طب شناس
طبع و خواص سبزی گشنیز در طب سنتی

طبع و خواص گشنیز از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 26, 2022

رای به این نوشته: 4.05/5 (270 رای)

گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum گیاهی است که اولین بار در جنوب غربی آسیا دیده شده و بومی آن منطقه است. شمال آفریقا نیز یکی دیگر از خواستگاه های گشنیز است. بیشترین میزان تولید گشنیز در ایران به شهر نهاوند در استان همدان برمی گردد و پس از آن شهر اقلید در جایگاه دوم تولید کننده گشنیز کشور قرار دارد. گشنیز گیاهی است باساقه های نازک و ظریف و برگهای کوچک پنجه ای مانند. بلندی ساقه های آن گاه تا نیم متر هم می رسد. گشنیز شباهت بسیار زیادی به جعفری دارد و تفاوت آن در لطیف تر بودن برگ و ساقه ها است. همچنین برگهای گشنیز کمی از جعفری کوچکتر است. از برگ، ساقه، دانه و حتی ریشه گشنیز استفاده های متعددی می شود. از برگ و ساقه آن به عنوان سبزی خوراکی و خام و گاه در پخت غذاها استفاده می شود. دانه یا تخم گشنیز یک ادویه معطر و پر طرفدار است. از ریشه آن نیز در طبخ برخی غذاهای چینی و تایلندی استفاده می شود. علاوه بر آن گشنیز خواص دارویی ویژه ای دارد که از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و از ندر درمان برخی امراض کمک گرفته اند. در ادامه این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلحات گشنیز آشنا می شوید.

گشنیز چه طبعی دارد؟

گشنیز تازه دارای طبع سرد و خشک است. طبع تخم گشنیز همچنین سرد و خشک است. این سبزی برای مصرف توسط گرم مزاجام محدودیت خاصی ندارد و خواص خود را در بدن این افراد بهتر و بیشتر بروز می دهد. گشنیز و تخم گشنیز، مصلح خوبی برای غذاهای گرم هستند.

خواص شگفت انگیز گشنیز که باید بدانید

عوارض و مضرات مصرف گشنیز چیست؟

زیاده روی در مصرف گشنیز حافظه را تحت تاثیر قرار داده و باعث اختلال حافظ و کم هوشی می شود.

مصرف بی اندازه گشنیز باعث کاهش میل جنسی می شود.

خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و ممکن است باعث ایجاد ناباروری در بانوان شود.

مصرف زیاد گشنیز می تواند باعث کاهش قدرت بینایی شود.

مصلح گشنیز چیست؟

برای بهبود خواص و کاهش عوارض هر ماده، بهتر است با مصلح آن ماده آشنایی داشته باشیم.

مصلح گشنیز، سکنجبین و دارچین هستند.

خواص ابگوشت لپه در طب سنتی|خواص آبگوشت لپه

طبع و خواص آبگوشت لپه از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

انواع-کلسترول-خون-و-راه-های-کاهش-آن-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|انواع-کلسترول-خون-و-راه-های-کاهش-آن-در-طب-سنتی

انواع چربی خون و راه های کاهش آن در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص دنبه گوسفندی در طب سنتی

طبع و خواص دنبه گوسفندی+ خواص برای مردان+ مصلحات در طب سنتی ایرانی

رابطه قارچ با درمان سرطان سینه و دیگر بیماریها|طبع قارچ، خواص قارچ

آیا مصرف قارچ در مبارزه با سرطان سینه موثر است؟ +دیگر خواص قارچ

خواص جالب و معجزه آسای شیره انگور در طب سنتی

خواص جالب و معجزه آسای شیره انگور در طب سنتی

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|روغن گردو|خواص روغن گردو

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی و 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند

طبع-و-خواص-شیر-گاو-و-گوسفند-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-شیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-گاو-گوسفند

طبع و خواص شیر در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص روغن شاهدانه در طب سنتی|خواص روغن شاهدانه

طبع روغن شاهدانه در طب سنتی + بیش از 20 مورد از خواص روغن شاهدانه+ روش های استفاده