طب شناس
طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی|طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی ایرانی اسلامی گل محمدی و عسل|طبع گل انگبین

طبع گل انگبین در طب سنتی+ خواص اعجاب انگیز گل محمدی و عسل

تاریخ انتشار: August 3, 2022

رای به این نوشته: 4.47/5 (794 رای)

در ابتدا لازم است بدانید که گل انگبین از ترکیب دو کلمه گل بعلاوه ی انگبین (به معنای عسل) ساخته شده است.
این ترکیب یک ترکیب فایتوژنیک است.
در این ترکیب، از گل محمدی تازه استفاده میشود که خواص دارویی دارد و همراهی این گل با عسل (که آن هم دارای خواص دارویی بسیاری است) موجب میشود که خواص این دو ماده، به همراه هم در این ترکیب ظاهر شوند.

گل محمدی به تنهایی خواص متعددی دارد و عسل نیز اکسیر شفابخشی است که در بسیاری از بیماری ها و امراض به کمک انسان می آید. حال ترکیب گل محمدی و عسل، خود دارویی است که خواص این دورا به صورت فشرده و تقویت شده در خود گنجانده و در موارد متعددی توسط طبیبان حاذق طب سنتی برای درمان بیماری ها و اختلالات مختلف تجویز می شود.
از گل انگبین علاوه بر طب سنتی ایران، در طب سنتی چینی، یونانی و همچنین آیورودا نیز بهره برده میشود.

در ادامه به بررسی طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی می پردازیم. همچنین مضرات و مصلحات آن توضیح داده خواهند شد.

طبع گل انگبین سرده یا گرمه؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد که طبع گل انگبین گرم است یا سرد؟ تر است یا خشک؟

در پاسخ به این سوال باید گفته شود طبع گل انگبین گرم و تر است .

خواص:

قبل از اینکه به مطالعه خواص گل انگبین بپردازیم لازم است در ابتدا با طرز تهیه این ترکیب آشنا شوید:
طرز تهیه گل انگبین:

برای تهیه گل انگبین شما نیاز به گلبرگ های تازه گل محمدی و عسل دارید.
در ابتدا مقدار معینی گل محمدی را به نسبت مساوی عسل مخلوط کنید و بعد در طرفی در بسته به مدت چهل روز در معرض نور خورشید قرار دهید و بعد از آن ترکیب شما آماده مصرف است.
در طرز تهیه دیگری، به جای عسل، از شکر و یا پودر قند استفاده میشود؛ در این روش گل محمدی را را شکر یا پودر قند ساییده و ترکیب حاصل، گل قند نامیده میشود.
و در طرز تهیه دیگری نیز از گلبرگ خشک شده ی گل محمدی و پودر قند یا شکر استفاده کرده و آنها را با هم کوبیده و مقداری گلاب نیز به ترکیب اضافه میکنند و سپس مصرف میکنند. نام این ترکیب نیز گل قند است.
توجه داشته باشید در مواردی که از گل محمدی تازه و عسل در درست کردن این ترکیب استفاده نمیشود، خواص درمانی و دارویی کمتری را برای افراد به ارمغان میاورد.
مقدار مصرف گل انگبین:
برای کودکان بالای دو سال: سه بار در روز، نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی به مقدار یک قاشق چایخوری (بهتر است از بیست گرم بیشتر نشود) مصرف شود.
برای بزرگسالان: سه بار در روز، نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی به مقدار یک الی دو قاشق مرباخوری مصرف شود.
لطفا توجه داشته باشید اگر از این ترکیب صرفا به عنوان ترکیبی دارویی، و برای درمان استفاده میکنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
قبل از بیان خواص گل انگبین چند نکته حائز اهمیت است:

طبع گل انگبین
طبع گل انگبین

خواص گل انگبین در طب سنتی

بهبود میگرن

گل انگین و همچنین گل قند باعث جلوگیری از ورود بخارهای معده به مغز شده و به این ترتیب میتواند در بهبود میگرن مفید واقع شود. به همین دلیل توصیه میشود که این ترکیب را نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.

