طب شناس
طبع و خواص سبزی گشنیز در طب سنتی

طبع و خواص گشنیز از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 26, 2022

رای به این نوشته: 4.05/5 (270 رای)

گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum گیاهی است که اولین بار در جنوب غربی آسیا دیده شده و بومی آن منطقه است. شمال آفریقا نیز یکی دیگر از خواستگاه های گشنیز است. بیشترین میزان تولید گشنیز در ایران به شهر نهاوند در استان همدان برمی گردد و پس از آن شهر اقلید در جایگاه دوم تولید کننده گشنیز کشور قرار دارد. گشنیز گیاهی است باساقه های نازک و ظریف و برگهای کوچک پنجه ای مانند. بلندی ساقه های آن گاه تا نیم متر هم می رسد. گشنیز شباهت بسیار زیادی به جعفری دارد و تفاوت آن در لطیف تر بودن برگ و ساقه ها است. همچنین برگهای گشنیز کمی از جعفری کوچکتر است. از برگ، ساقه، دانه و حتی ریشه گشنیز استفاده های متعددی می شود. از برگ و ساقه آن به عنوان سبزی خوراکی و خام و گاه در پخت غذاها استفاده می شود. دانه یا تخم گشنیز یک ادویه معطر و پر طرفدار است. از ریشه آن نیز در طبخ برخی غذاهای چینی و تایلندی استفاده می شود. علاوه بر آن گشنیز خواص دارویی ویژه ای دارد که از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و از ندر درمان برخی امراض کمک گرفته اند. در ادامه این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلحات گشنیز آشنا می شوید.

گشنیز چه طبعی دارد؟

گشنیز تازه دارای طبع سرد و خشک است. طبع تخم گشنیز همچنین سرد و خشک است. این سبزی برای مصرف توسط گرم مزاجام محدودیت خاصی ندارد و خواص خود را در بدن این افراد بهتر و بیشتر بروز می دهد. گشنیز و تخم گشنیز، مصلح خوبی برای غذاهای گرم هستند.

خواص شگفت انگیز گشنیز که باید بدانید

عوارض و مضرات مصرف گشنیز چیست؟

زیاده روی در مصرف گشنیز حافظه را تحت تاثیر قرار داده و باعث اختلال حافظ و کم هوشی می شود.

مصرف بی اندازه گشنیز باعث کاهش میل جنسی می شود.

خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و ممکن است باعث ایجاد ناباروری در بانوان شود.

مصرف زیاد گشنیز می تواند باعث کاهش قدرت بینایی شود.

مصلح گشنیز چیست؟

برای بهبود خواص و کاهش عوارض هر ماده، بهتر است با مصلح آن ماده آشنایی داشته باشیم.

مصلح گشنیز، سکنجبین و دارچین هستند.

خواص و فواید توت مار در طب سنتی|خواص توت مار

خواص توت مار در طب سنتی+ 5 خاصیت ویژه و روش مصرف

خواص علف وتیور و روغن وتیور در طب سنتی|خواص علف وتیور|علف وتیور

بیش از 20 خاصیت علف وتیور و روغن در طب سنتی+ کاربردهای کشاورزی

طبع و خواص چای سیاه در طب سنتی|طبع چای سیاه

طبع چای سیاه در طب سنتی+ 16 مورد از خواص چای سیاه+ مضرات و مصلح

درمان عفونت لثه در طب سنتی|عفونت لثه

5 راهکار درمان التهاب وعفونت لثه در طب اسلامی و سنتی + درمان عفونت ریشه دندان

درمان سرفه و گلودرد آنفلوآنزا

10 توصیه برای درمان سرفه و گلودرد آنفلوآنزا با روش‌های طب سنتی

طبع و خواص عرق اکالیپتوس در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق اکالیپتوس

همه چیز درباره عرق اکالیپتوس +طبع، خواص و مصلح

طبع و خواص روغن پسته در طب سنتی

طبع روغن پسته در طب سنتی+ خواص و مضرات آن+ مصلح

خواص-و-طبع-لبو قرمز-و-چغندر-و-برگ-چغندر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-لبو-طبع-چغندر-و-برگ-چغندر-در-طب-سنتی|خواص-و-طبع-برگ-چغندر-در-طب-سنتی

طبع لبو سرده یا گرمه؟ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی