طب شناس
طبع تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص تمشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: February 9, 2022

رای به این نوشته: 4.98/5 (262 رای)

تمشک با نام لاتین Raspberry به جند نوع میوه با ظاهر و طعم تقریبا مشابه اختصاص داده شده. این میوه ها همه از تیره گلسرخیان است. گیاه آن ناپایدار و با ساقه های چوبی و غالبا پر از خار است. تمشک یک گیاه جنگلی به حساب می آید و در شمال کشور در جنگلهای گرگان، آستارا و تمشک رشد می کند. همچنین در آذربایجان غربی، کردستان و لرستان و دامنه های البرز، کرمان و خراسان نیز می توان تمشک را یافت. گلهای تمشک بیضی شکل و سفید و گرده دار هستند. تمشک انواع مختلفی دارد که نوع دانه ریز آن زودرس تر و معروف تر و در دسترس تر است. نوع دانه درشت آن حدود دو تا سه هفته پس از تمشک دانه ریز می رسد. آنچه به عنوان دانه تمشک در این توضیح مد نظر است، دانههای کوچک موجود در قسمتهای کوچک و پر تعداد تمشک است که خود نوعی میوه کوچک هستند و تمشک در واقع یک میوه مرکب به حساب می آید. در کشورهایی مانند روسیه، صربستان، ایالات متحده آمریکا، لهستان از تمشک برای تهیه مربا، شربت، کیک و شیرینی و گاهی به عنوان طعم دهنده مشروبات مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران نیز به عنوان میوه ای لذیذ و آبدار و چاشنی خوش رنگ و طعم کیک و شیرینی ، مربا، پوره، ماءالشعیرها و آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد.

با بررسی طبع، خواص، مضرات و مصلحات تمشک در این مطلب تلاش کرده ایم اطلاعات مفیدی درمورد این میوه در اختیار شما قرار داده و شمارا در بهره گیری هرچه بیشتر ازخواص آن یاری کنیم.

با ما همراه باشید.

طبع و مزاج تمشک چگونه است؟

طبق تحقیقات و بررسی های کارشناسان و محققان طب سنتی، طبع تمشک سرد و خشک است. استفاده از آن در روزهای سرد سال توصیه نمی شود. همچنین افراد با مزاج سرد در اثر مصرف آن دچار عوارضی نظیر درد شکم و معده می شوند و بهتر است آن را مبه مقدار کم یا همراه با مصلح موثر آن مصرف کنند. اما افراد با طبع و مزاج گرم، منعی برای استفاده از تمشک ندارند.

از خواص تمشک چه می دانید؟

خواص تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

مصرف تمشک چه عوارضی دارد؟

در افرادی که به طور معمول فشار خون پایینی دارند باعث افت فشار می شود.

در برخی افراد بروز مسمومیت غذایی می شود.

افراد حساس و با سابقه آلرزیک باید در مصرف آن احتیاط کنند.

افراد سرد مزاج از زیاده روی در مصرف تمشک جدا خودداری کنند.

زیاده روی در مصرف آن صفرا را افزایش می دهد.

افراد مبتلا به بیماریهای کبدی باید پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

مصلح تمشک چیست؟

بهترین مصلح تمشک شکر سرخ است. پختن تمشک با شکر سرخ و تهیه پوره و مربای آن، خواص تمشک را بهبود می بخشد.

طبع و 9 خاصیت شربت تخم بالنگو در طب سنتی+ طرز تهیه شربت تخم بالنگو خوشمزه|خواص شربت تخم بالنگو

طبع و 9 خاصیت شربت تخم بالنگو در طب سنتی+ طرز تهیه شربت تخم بالنگو خوشمزه

از بین بردن جای زخم های کهنه با روش های خانگی|از بین بردن جای زخم با آلوئه ورا|از بین بردن جای زخم

از بین بردن جای زخم کهنه با 22 روش خانگی و طب سنتی

طبع و خواص عرق خرفه در طب سنتی|طبع عرق خرفه

عرق خرفه و طبع و خواص آن در طب سنتی + مضرات و مصلح

خواص سیاهدانه در طب سنتی|خواص سیاهدانه در طب سنتی

خواص سیاه دانه برای مردان در طب سنتی+ بهترین روش مصرف

همه چیز در باره خورشت انار بیج در طب سنتی|خواص انار بیج|خورشت انار بیج

طبع خورشت انار بیج و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی + 2 عرق گیاهی که مصلح آن است

طبع و خواص شربت آبلیمو در طب سنتی|خواص شربت آبلیمو|شربت آبلیمو

طبع شربت آبلیمو در طب سنتی + 16 مورد از خواص ویژه شربت آبلیمو

طبع و خواص روغن دارچین در طب سنتی+ 6 راه برای استفاده از روغن دارچین|خواص روغن دارچین

طبع و خواص روغن دارچین در طب سنتی+ 6 راه برای استفاده از روغن دارچین

خواص جینسینگ

از خواص جینسینگ چه می دانید؟