طب شناس
|طبع گوشت گنجشک

طبع و خواص گوشت گنجشک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ 2 دسته مصلح

تاریخ انتشار: August 14, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (354 رای)

گوشت گنجشک از دسته گوشتهای حلال به شمار می رود. گنجشک ها پرندگانی ریزجثه و سازگار هستند که در سراسر قاره ها و کشورها دیده شده است. با اینکه گنجشک از دسته حیوانات وحشی به شمار می روند اما اغلب در مناطق شهری زندگی می کنند و نزدگی زیادی به آدم ها دارند. گنجشکها دسته ای و با هم زندگی می کنند. منقار آنها مخروطی و پاهای آنها کوتاه است. پرهای آنها اغلب خاکستری، سیاه یا قهوه ای روشن اند و به ندرت پرو بال رنگی در آنها دیده شده است.

بشر با اینکه به گوشت حیوانات اهلی مانند مرغ و خروس و بوقلمون و... به آسانی دسترسی داشته اما از امتحان کردن مزه ها و شکل های دیگر گوشت غافل نمانده و دست به شکار گنجشک زده است.

گوشت گنجشک اگرچه مقدار کمی دارد و زحمت تهیه آن بیشتر است اما خواص ویژه ای دارد که در سایر گوشتها دیده نشده است برای درمان برخی بیماری ها تنها می توان از گوشت گنجشک استفاده کرد و به این ترتیب است که محققان طب سنتی طی پژوهش های خود، طبع، خواص، مضرات و مصلحات گوشت گنجشک را کشف کرده و برای استفاده هرچه بهتر در اختیار علاقمندان قرار داده اند.

طبع گوشت گنجشک سرد است یا گرم؟

تحقیقات نشان داده که گوشت کنجشک دارای طبع گرم و خشک است. مصرف آن برای افراد سرد مزاج و برای درمان بیماریهایی که ریشه در سردی دارند بسیار مفید است. اما احتمالا در افراد با مزاج گرم ایجاد عوارض می کند بنابراین بهتر است در مصرف این گوشت دقت کرده و از مصلح آن نیز بهره بگیرند.

طبع گوشت گنجشک
طبع گوشت گنجشک

گوشت گنجشک چه خواصی دارد؟

  1. از آنجایی که گوشت گنجشک جزو معدود گوشت هایی است که طبع گرم دارد، بسیار مقوی است.
  2. گوشت گنجشت تقویت کننده میل و توان جنسی است.
  3. قوای جسمی را تقویت کرده و افزایش می دهد. و میل جنسی را بالا می برد.
  4. دوره نقاهت بیماری ها را کاهش می دهد.
  5. باعث پایین آمدن فشار خون بالا می شود.
  6. در درمان افسردگی موثر است.
  7. بی حالی و کسالت افراد سرد مزاج را درمان می کند.
  8. گوشت خوبی برای بلغمی ها است.
  9. دردهای استخوانی را تسکین می دهد.
  10. در درمان ام اس و پارکینسون موثر است.
  11. در درمان صرع و رعشه و اغلب بیماریهای ناشی از سردی تن تاثیرگذار است.
  12. گوشت گنجشک درواقع تنظیم کننده فشار خون است و فشار خون پایین را نیز بالا می برد.
  13. ضعف جسمانی را برطرف می کند.
  14. برای رشد و تقویت کودکان بسیار مفید است.
  15. برای زنان بارداری که دچار ضعف و تهوع هستند، خوردن عصاره گوشت گنجشک و گوشت گنجشک آب پز و کبابی بسیار مفید است. چرا که غذایی کم حجم اما بسیار مقوی است و همچنین به رشد و تکامل جنین کمک می کند.
  16. فسفر، آهن و کلسیم موجود در گوشت گنجشک باعث تقویت قوای بدن و کارکرد سیستم ایمنی و خونسازی در بدن است.
  17. در برخی روایات و توصیه علما آمده است که گوشت گنجشک و مغز سر گنجشک در درمان ناباروری زنان و مردان موثر است و به افرادی که آرزوی داشتن فرزند داشتند مصرف این دو را توصیه می کردند.
  18. مصرف عصاره گوشت گنجشک، مشکلات کم خونی را در زنان، زنان باردار، زنانی که تازه زایمان کرده اند و دختران تازه بالغ شده، کاهش می دهد.
  19. آبگوشت گوشت گنجشک برای کودکان، زنانی که زایمان کرده اند و بیماران بسیار مفید است.
  20. توان از دست رفته بیماران و زنان زایمان کرده را به سرعت برمی گرداند.
  21. از پوسیدگی و پوکی استخوان جلوگیری می کند.
  22. در درمان مشکلات گوارشی ازجمله نفخ موثر است.
  23. کلسیم آن رشد توده های استخوانی در کودکان را تقویت می کند و روند رشد را با کیفیت بیشتری پیش می برد.
آنچه باید در مورد گوشت گنجشک بدانید

