طب شناس
طبع و خواص ارزن در طب سنتی

همه چیزهایی که باید در مورد ارزن بدانید+ طبع و خواص و مصلحات

تاریخ انتشار: March 29, 2022

رای به این نوشته: 4.6/5 (309 رای)

ارزن یکی از انواع غلات است که دنه های آن کروی و بسیار کوچک اند. رنگ دانه های ارزن بیشتر سفید، زرد یا قهوه ای روشن است. گاها رنگ خاکستری و بنفش آن نسز دیده شده است. ارزن بیشتر در آسیا و آفریقا دیده می شود و بنظر می رسد که رشد آن در نواحی خشک بهتر صورت می گیرد.غالبا از ارزن به عنوان غذای پرندگان استفاده می شود. اما باید بدانید که دانه های ارزن بسیار خوشمزه هستند و در برخی کشورها از ارزن برای طبخ غذاهای مختلف نیز استفاده می شود. چین، آفریقا و هند از ارزن در تهیه غذاها استفاده می کنند. طعم آن شیرین ملایم است و در سرتاسر سال می توان به آن دسترسی داشت.

ارزن هم مانند همه مواد خوراکی دیگر خواص و مضرات خاص خود را دارد که با داشتن اطلاعات کافی در مورد مزاج و طبع آن می توان به بهترین شکل از خواص آن بهره برد و از عوارض آن جلوگیری کرد. در این متن این موارد را بررسی کرده و شما را با مصلح ارزن نیز آشنا خواهیم کرد.

طبع ارزن

در منابع طب سنتی آمده است که ارزن دارای طبع سرد و خشک است. واضح است که مصرف ارزن برای گرم مزاجان مناسب است اما افراد سرد مزاج ممکن است در اثر مصرف آن دچار عوارضی شوند. بنابراین بهتر است سردمزاجان در مصرف ارزن احتیاط کرده و مصلح آن را نیز به همراه داشته باشند.

از خواص ارزن چه می دانید؟

چه کسانی ارزن مصرف نکنند؟

افرادی که به گرفتگی عروق مبتلا هستند نباید ارزن مصرف کنند.

مبتلایان به نقرس نباید ارزن مصرف کنند.

مصرف آن برای افرادی که به گرفتگی مثانه دچارند ممنوع است.

زیاده روی در مصرف آن اثرات سمی دارد.

اگرچه میزان آلرژی زایی ارزن کم است اما افراد با سابقه حساسیت و آلرژی باید در مصرف آن احتیاط کنند.

زنان باردار و شیرده پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

مصلح ارزن چیست؟

بهترین و در دسترس ترین مصلح برای ارزن عسل است. مصرف ارزن به همراه عسل طبع و خواص آن را بهبود می بخشد و از بروز عوارض احتمالی آن جلوگیری می کند.

دمنوش-زیره-سیاه-طب-سنتی|طرز-تهیه-دمنوش-زیره-سیاه-و-خواص-و-طبع

طرز تهیه دمنوش زیره سیاه و طبع و خواص آن

قورمه سبزی محاله

علل و درمان ضعف و بی حالی با طب سنتی|یوگا موثر در از بین بردن ضعف و بی حالی|درمان ضعف و بی حالی

درمان ضعف و بی حالی در طب سنتی با 13 توصیه تغذیه ای و چند راهکار دیگر

طبع و 7 خاصیت فوق العاده شربت نارنج از نظر طب سنتی+ طرز تهیه|خواص شربت نارنج

طبع و 7 خاصیت فوق العاده شربت نارنج از نظر طب سنتی+ طرز تهیه

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی|طبع و خواص گل مغربی

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه|طبع عرق گزنه

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول|طبع گوشت قرقاول

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول

طبع و خواص شربت شیر خرما در طب ایرانی و اسلامی|خواص شربت شیر خرما

طبع و خواص شربت شیر خرما در طب سنتی+ مضرات و مصلحات+ روش تهیه