طب شناس
طبع و خواص جوز هندی در طب سنتی ایرانی

طبع و خواص جوز هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 25, 2022

رای به این نوشته: 4.38/5 (372 رای)

جوز هندی یکی از ادویه ها است که در منابع فارسی با نام جوز بویا نیز از آن یاد شده. این ادویه، دانه سخت و بیضی شکل درختی به نام جوز بویا است. این درخت از دسته درختان همیشه سبز به شمار می رود و عطر دانه آن زیاد و کمی تند است و می تواند عطر و طعم غذا را کاملا تحت تاثیر خود قرار دهد و به همین دلیل در بین علاقمندان به آشپزی و خلق طعم های خاص، طرفداران زیادی دارد. همانطور که از نام آن برمی آید، درخت جوز هندی بیشتر در جنوب هند و ایالتی به نام کرلا می روید. همچنین اندونزی، کارائیب و دیگر مناطق گرمسیری، مناطق مناسبی برای رشد این گونه هستند. دانه جوز هندی در پوسته ای سخت و قهوه ای یا خاکستری رنگ قرار دارد. با شکافتن این پوسته به دانه ای تخم مرغی شکل می رسیم که شیارها و چین خوردگی هایی در سطح آن قرار دارد.

این دانه بسیار سخت است و در آشپزی تنها تراشیدن بخشی از آن توسط رنده یا جسمی اینچنینی برای افزودن عطر و طعم آن به غذا کافی است. به همین دلیل اغلب جوزهندی را به صورت آسیاب نشده نگهداری می کنند.

از جوزهندی و روغن آن نیز استفاده هایی در طب سنتی و اسلامی می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. در این متن با طبع، خواص، عوارض و مصلح جوزهندی آشنا می شوید.

جوز هندی چه طبعی دارد؟

جوز هندی مانند بسیاری دیگر از انواع ادویه دارای طبع گرم و خشک است. افراد گرم مزاج باید بسیار در مصرف آن احتیاط کنند چرا که ممکن است باعث بروز عوارضی نظیر سردرد یا واکنشهای آلرژیک در آنها شود. این ادویه گزینه خوبی برای تعدیل طبع غذاهایی با مزاج سرد است.

جوز هندی چه خواصی دارد؟

عوارض سوء مصرف جوز هندی چیست؟

جوزهندی باید به مقدار کم مصرف شود. زیاده روی در مصرف آن عوارض متعددی دارد که بسته به مزاج افراد می تواند کم یا شدید باشد.

آریتمی قلبی یکی از مضرات زیاده روی در مصرف جوز هندی است.

دلپیچه و اسهال از دیگر مضرات آن است.

سردرد، واکنشهای آلرژیکی نظیر جوش، کهیر، راش پوستی، گرفتگی صدا و خش گلو نیز در مورد سوء مصرف جوزهندی گزارش شده است.

می تواند باعث بروز سرگیجه و بدن درد شود.

مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود چرا که انقباضات رحمی را تغییر داده و خطر سقط را در پی دارد.

مقدار مجاز مصرف جوز هندی در هر بار مصرف، یک چهارم گرم است و مصرف بیش از آن می تواند باعث تهوع، توهم و بیهوشی شود. این مقدار می تواند در کودکان مسمومیت شدید و حتر مرگ را در پی داشته باشد.

مصلح جوز هندی چیست؟

بهترین مصلح برای جوز هندی گشنیز است.

بهتر است از جوز هندی در غذاهایی استفاده شود که بیشتر ترکیبات آن دارای طبع سرد باشند.

تقویت حافظه با یک نوع قارچ|قارچ یال شیر

تقویت حافظه با یک نوع قارچ

یک روش خوشمزه برای درمان گلودرد|درمان گلودرد با دسر لیموشیرین

شما هم این روزها احساس گلودرد دارید؟

طبع و خواص کلم قمری در طب سنتی|خواص کلم قمری|مضرات کلم قمری

طبع کلم قمری سرد است یا گرم؟ 10 مورد از خواص کلم قمری در طب سنتی + مصلحات

طبع بارهنگ و خواص آن در طب سنتی|طبع و خواص بارهنگ در طب سنتی

همه چیزهایی که درمورد بارهنگ نمی‌دانید+ طبع و خواص

طبع و خواص عرق زیره در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق زیره

عرق زیره و خواص بی شمار آن در طب سنتی

خواص شگفت انگیز روغن هسته سیب برای پوست و زیبایی|زیبایی پوست با روغن هسته سیب

با روغن هسته سیب زیبا و جوان بمانید!

خواص مرصع پلو در طب سنتی||مرصع پلو|خواص مرصع پلو

طبع و خواص مرصع پلو، غذای خوشمزه ایرانی در طب سنتی

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه|خواص آلبالو پلو

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه