طب شناس
طبع و خواص ارزن در طب سنتی

همه چیزهایی که باید در مورد ارزن بدانید+ طبع و خواص و مصلحات

تاریخ انتشار: March 29, 2022

رای به این نوشته: 4.6/5 (309 رای)

ارزن یکی از انواع غلات است که دنه های آن کروی و بسیار کوچک اند. رنگ دانه های ارزن بیشتر سفید، زرد یا قهوه ای روشن است. گاها رنگ خاکستری و بنفش آن نسز دیده شده است. ارزن بیشتر در آسیا و آفریقا دیده می شود و بنظر می رسد که رشد آن در نواحی خشک بهتر صورت می گیرد.غالبا از ارزن به عنوان غذای پرندگان استفاده می شود. اما باید بدانید که دانه های ارزن بسیار خوشمزه هستند و در برخی کشورها از ارزن برای طبخ غذاهای مختلف نیز استفاده می شود. چین، آفریقا و هند از ارزن در تهیه غذاها استفاده می کنند. طعم آن شیرین ملایم است و در سرتاسر سال می توان به آن دسترسی داشت.

ارزن هم مانند همه مواد خوراکی دیگر خواص و مضرات خاص خود را دارد که با داشتن اطلاعات کافی در مورد مزاج و طبع آن می توان به بهترین شکل از خواص آن بهره برد و از عوارض آن جلوگیری کرد. در این متن این موارد را بررسی کرده و شما را با مصلح ارزن نیز آشنا خواهیم کرد.

طبع ارزن

در منابع طب سنتی آمده است که ارزن دارای طبع سرد و خشک است. واضح است که مصرف ارزن برای گرم مزاجان مناسب است اما افراد سرد مزاج ممکن است در اثر مصرف آن دچار عوارضی شوند. بنابراین بهتر است سردمزاجان در مصرف ارزن احتیاط کرده و مصلح آن را نیز به همراه داشته باشند.

از خواص ارزن چه می دانید؟

چه کسانی ارزن مصرف نکنند؟

افرادی که به گرفتگی عروق مبتلا هستند نباید ارزن مصرف کنند.

مبتلایان به نقرس نباید ارزن مصرف کنند.

مصرف آن برای افرادی که به گرفتگی مثانه دچارند ممنوع است.

زیاده روی در مصرف آن اثرات سمی دارد.

اگرچه میزان آلرژی زایی ارزن کم است اما افراد با سابقه حساسیت و آلرژی باید در مصرف آن احتیاط کنند.

زنان باردار و شیرده پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

مصلح ارزن چیست؟

بهترین و در دسترس ترین مصلح برای ارزن عسل است. مصرف ارزن به همراه عسل طبع و خواص آن را بهبود می بخشد و از بروز عوارض احتمالی آن جلوگیری می کند.

سهم کم ایران در صادرات گیاهان دارویی

چرا صادرات گیاهان دارویی در ایران کم است؟

گرفتن تلخی بادمجان

ترفندهای گرفتن تلخی بادمجان+ خواص

خودکفایی در تولید سیاه دانه

واردات سیاه دانه ممنوع شد! خودکفایی در تولید سیاه دانه

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

طبع و خواص عرق چهار زیره در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق چهار زیره

طبع عرق چهار زیره در طب سنتی و خواص و مضرات آن

شیردان

طبع و خواص شلغم در طب سنتی طبع شلغم در طب سنتی|طبع شلغم در طب سنتی|مصلحات شلغم در طب سنتی مصلح طبع شلغم

طبع شلغم گرمه یا سرده در طب سنتی + خواص شلغم

طبع و خواص گزنه در طب سنتی دمنوش گیاهی

خواص و فواید چای گزنه+ دمنوش در افراد درگیر سنگ کلیه