طب شناس
طبع-و-خواص-یونجه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص بی شمار یونجه در طب سنتی+ طبع، مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: April 10, 2022

رای به این نوشته: 4.4/5 (534 رای)

یونجه با نام علمی (Medicago sativa) که با اسامی دیگری از جمله درفا و سپست نیز معروف است نوعی گیاه بوده که دارای ریشه ای بسیار طویل است و به دلیل دارا بودن ریشه های عمیق، مقادیر بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی دارد که به وسیله خاک و ریشه های طویل خود به دست آورده است.

یونجه از قدیم در ایران پتانسیل رشد داشته و اکنون نیز در نواحی مرکز و جنوب ایران کشت میشود. همچنین نوع وحشی یونجه در بعضی از نواحی معتدل شمال آفریقا و آسیا رشد میکند.

طبع یونجه

شاید برای شما هم سوال شده باشد که طبع یونجه گرم است یا سرد؟ تر است یا خشک؟ در پاسخ به این سوال باید گفته شود طبع یونجه به طور کلی گرم است؛ اما طبع یونجه تازه، گرم و تر و طبع یونجه خشک شده، گرم و خشک است.

طبع-یونجه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی
طبع-یونجه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص یونجه در طب سنتی

برخلاف تصور عام مردم، که یونجه را تنها برای دام مناسب میدانند این گیاه خواص درمانی فراوانی برای انسان ها دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

موثر جهت پیشگیری از انواع سرطان به خصوص سرطان پستان

یونجه دارای مقادیر بالایی آنتی اکسیدان بوده که موجب کاهش رادیکال های آزاد در بدن میشود که از عوامل اصلی بروز سرطان در افراد است. همچنین زمانی که سطح استروژن در بدن فرد افزایش پیدا کند، خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش پیدا خواهد کرد. یونجه دارای مقادیری فیتواستروژن بوده که سبب افزایش سطح استروژن در بدن میشود.

جوان سازی پوست

این خاصیت مربوط به جوانه یونجه بوده که یک آبرسان طبیعی است و موجب افزایش رطوبت پوست میشود. همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین C و A چین و چروک های پوست را کاهش داده و در نهایت موجب جوان سازی پوست میشود. همچنین به دلیل آبرسانی یونجه، یونجه میتواند برای خشکی صورت و پوست موثر باشد.

کاهش دهنده علائم قاعدگی و یائسگی

علائم و نشانه های قاعدگی و یائسگی به دلیل کاهش سطح استروژن در بدن به وجود میایند. همانطور که گفته شد، یونجه دارای مقادیری فیتواستروژن است. فیتواستروژن ترکیبات شیمیایی همانند استروژن دارد که در بدن سبب افزایش سطح استروژن میشود. پس یونجه میتواند علائم قاعدگی و یائسگی را کاهش دهد. بدین منظور میبایست از بذر یونجه استفاده شود.

مناسب برای کاهش کلسترول بالا

این خاصیت مربوط به مصرف جوانه و همچنین دانه گیاه یونجه است. یونجه موجب میشود که سطح کلسترول بد (LDL) در بدن کاهش یافته و سطح کلسترول خوب (HDL) در بدن افزایش یابد. یونجه با کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی نقش دارد.

رشد موهای سالمتر

آنتی اکسیدان ها و ویتامین B سبب میشوند فولیکولها برای مو فراهم شوند. فولیکولها نیز تضمین کننده سلامت مو هستند. یونجه نیز با دارا بودن مقادیر آنتی اکسیدان، ویتامین ها و هورمون ها برای سلامت موها مفید هستند. یونجه همچنین به دلیل دارا بودن مقادیری سیلیس، در رشد موهای سالمتر نقش ایفا میکند. همچنین سبب کاهش ریزش مو میشود.