دارای خواص ضد میکروبی و باکتریایی

گل برگ های موجود در گل قند دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی بوده و از رشد باکتری ها جلوگیری میکنند.
در طب سنتی نیز از گلاب، به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی گلبرگ های گل رز، در درمان مشکلات دستگاه گوارشی استفاده میشود.

بهبود جوش های پوستی

گل قند میتواند در روند بهبودی جوش های پوستی موثر باشد. همچنین گلبرگ های گل رز به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی در لوسیون ها مورد استفاده قرار میگیرند.

مفید برای درد های معده

افرادی که دارای مزاج سرد هستند و از درد های معده رنج میبرند، با مصرف گل انگبین میتوانند سیستم گوارشی خود را تقویت کنند. همچنین میتوانند با گل قند و آب، شربت تهیه نموده و میل کنند.

کمک در جهت رفع یبوست

گل قند میتواند یبوست را رفع کند. گل قند مدفوع را نرم کرده و در نتیجه شخص میتواند دفع راحت تری داشته باشد.
گل قند مخصوصا در خانم هایی که باردار هستند و دچار یبوست شده اند مناسب است زیرا گل قند برای خانم های باردار بی ضرر است.
جهت مصرف گل قند برای درمان یبوست میبایست قبل از خواب، نصف قاشق چایخوری گل قند را در یک لیوان شیر داغ ریخته و بعد از حل شدن آن را مصرف کنند.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

گل برگ های موجود در گل قند دارای آنتی اکسیدان های قوی بوده که به از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن کمک کرده و سلولهای بدن را در برابر آسیب محافظت میکنند و به این ترتیب سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.

کاهش دهنده درد های دوران قاعدگی

گل انگبین سبب میشود عضله های دستگاه تناسلی خانم ها شل شده و به این ترتیب درد های دوزان قاعدگی تسکین یابند. همچنین گل انگبین سبب میشود خونریزی در این دوران کم شده و ترشحات واژن نیز کاهش یابد.

مضرات و منع مصرف گل انگبین

مصلحات گل انگبین

در منابع طب سنتی مصلح مشخصی برای گل انگبین ذکر نشده است اما با توجه به طبع گرم گل انگبین میبایست از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنید و آن را با سردیجات میل نمایید. کاسنی و عرق کاسنی میزان گرمی گا انگبین را رو به تعادل می برند.

طب ایرانی و طب سنتی و طب اسلامی باید احیا شود

ولایتی : طب سنتی ایرانی اسلامی باید احیا شود

خواص پاپیتال یا عشقه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص پاپیتال

خواص پاپیتال در طب سنتی+ 30 خاصیت پاپیتال+ مضرات و تداخل دارویی

خواص و فواید آبگوشت بامیه در طب سنتی|خواص آبگوشت بامیه

طبع و خواص آبگوشت بامیه در طب سنتی+ مصلحات

گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی|طبع گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص گلاب در طب سنتی ایرانی اسلامی + مصلحات و مضرات

کنفرانس بین_المللی طب ایرانی

کنفرانس بین المللی طب ایرانی 31 خرداد تا 3 تیر- تهران

طبع و 8 خاصیت قیمه نثار در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه نثار

طبع و 8 خاصیت قیمه نثار در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه نثار

طبع-و-خواص-برگ-سنجد-در-طب-سنتی|دارو گیاهی مظلوم ولی پرفایده + 16 خاصیت فوق العاده برگ سنجد|طبع برگ سنجد+خواص برگ سنجد|طبع و خواص برگ سنجد در طب سنتی

دارو گیاهی مظلوم ولی پرفایده + 16 خاصیت فوق العاده برگ سنجد

طبع و خواص عناب در طب سنتی|خواص-درمانی-عناب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-عناب-در-طب-سنتی|طبع-و-خواص-عناب-درمان-سرفه-و-لاغری

طبع عناب سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات در طب سنتی