عوارض و مضرات گوشت گنجشک

عوارض و ضرر چندانی برای گوشت گنجشک گزارش نشده. چرا که گوشتی گرم، ماهیچه ای و کم چربی است. اما از آنجایی که زیاده روی در مصرف هرچیزی می تواند مضرباشد باید در مصرف، اندازه را رعایت کرد. همچنین بهتر است بدانیم که

مصلح گوشت گنجشک چیست؟

آبغوره، آب انار و رب انار بهترین مصلح برای گوشت کنجشک هستند.

از دارچین و هل نیز به عنوان مصلح گوشت گنجشک نام برده شده است.

شاید برای شما سوال شده باشد که اگر گوشت گنجشک طبع گرم دارد، چرا باید همراه با دارچین و هل مصرف شود؟

این توضیح لازم است که مصلح یک ماده غذایی موجب بهبود طبع و خواص آن ماده می شود. مصلح یک ماده، لزوما طبعب متضاد آن ندارد. گاه ممکن است باعث تعدیل طبع شود و میزان گرمی یا سردی آن را رو به تعادل ببرد اما در اغلب موارد، مصلح ماده ای است که موجب تقویت خواص یک ماده غذایی می شود و ممکن است طبعی همسو با آن داشته باشد.

خواص انواع شربت ها از دیدگاه طب سنتی|خواص شربت ریواس در طب سنتی|خواص شربت نعنا در طب سنتی|خواص شربت گل پنیرک در طب سنتی

شربت های بهاری و تابستانی؛ خنک، خوشمزه، پر خاصیت!

خطر-ضدعفونی-کننده-ها-در-مقابل-کرونا|جلسه-حکیمان-طب-سنتی-درباره-کرونا

کرونا دوم، مواد ضدعفونی کننده اول

طبع و خواص پنیرک در طب سنتی|طبع پنیرک + خواص پنیرک

طبع پنیرک در طب سنتی + 25 خواص پنیرک+ مضرات و مصلحات

روش های عالی برای درمان غده چربی در طب سنتی+ 7 راهکار فوق العاده|درمان غده چربی

روش های عالی برای درمان غده چربی در طب سنتی+ 7 راهکار فوق العاده

درمان یبوست بزرگسالان با طب سنتی|یبوست بزرگسالان

درمان یبوست بزرگسالان با تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص شربت آلبالو و روش تهیه آن|خواص شربت آلبالو|منع مصرف شربت آلبالو|روش تهیه شربت آلبالو

طبع و خواص شربت آلبالو در طب سنتی + روش تهیه شربت آلبالو طبیعی

درمان-فوری-آفتاب-سوختگی-با-طب-سنتی

دمنوشها؛ تب برهای گیاهی، مطمئن خانگی!

طبع و خواص آلبالو در طب سنتی|مصلحات-آلبالو-در-طب-سنتی|مضرات-آلبالو-ضرر-آلبالو|خواص-آلبالو-در-طب-سنتی|طبع-آلبالو-در-طب-سنتی-خواص-آلبالو|طبع آلبالو|طبع و خواص آلبالو خشک

بررسی طبع آلبالو تازه و آلبالو خشک+ خواص+ مضرات و مصلحات در طب سنتی ایرانی اسلامی