طب شناس
طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی|طبع بادام کوهی

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: August 21, 2022

رای به این نوشته: 4.37/5 (289 رای)

بادام کوهی یا بادام تلخ، میوه درختچه ای با نام علمی Amygdalus Lycioides Spech است. این درختچه دارای شاخه های جوان و خاکستری رنگ است که در سطح خود خار دارند. برگهای آن نوک تیز و چرمی مانند است و میوه آن کرکدار و در اندازه های مختلف می باشد. بادام کوهی در بسیاری از مناطق ایران رشد می کند و انواع مختلفی دارد که مغز تمام انواع آن تلخ است. در منابع طب سنتی از بادام کوهی با نامهای دیگری نظیر بادامک، بیو، ارجن، ارژن، بادامچه، بوخورک، ارجنک، بیف، آقچالی، قره چالی و تنگرس نیز یاد شده است. درختچه بادام کوهی اغلب در مناطق معتدل می روید و بیشتر در چهارمحال بختیاری، البرز و تهران، زنجان و گلستان، کردستان و.... دیده شده است.

مغز بادام کوهی یا بادام تلخ را می توان در اثر شست و شوی زیاد شیرین کرد اما از این نوع بادام بیشتر استفاده های دارویی می شود. همچنین برگ درختچه بادام کوهی خواص دارویی دارد.

ممکن است که در برخی مناطق و شهرستانها از نام بادام کوهی برای بادام زمینی نیز استفاده کنند. این نام گذاری غلط است و باید بدانید که بادام کوهی و بادام زمینی باهم متفاوت اند و این متن در باره بادام کوهی نوشته شده است.

در این مقاله با طبع، خواص، مضرات و مصلح بادام کوهی اشنا می شوید.

بادام کوهی چه طبعی دارد؟

طبق تحقیقات صورت گرفته توسط کارشناسان طب سنتی، مشخص شده که بادام کوهی دارای طبع گرم و خشک است. طبیعتا بادام کوهی خواص بیشتری برای سردمزاجان خواهد داشت و در گرم مزاجان، اگر بی رویه و بدون مصلح مصرف شود، ایجاد عوارض خواهد کرد.

طبع بادام کوهی
طبع بادام کوهی

از خواص بادام کوهی چه می دانید؟

آنچه باید در مورد بادام کوهی بدانید

عوارض و مضرات بادام کوهی

مواد سمی اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک، اگر برای روغن گیری از بادام تلخ، از آب استفاده شود، تولید خواهد شد و بسیار خطرناک است.

بادام کوهی تلخ را نباید بصورت خام و به تنهایی به صورت خوراکی مصرف کرد چرا که دارای سم هیدروسیانیک اسید است.

دیرهضم و سنگین است و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

افراد دارای معده سرد و حساس نباید از این بادام استفاده کنند.

استفاده موضعی از روغن بادام کوهی برای برخی افراد همراه با بروز واکنش های آلرژیک و حساست است.

روغن بادام تلخ فقط برای مصارف موضعی است و نباید آن را خورد.

مصرف روغن بادام کوهی برای زنان باردار ممنوع است. به ویژه استفاده از این روغن در اطراف واژن یا دخول آن به واژن خطر سقط جنین را در پی دارد.

استفاده از آن برای کودکان، زنان باردار و شیرده و افراد مسن باید همراه با نظر تخصصی پزشک باشد.

از مصرف خودسرانه بادام کوهی، روغن، ضماد و دیگر مشتقات آن خودداری کنید.

مصلح بادام کوهی چیست؟

مصلح مواد غذایی گاه باعث تعدیل طبع و مزاج آن ماده می شوند و گاه تاثیرگذاری خواص و فواید آن را تقویت می کنند. اغلب مواقع مصلحات هردو خاصیت را با هم دارند.

درمورد بادام کوهی باید بگوییم که بهترین مصلح برای آن عسل است که خواص آن را بهبود می بخشد و اثرگذاری آن را تقویت می کند.

برای پسر دار شدن چه بخوریم؟ تدابیر طب سنتی برای پسردار شدن|تدابیر پسردار شدن در طب سنتی ایرانی و اسلامی

بایدها و نبایدهای پسر دار شدن در طب سنتی. برای پسر دار شدن چه بخوریم و چه نخوریم؟

طبع و خواص عرق شلتوک در طب سنتی|طبع عرق شلتوک

طبع و خواص شگفت آور عرق شلتوک در طب سنتی

نسخه ای برای درمان اغلب بیماری های فصل سرما|خواص شلغم

درمان همه بیماری های پاییزی!

درمان فوری غلبه بلغم با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان خانگی بلغم با طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان فوری غلبه بلغم با طب سنتی + درمان فوری سردی بدن و بلغم با 8 دمنوش معجزه آسا

خواص انواع شربت ها از دیدگاه طب سنتی|خواص شربت ریواس در طب سنتی|خواص شربت نعنا در طب سنتی|خواص شربت گل پنیرک در طب سنتی

شربت های بهاری و تابستانی؛ خنک، خوشمزه، پر خاصیت!

طبع و خواص مرزنجوش در طب سنتی|طبع مرزنجوش یا مرزنگوش|خواص مرزنجوش یا مرزنگوش

بیش از 50 خاصیت مرزنجوش+طبع مرزنجوش و مضرات و مصلح آن

طبع و خواص چریش در طب سنتی|خواص چریش

چریش چیست؟ معرفی بیش از 30 خواص چریش + مضرات آن در طب سنتی

طبع و خواص کباب تابه ای در طب سنتی|خواص کباب تابه ای

طبع و خواص کباب تابه ای+ روش تهیه + مضرات و مصلح