طب شناس
طبع تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص تمشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: February 9, 2022

رای به این نوشته: 4.98/5 (262 رای)

تمشک با نام لاتین Raspberry به جند نوع میوه با ظاهر و طعم تقریبا مشابه اختصاص داده شده. این میوه ها همه از تیره گلسرخیان است. گیاه آن ناپایدار و با ساقه های چوبی و غالبا پر از خار است. تمشک یک گیاه جنگلی به حساب می آید و در شمال کشور در جنگلهای گرگان، آستارا و تمشک رشد می کند. همچنین در آذربایجان غربی، کردستان و لرستان و دامنه های البرز، کرمان و خراسان نیز می توان تمشک را یافت. گلهای تمشک بیضی شکل و سفید و گرده دار هستند. تمشک انواع مختلفی دارد که نوع دانه ریز آن زودرس تر و معروف تر و در دسترس تر است. نوع دانه درشت آن حدود دو تا سه هفته پس از تمشک دانه ریز می رسد. آنچه به عنوان دانه تمشک در این توضیح مد نظر است، دانههای کوچک موجود در قسمتهای کوچک و پر تعداد تمشک است که خود نوعی میوه کوچک هستند و تمشک در واقع یک میوه مرکب به حساب می آید. در کشورهایی مانند روسیه، صربستان، ایالات متحده آمریکا، لهستان از تمشک برای تهیه مربا، شربت، کیک و شیرینی و گاهی به عنوان طعم دهنده مشروبات مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران نیز به عنوان میوه ای لذیذ و آبدار و چاشنی خوش رنگ و طعم کیک و شیرینی ، مربا، پوره، ماءالشعیرها و آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد.

با بررسی طبع، خواص، مضرات و مصلحات تمشک در این مطلب تلاش کرده ایم اطلاعات مفیدی درمورد این میوه در اختیار شما قرار داده و شمارا در بهره گیری هرچه بیشتر ازخواص آن یاری کنیم.

با ما همراه باشید.

طبع و مزاج تمشک چگونه است؟

طبق تحقیقات و بررسی های کارشناسان و محققان طب سنتی، طبع تمشک سرد و خشک است. استفاده از آن در روزهای سرد سال توصیه نمی شود. همچنین افراد با مزاج سرد در اثر مصرف آن دچار عوارضی نظیر درد شکم و معده می شوند و بهتر است آن را مبه مقدار کم یا همراه با مصلح موثر آن مصرف کنند. اما افراد با طبع و مزاج گرم، منعی برای استفاده از تمشک ندارند.

از خواص تمشک چه می دانید؟

خواص تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

مصرف تمشک چه عوارضی دارد؟

در افرادی که به طور معمول فشار خون پایینی دارند باعث افت فشار می شود.

در برخی افراد بروز مسمومیت غذایی می شود.

افراد حساس و با سابقه آلرزیک باید در مصرف آن احتیاط کنند.

افراد سرد مزاج از زیاده روی در مصرف تمشک جدا خودداری کنند.

زیاده روی در مصرف آن صفرا را افزایش می دهد.

افراد مبتلا به بیماریهای کبدی باید پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

مصلح تمشک چیست؟

بهترین مصلح تمشک شکر سرخ است. پختن تمشک با شکر سرخ و تهیه پوره و مربای آن، خواص تمشک را بهبود می بخشد.

درمان برفک دهان نوزاد با تدابیر طب سنتی|درمان برفک دهان نوزاد|پیشگیری از برفک دهان نوزاد

درمان برفک دهان نوزاد با تدابیر طب سنتی+ علائم+ راه های پیشگیری

خواص آستراگالوس یا گون در طب سنتی|طبع و خواص استراگالوس در طب سنتی|همه آنچه باید در مورد آستراگالوس بدانید.

طبع و خواص آستراگالوس یا گون درطب سنتی+ عوارض

طبع و خواص روغن شوید در طب سنتی|خواص روغن شوید

طبع و خواص روغن شوید در طب سنتی+ 3 مورد از عوارض روغن شوید

نظر آیت االله جواد آملی درمورد طب سنتی ایرانی و اسلامی

نظر آیت الله جوادی آملی در مورد طب ایرانی و اسلامی

خواص بیتر ملون و طبع و عوارض آن در طب سنتی|خواص بیتر ملون در طب سنتی|عوارض و مضرات بیتر ملون

خواص بیتر ملون و همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید+ 2 خاصیت ویژه

رژیم لاغری با طب سنتی/ تدابیر لاغر شدن در طب سنتی|لاغر شدن در شیردهی|رژیم لاغری در دوران شیردهی|لاغری و کاهش وزن با طب سنتی|رژیم لاغری با طب سنتی ایرانی و اسلامی

رژیم لاغری طب سنتی+تدابیر لاغر شدن در طب سنتی+10 ترکیب شیرافزا در رژیم لاغری دوران شیردهی

ساماندهی داروسازی سنتی اصفهان

ساماندهی داروسازی سنتی در اصفهان

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی