طب شناس
طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی|طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی ایرانی اسلامی گل محمدی و عسل|طبع گل انگبین

طبع گل انگبین در طب سنتی+ خواص اعجاب انگیز گل محمدی و عسل

تاریخ انتشار: August 3, 2022

رای به این نوشته: 4.47/5 (794 رای)

در ابتدا لازم است بدانید که گل انگبین از ترکیب دو کلمه گل بعلاوه ی انگبین (به معنای عسل) ساخته شده است.
این ترکیب یک ترکیب فایتوژنیک است.
در این ترکیب، از گل محمدی تازه استفاده میشود که خواص دارویی دارد و همراهی این گل با عسل (که آن هم دارای خواص دارویی بسیاری است) موجب میشود که خواص این دو ماده، به همراه هم در این ترکیب ظاهر شوند.

گل محمدی به تنهایی خواص متعددی دارد و عسل نیز اکسیر شفابخشی است که در بسیاری از بیماری ها و امراض به کمک انسان می آید. حال ترکیب گل محمدی و عسل، خود دارویی است که خواص این دورا به صورت فشرده و تقویت شده در خود گنجانده و در موارد متعددی توسط طبیبان حاذق طب سنتی برای درمان بیماری ها و اختلالات مختلف تجویز می شود.
از گل انگبین علاوه بر طب سنتی ایران، در طب سنتی چینی، یونانی و همچنین آیورودا نیز بهره برده میشود.

در ادامه به بررسی طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی می پردازیم. همچنین مضرات و مصلحات آن توضیح داده خواهند شد.

طبع گل انگبین سرده یا گرمه؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد که طبع گل انگبین گرم است یا سرد؟ تر است یا خشک؟

در پاسخ به این سوال باید گفته شود طبع گل انگبین گرم و تر است .

خواص:

قبل از اینکه به مطالعه خواص گل انگبین بپردازیم لازم است در ابتدا با طرز تهیه این ترکیب آشنا شوید:
طرز تهیه گل انگبین:

برای تهیه گل انگبین شما نیاز به گلبرگ های تازه گل محمدی و عسل دارید.
در ابتدا مقدار معینی گل محمدی را به نسبت مساوی عسل مخلوط کنید و بعد در طرفی در بسته به مدت چهل روز در معرض نور خورشید قرار دهید و بعد از آن ترکیب شما آماده مصرف است.
در طرز تهیه دیگری، به جای عسل، از شکر و یا پودر قند استفاده میشود؛ در این روش گل محمدی را را شکر یا پودر قند ساییده و ترکیب حاصل، گل قند نامیده میشود.
و در طرز تهیه دیگری نیز از گلبرگ خشک شده ی گل محمدی و پودر قند یا شکر استفاده کرده و آنها را با هم کوبیده و مقداری گلاب نیز به ترکیب اضافه میکنند و سپس مصرف میکنند. نام این ترکیب نیز گل قند است.
توجه داشته باشید در مواردی که از گل محمدی تازه و عسل در درست کردن این ترکیب استفاده نمیشود، خواص درمانی و دارویی کمتری را برای افراد به ارمغان میاورد.
مقدار مصرف گل انگبین:
برای کودکان بالای دو سال: سه بار در روز، نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی به مقدار یک قاشق چایخوری (بهتر است از بیست گرم بیشتر نشود) مصرف شود.
برای بزرگسالان: سه بار در روز، نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی به مقدار یک الی دو قاشق مرباخوری مصرف شود.
لطفا توجه داشته باشید اگر از این ترکیب صرفا به عنوان ترکیبی دارویی، و برای درمان استفاده میکنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
قبل از بیان خواص گل انگبین چند نکته حائز اهمیت است:

طبع گل انگبین
طبع گل انگبین

خواص گل انگبین در طب سنتی

بهبود میگرن

گل انگین و همچنین گل قند باعث جلوگیری از ورود بخارهای معده به مغز شده و به این ترتیب میتواند در بهبود میگرن مفید واقع شود. به همین دلیل توصیه میشود که این ترکیب را نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.

