طب شناس
طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی

طبع و خواص خیار چنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 22, 2022

رای به این نوشته: 4.09/5 (509 رای)

خیار چنبر که با نام های خیارچمبر و خیار شنگ نیز شناخته می شود و تلفظ لاتین آن به صورت Armenian cucumber می باشد، با اینکه شبیه به خیار است اما در واقع از هم خانواده های خربزه و طالبی به شمار می رود. پوست آن اغلب به رنگ سبز روشن و دارای شیارهایی است و غالبا با پوست استفاده می شود. خیار چمبر برای رشد آب و نور زیادی نیاز دارد و به همین دلیل دارای بافت سفت و تردتری نسبت به خیار سبز است. همچنین عطر کمتری دارد و در طول رشد، گاهی به صورت منحنی و پیچ خورده نیز رشد می کند. طول خیار چنبر از خیار سبز بلندتر است به صورت متوسط بین تا 40 سانتی متر و گاهی حتی طول آن به یک متر هم می رسد.

از خیارچنبر به عنوان سبزیجات در غذاها و آشهای مختلف و یک جایگزین خوب برای کدو استفاده می شود. مصرف آن به عنوان میوه و به صورت خام نیز مانعی ندارد.

در ادامه این مطلب شما را با طبع خیار چنبر، خواص آن، مضرات و مصلحات خیار چنبر آشنا می کنیم.

طبع خیار چنبر گرم است یا سرد؟

خیار چنبر یا چمبر دارای طبع سرد و تر است. استفاده از خیارچنبر در تابستان و روزهای گرم، تحمل گرما را در انسان بالا برده و امکان بهره بردن از خواص آن را افزایش می دهد. میوه مناسبی برای گرم مزاجان است و افراد با مزاج سرد باید با احتیاط ازاین نوع خیار استفاده کنند.

خیار چنبر چه خواصی دارد؟

خیار چنبر چه عوارض و مضراتی دارد؟

اگر باردار هستید و هنگام مصرف خیار چنبر متوجه می شوید که طعم آن تلخ است، از خوردن آن دست بکشید. خیار چنبر تلخ؛ مواد شیمیایی خاصی در خود دارد که برای مادر و جنین خطر داشته و احتمال سقط را افزایش می دهد.

زیاده روی در مصرف آن باعث سردی مزاج در مردان و کاهش اسپرم و میل جنسی می شود.

نفاخ است و در معده های حساس ایجاد درد و ناراحتی می کند.

مصرف زیاد آن باعث درد شکم و اسهال می شود.

افرادی که در هضم غذا با مشکل مواجه اند نباید خیار چنبر بخورند چرا که دیرهضم است.

اگر علت تب عفونت باشد، مصرف خیار چنبر توصیه نمی شود.

مصلح خیار چنبر چیست؟

خوردن خیار چنبر با نمک یا ادویه های نظیر زنیان، زیره و آویشن، خواص آن را بهبود بخشیده و طبع آن را تعدیل می کند.

در برخی منابع و کتب مربوط به طب سنتی از انیسون و مصطکی نیز به عنوان مصلحات خیار چنبر یا چمبر یاد شده.

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی|طبع کال کباب|خواص کال کباب در طب سنتی

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی+ طرز تهیه، مضرات و مصلحات

درمان میخچه با طب سنتی|درمان میخچه

درمان میخچه با طب سنتی

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز کوفته سیرابی+ طرز تهیه کوفته سیرابی خوشمزه|خواص کوفته سیرابی

طبع و 8 خاصیت شگفت انگیز کوفته سیرابی+ طرز تهیه کوفته سیرابی خوشمزه

خواص پاپیتال یا عشقه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص پاپیتال

خواص پاپیتال در طب سنتی+ 30 خاصیت پاپیتال+ مضرات و تداخل دارویی

خواص نافله خوزستانی در طب سنتی و روش تهیه آن|خواص نافله خوزستانی

طبع و خواص نافله خوزستانی+ 7 خاصیت ویژه+ عوارض و مضرات

فواید بالنگ برای بدن

بالنگ چه خواصی برای شما دارد؟

خواص و طبع خاکشیر در طب سنتی ایرانی اسلامی Descurainia sophia

سازگاری خاکشیر با تمام مزاج‌ها + روش های درمان اسهال و فشار خون و جوش های صورت

دمنوش دارچین در طب سنتی|همه چیز درباره طبع و خواص دمنوش دارچین در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده دمنوش دارچین|خواص دمنوش دارچین

همه چیز درباره طبع و خواص دمنوش دارچین در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده دمنوش دارچین