مفید برای استخوان ها

کلسیم برای رشد و استحکام استخوان ها مفید است و ماده ای که باعث جذب کلسیم میشود ویتامین K است. یونجه با دارا بودن مقادیری ویتامین K برای رشد و استحکام استخوان ها مفید است. جوانه یونجه با دارا بودن منگنز (علاوه بر ویتامین K) برای استخوان بندی کودکان و همچنین جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان نیز مفید است. علاوه بر این میتوان از عرق یونجه جهت درمان نرمی استخوان بهره برد زیرا عرق یونجه دارای ویتامین A و B است.

نرم کردن سینه

یونجه به دلیل دارا بودن مقادیر آنتی اکسیدان سبب افزایش ایمنی سیستم بدن میشود. یونجه برای تسکین علائم سرماخوردگی، نظیر گلودرد و سرفه نیز موثر بوده و بدین منظور میبایست بذر یونجه را جوشانده و مصرف کنید. همچنین میتوانید از عرق یونجه جهت نرم کردن سینه استفاده کنید.

مناسب جهت درمان رعشه و ناراحتی های عصبی

یونجه میتواند رعشه را بهبود ببخشد. بدین منظور میتوان با پماد یونجه اقدام به بهبود و درمان رعشه کرد. برای تهیه پماد یونجه میبایست تخم یونجه را در روغن زیتون به مدت یک هفته خوابانده و در معرض خورشید قرار دهید؛ سپس آن را صاف کرده و روزی چند قاشق از آن را روی اعضایی که دچار رعشه هستند ماساژ دهید.

ترک اعتیاد

در قدیم از یونجه برای ترک اعتیاد استفاده میشد. یونجه سبب میشود فرد معتاد نسبت به ماده مخدری که مصرف میکند حس تنفر پیدا کرده و تا مدتی آن را مصرف نکند. بدین منظور از عرق یونجه استفاده میشود.

بهبود کم خونی

یونجه با دارا بودن مقادیری ویتامین K، آهن و مس در روند تولید گلبول های قرمز خون و درنهایت بهبود کم خونی و همچنین بهبود کمبود آهن در بدن موثر است. بدین منظور میتوانید دمنوشی از دانه یونجه تهیه کرده و میل کنید.

مناسب برای کاهش وزن

یونجه به دلیل دارا بودن مقادیری پروتئین و فیبر در دانه خود، سبب میشود که به فرد احساس سیری دست داده و اشتها کاذب را از بین میبرد. همچنین یونجه کالری کمی داشته و برای رژیم های غذایی مناسب است.

تسکین دهنده درد مفاصل

افزایش اوریک اسید در مفاصل سبب ایجاد بیم اری هایی نظیر نقرس و در نتیجه درد مفاصل و التهاب آنان میشود. یونجه دارای کلروفیل است که میتواند میزان اوریک اسید را کاهش دهد و بدین ترتیب یونجه در تسکین درد مفاصل نقش ایفا میکند.

مضرات و منع مصرف یونجه

مصلحات یونجه

اگر یونجه را به جهت رفع نفخ مصرف می کنید، بهتر است از این ترکیب استفاده کنید: عرق یونجه+عسل+ زیره

مصلح یونجه برای افراد گرم مزاج، شکر و زیره است.

همچنین کاسنی، سرکه و کاهو از مصلحات یونجه هستند و خواص آن را تقویت می کنند.

طبع و خواص عرق بهارنارنج|طبع عرق بهارنارنج

طبع و خواص عرق بهارنارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص عرق زنجبیل در طب سنتی|طبع عرق زنجبیل

عرق زنجبیل و همه آنچه که در مورد طبع و خواص آن باید بدانید

طبع و خواص رب انار در طب سنتی||خواص رب انار

طبع و خواص رب انار در طب سنتی + 3 مورد از عوارض رب انار

درمان کم خونی با غذاها

درمان کم خونی با یک غذای خوشمزه

طبع و خواص بادام زمینی در طب سنتی در کاسه|

طبع بادام زمینی گرم است یا سرد؟+ خواص+ مضرات+ مصلحات- در طب سنتی

خواص کندر

چرا باید کندر مصرف کنیم؟

افراد با مزاج سرد و خشک چه ویژگی هایی دارند؟|ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج سرد و خشک دارند

آگتوسما