طب شناس
طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی|طبع بادام کوهی

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: August 21, 2022

رای به این نوشته: 4.37/5 (289 رای)

بادام کوهی یا بادام تلخ، میوه درختچه ای با نام علمی Amygdalus Lycioides Spech است. این درختچه دارای شاخه های جوان و خاکستری رنگ است که در سطح خود خار دارند. برگهای آن نوک تیز و چرمی مانند است و میوه آن کرکدار و در اندازه های مختلف می باشد. بادام کوهی در بسیاری از مناطق ایران رشد می کند و انواع مختلفی دارد که مغز تمام انواع آن تلخ است. در منابع طب سنتی از بادام کوهی با نامهای دیگری نظیر بادامک، بیو، ارجن، ارژن، بادامچه، بوخورک، ارجنک، بیف، آقچالی، قره چالی و تنگرس نیز یاد شده است. درختچه بادام کوهی اغلب در مناطق معتدل می روید و بیشتر در چهارمحال بختیاری، البرز و تهران، زنجان و گلستان، کردستان و.... دیده شده است.

مغز بادام کوهی یا بادام تلخ را می توان در اثر شست و شوی زیاد شیرین کرد اما از این نوع بادام بیشتر استفاده های دارویی می شود. همچنین برگ درختچه بادام کوهی خواص دارویی دارد.

ممکن است که در برخی مناطق و شهرستانها از نام بادام کوهی برای بادام زمینی نیز استفاده کنند. این نام گذاری غلط است و باید بدانید که بادام کوهی و بادام زمینی باهم متفاوت اند و این متن در باره بادام کوهی نوشته شده است.

در این مقاله با طبع، خواص، مضرات و مصلح بادام کوهی اشنا می شوید.

بادام کوهی چه طبعی دارد؟

طبق تحقیقات صورت گرفته توسط کارشناسان طب سنتی، مشخص شده که بادام کوهی دارای طبع گرم و خشک است. طبیعتا بادام کوهی خواص بیشتری برای سردمزاجان خواهد داشت و در گرم مزاجان، اگر بی رویه و بدون مصلح مصرف شود، ایجاد عوارض خواهد کرد.

طبع بادام کوهی
طبع بادام کوهی

از خواص بادام کوهی چه می دانید؟

آنچه باید در مورد بادام کوهی بدانید

عوارض و مضرات بادام کوهی

مواد سمی اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک، اگر برای روغن گیری از بادام تلخ، از آب استفاده شود، تولید خواهد شد و بسیار خطرناک است.

بادام کوهی تلخ را نباید بصورت خام و به تنهایی به صورت خوراکی مصرف کرد چرا که دارای سم هیدروسیانیک اسید است.

دیرهضم و سنگین است و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

افراد دارای معده سرد و حساس نباید از این بادام استفاده کنند.

استفاده موضعی از روغن بادام کوهی برای برخی افراد همراه با بروز واکنش های آلرژیک و حساست است.

روغن بادام تلخ فقط برای مصارف موضعی است و نباید آن را خورد.

مصرف روغن بادام کوهی برای زنان باردار ممنوع است. به ویژه استفاده از این روغن در اطراف واژن یا دخول آن به واژن خطر سقط جنین را در پی دارد.

استفاده از آن برای کودکان، زنان باردار و شیرده و افراد مسن باید همراه با نظر تخصصی پزشک باشد.

از مصرف خودسرانه بادام کوهی، روغن، ضماد و دیگر مشتقات آن خودداری کنید.

مصلح بادام کوهی چیست؟

مصلح مواد غذایی گاه باعث تعدیل طبع و مزاج آن ماده می شوند و گاه تاثیرگذاری خواص و فواید آن را تقویت می کنند. اغلب مواقع مصلحات هردو خاصیت را با هم دارند.

درمورد بادام کوهی باید بگوییم که بهترین مصلح برای آن عسل است که خواص آن را بهبود می بخشد و اثرگذاری آن را تقویت می کند.

اگر-سیر-نمی-خورید-لااقل-مرزه-بخورید

اگر سیر نمی‌خورید لااقل از این سبزی غافل نشوید.

طبع و خواص آش یخ از دیدگاه طب سنتی|خواص آش یخ در طب سنتی

طبع آش یخ سرد است یا گرم؟ خواصی اش یخ در طب سنتی+ مضرات و مصلح

فواید مصرف سکنجبین||خواص سکنجبین

همه خواص سکنجبین و بهترین زمان مصرف آن+ 8 خاصیت درمانی

زغال اخته جامیکا

ترمیم زخم با کاکتوس بند انگشتی|کاکتوس بند انگشتی

ترمیم زخم به کمک یک گیاه

جینسینگ پرویی (ماکا)

درمان ضعیف بودن اسپرم با طب سنتی||درمان ضعف اسپرم در طب سنتی + 12 راهکار برای درمان ضعف اسپرم مردان|درمان ضعف اسپرم|

درمان ضعف اسپرم در طب سنتی + 12 راهکار برای درمان ضعف اسپرم مردان

طبع و خواص دنده کباب کرمانشاه در طب سنتی|خواص دنده کباب کرمانشاه

طبع و خواص دنده کباب کرمانشاه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + عوارض و مضرات