طب شناس
طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی

طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 22, 2022

رای به این نوشته: 4.09/5 (509 رای)

خیار چنبر که با نام های خیارچمبر و خیار شنگ نیز شناخته می شود و تلفظ لاتین آن به صورت Armenian cucumber می باشد، با اینکه شبیه به خیار است اما در واقع از هم خانواده های خربزه و طالبی به شمار می رود. پوست آن اغلب به رنگ سبز روشن و دارای شیارهایی است و غالبا با پوست استفاده می شود. خیار چمبر برای رشد آب و نور زیادی نیاز دارد و به همین دلیل دارای بافت سفت و تردتری نسبت به خیار سبز است. همچنین عطر کمتری دارد و در طول رشد، گاهی به صورت منحنی و پیچ خورده نیز رشد می کند. طول خیار چنبر از خیار سبز بلندتر است به صورت متوسط بین تا 40 سانتی متر و گاهی حتی طول آن به یک متر هم می رسد.

از خیارچنبر به عنوان سبزیجات در غذاها و آشهای مختلف و یک جایگزین خوب برای کدو استفاده می شود. مصرف آن به عنوان میوه و به صورت خام نیز مانعی ندارد.

در ادامه این مطلب شما را با طبع خیار چنبر، خواص آن، مضرات و مصلحات خیار چنبر آشنا می کنیم.

طبع خیار چنبر گرم است یا سرد؟

خیار چنبر یا چمبر دارای طبع سرد و تر است. استفاده از خیارچنبر در تابستان و روزهای گرم، تحمل گرما را در انسان بالا برده و امکان بهره بردن از خواص آن را افزایش می دهد. میوه مناسبی برای گرم مزاجان است و افراد با مزاج سرد باید با احتیاط ازاین نوع خیار استفاده کنند.

خیار چنبر چه خواصی دارد؟

خیار چنبر چه عوارض و مضراتی دارد؟

اگر باردار هستید و هنگام مصرف خیار چنبر متوجه می شوید که طعم آن تلخ است، از خوردن آن دست بکشید. خیار چنبر تلخ؛ مواد شیمیایی خاصی در خود دارد که برای مادر و جنین خطر داشته و احتمال سقط را افزایش می دهد.

زیاده روی در مصرف آن باعث سردی مزاج در مردان و کاهش اسپرم و میل جنسی می شود.

نفاخ است و در معده های حساس ایجاد درد و ناراحتی می کند.

مصرف زیاد آن باعث درد شکم و اسهال می شود.

افرادی که در هضم غذا با مشکل مواجه اند نباید خیار چنبر بخورند چرا که دیرهضم است.

اگر علت تب عفونت باشد، مصرف خیار چنبر توصیه نمی شود.

مصلح خیار چنبر چیست؟

خوردن خیار چنبر با نمک یا ادویه های نظیر زنیان، زیره و آویشن، خواص آن را بهبود بخشیده و طبع آن را تعدیل می کند.

در برخی منابع و کتب مربوط به طب سنتی از انیسون و مصطکی نیز به عنوان مصلحات خیار چنبر یا چمبر یاد شده.

درمان پانکراس

تاسیس کارخانه داروسازی طب سنتی تحت نظر وزارت بهداشت|توییت وزارت بهداشت در خصوص ساخت کارخانه داروسازی طب سنتی

وزارت بهداشت، کارخانه داروسازی طب سنتی خواهد ساخت!

چه کسانی موز نخورند؟

چه کسانی نباید موز بخورند؟

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی|طبع کال کباب|خواص کال کباب در طب سنتی

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی+ طرز تهیه، مضرات و مصلحات

خواص آستراگالوس یا گون در طب سنتی|طبع و خواص استراگالوس در طب سنتی|همه آنچه باید در مورد آستراگالوس بدانید.

طبع و خواص آستراگالوس یا گون درطب سنتی+ عوارض

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی+ روش مصرف و دز مصرف

درمان خونریزی زیاد در قاعدگی|کاهش خونریزی قاعدگی

درمان خونریزی زیاد در قاعدگی+ کاهش خونریزی قاعدگی+ درمان زیاد شدن خون قاعدگی

طبع و خواص آلاله در طب سنتی + 13 خاصیت فوق العاده آلاله که شما را شگفت زده میکند||طبع و خواص آلاله

طبع و خواص آلاله در طب سنتی + 13 خاصیت فوق العاده آلاله که شما را شگفت زده میکند