خیار در طب سنی|خواص مربا خیار

طبع و 9 خواص مربا خیار در طب سنتی + مضرات و مصلح

طبع-و-خواص-هیج-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع هویج سرد است یا گرم ؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

درمان رودل با تدابیر طب سنتی|درمان فوری رودل در طب سنتی + 9 درمان خانگی برای درمان رودل|درمان رودل

درمان سریع رودل در کودکان و بزرگسالان با طب سنتی+ 9 درمان خانگی

طبع-سرکه-سیب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-سرکه-سیب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مطلح-و-عوارض--طبع-سرکه-سیب-و-خواص-سرکه-سیب

طبع و خواص سرکه سیب در طب سنتی ایرانی اسلامی

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

طبع و خواص شقاقل در طب سنتی|طبع و خواص شقاقل در طب سنتی

طبع و خواص شقاقل از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع گوجه سبز در طب سنتی Reine Claude Verte|

طبع و خواص گوجه سبز در طب سنتی+ مصلحات+ عوارض

هیدروسل چیست و چگونه درمان می شود؟|درمان فوری هیدروسل در طب اسلامی + 3 دلیل بروز هیدروسل|درمان هیدروسل

درمان سنتی هیدروسل یا آب آوردن بیضه + 3 دلیل بروز هیدروسل