دارای خواص ضد میکروبی و باکتریایی

گل برگ های موجود در گل قند دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی بوده و از رشد باکتری ها جلوگیری میکنند.
در طب سنتی نیز از گلاب، به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی گلبرگ های گل رز، در درمان مشکلات دستگاه گوارشی استفاده میشود.

بهبود جوش های پوستی

گل قند میتواند در روند بهبودی جوش های پوستی موثر باشد. همچنین گلبرگ های گل رز به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی در لوسیون ها مورد استفاده قرار میگیرند.

مفید برای درد های معده

افرادی که دارای مزاج سرد هستند و از درد های معده رنج میبرند، با مصرف گل انگبین میتوانند سیستم گوارشی خود را تقویت کنند. همچنین میتوانند با گل قند و آب، شربت تهیه نموده و میل کنند.

کمک در جهت رفع یبوست

گل قند میتواند یبوست را رفع کند. گل قند مدفوع را نرم کرده و در نتیجه شخص میتواند دفع راحت تری داشته باشد.
گل قند مخصوصا در خانم هایی که باردار هستند و دچار یبوست شده اند مناسب است زیرا گل قند برای خانم های باردار بی ضرر است.
جهت مصرف گل قند برای درمان یبوست میبایست قبل از خواب، نصف قاشق چایخوری گل قند را در یک لیوان شیر داغ ریخته و بعد از حل شدن آن را مصرف کنند.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

گل برگ های موجود در گل قند دارای آنتی اکسیدان های قوی بوده که به از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن کمک کرده و سلولهای بدن را در برابر آسیب محافظت میکنند و به این ترتیب سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.

کاهش دهنده درد های دوران قاعدگی

گل انگبین سبب میشود عضله های دستگاه تناسلی خانم ها شل شده و به این ترتیب درد های دوزان قاعدگی تسکین یابند. همچنین گل انگبین سبب میشود خونریزی در این دوران کم شده و ترشحات واژن نیز کاهش یابد.

مضرات و منع مصرف گل انگبین

مصلحات گل انگبین

در منابع طب سنتی مصلح مشخصی برای گل انگبین ذکر نشده است اما با توجه به طبع گرم گل انگبین میبایست از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنید و آن را با سردیجات میل نمایید. کاسنی و عرق کاسنی میزان گرمی گا انگبین را رو به تعادل می برند.

درمان سردرد

درمان فوری سردرد+ انواع سردرد

درمان غلبه صفرا با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان غلبه صفرا

درمان قطعی غلبه صفرا با طب سنتی + مواد غذایی موثر در درمان فوری غلبه صفرا

همه چیز در مورد روغن خراطین و خواص آن|خواص و مضرات روغن خراطینخواص و مضرات روغن خراطینخواص و مضرات روغن خراطین

همه چیزهایی که باید درمورد روغن خراطین بدانید

خواص نافله خوزستانی در طب سنتی و روش تهیه آن|خواص نافله خوزستانی

طبع و خواص نافله خوزستانی+ 7 خاصیت ویژه+ عوارض و مضرات

درمان فوری میخچه پا|درمان میخچه افراد دیابتی

6 درمان فوری میخچه پا + درمان میخچه افراد دیابتی

راهکارهای درمان استفراغ و هوع در طب سنتی|درمان استفراغ با طب سنتی ایرانی اسلامی

چگونه با نسخه های خانگی طب سنتی استفراغ را درمان کنیم؟11 راهکار

طبع تمرهندی در طب سنتی|خواص تمر هندی در طب سنتی

طبع و خواص تمر هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص روغن حنظل در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص و طبع روغن حنظل در طب سنتی

همه چیز درباره روغن حنظل؛ طبع، خواص، مضرات و مصلح