طب شناس
طبع و خواص زیره سبز در طب سنتی

طبع و خواص زیره سبز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 11, 2022

رای به این نوشته: 4.95/5 (448 رای)

دو نوع زیره در دسترس ما قرار دارد؛ زیره سبز و زیره سیاه. در این متن ما توضیحاتی در مورد زیره سبز ارائه داده ایم. زیره سبز از یک گیاه یک ساله و علفی با نام علمی Cuminum cyminum حاصل می شود. طول این گیاه حدود 60 سانتی متر می شود. ساقه های آن شیار دار و دارای دو یا سه انشعاب است. برگ های گیاه زیره نازک و شبیه به نخ است. میوه این گیاه کرک دار و از دسته چتریان است. دانه های زیره سبز کوچک و کشیده و تقریبا مستطیلی شکل است. رنگ آن اغلب به رنگ قهوه ای روشن، زیتونی رنگ یا زرد است که در اصطلاح عام آن را سبز می گویند.

زیره سبز یکی از معروف ترین، کاربردی تریمن وپر طرفدار ترین ادویه ها است که به صورت آسیاب شده و آسیاب نشده مورد استفاده قرار می گیرد. در شیرینی و کلوچه پزی، دم نوش ها و مزه دار کردن بسیاری از غذاها از زیره سبز استفاده می شود. زیره سبز به عنوان مصلح بسیاری از مواد با مزاج سرد و نفاخ مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مطلب با طبع و خواص زیره سبز آشنا می شوید، از عوارض و مضرات آن مطلع شده و مصلح آن را می شناسید. تاپایان همراه ما باشید.

طبع زیره سبز سرد است یا گرم؟

طبع زیره سبز گرم و خشک است. افرادی که از خشکی مزاج رنج می برند یا دارای مزاج گرم هستند، نباید از زیره استفاده کنند. مصرف زیره سبز در افراد گرم مزاج باعث بروز عوارضی نظیر سردرد می شود. اما یک ادویه مناسب برای سردمزاجان است و در همراهی با غذاهای با طبع سرد خواص بیشتری خواهد داشت.

خواص پرشمار زیره سبز از دیدگاه طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف زیره سبز

مصرف آن به زنان باردار، به ویژه آنهایی که در سه ماهه نخست هستند توصیه نمی شود. میزان بالای گرمی و خشکی زیره می تواند باعث تحریک رحم و سقط جنین شود. همچنین در سه ماهه آخر ممکن است باعث زایمان زودرس شود.

در افراد گرم مزاج لاغر می تواند باعث لاغری مفرط و ضعف و سردرد شود.

در برخی افراد باعث بروز واکنشهای آلرژیک می شود.

جوش و آکنه از دیگر عوارض مصرف زیره در افراد گرم مزاج است.

زیاده روی در مصرف آن میزان مایع منی در مردان را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف زیره سبز باعث بروز عوارضی نظیر افت قند خون، آسیب به کبد، کلیه، ریه، حساسیت پوستی و... شود.

افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و ناراحتی های کبدی و بیماری های تنفسی، زنان باردار و زنانی که دوران شیردهی را سپری می کنند بهتر است از زیره سبز استفاده نکنند.

مصلح زیره سبز چیست؟

آویشن مصلح زیره سبز است.

کتیرا مصلح زیره سبز است.

عسل مصلح زیره سبز است.

همچنین خیساندن زیره سبز در سرکه می تواند طبع ان را رو به تعادل ببرد.

طبع و خواص خورش گمج کباب در طب سنتی|

طبع و خواص خورش گمج کباب در طب سنتی + مصلحات

آشی که برای دیابتی ها مفید است

بهترین آش برای دیابتی ها

راهکار طب سنتی برای پیشگیری و درمان آنفلوانزا

طب سنتی نسخه آنفلوانزا را پیچید!

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان گرفتگی رگهای قلب+ معجون درمان گرفتگی رگهای قلب

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی+ دستور تهیه معجون گرفتگی رگهای قلب

طبع و خواص قیمه ریزه در طب سنتی|خواص قیمه ریزه

خواص و طبع قیمه ریزه در طب سنتی+ روش تهیه+ مصلحات

طبع و خواص عرق بابونه در طب سنتی|طبع عرق بابونه

طبع و خواص عرق بابونه در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ 2 مصلح معروف آن

خواص طالبی

حفظ سلامتی و نشاط بدن با بهره گیری از خواص طالبی!

احیای معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت

لزوم احیای معاونت طب سنتی و اسلامی در وزارت بهداشت