طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

3.9/5 - (11 امتیاز)

بادام کوهی یا بادام تلخ، میوه درختچه ای با نام علمی Amygdalus Lycioides Spech است. این درختچه دارای شاخه های جوان و خاکستری رنگ است که در سطح خود خار دارند. برگهای آن نوک تیز و چرمی مانند است و میوه آن کرکدار و در اندازه های مختلف می باشد. بادام کوهی در بسیاری از مناطق ایران رشد می کند و انواع مختلفی دارد که مغز تمام انواع آن تلخ است. در منابع طب سنتی از بادام کوهی با نامهای دیگری نظیر بادامک، بیو، ارجن، ارژن، بادامچه، بوخورک، ارجنک، بیف، آقچالی، قره چالی و تنگرس نیز یاد شده است. درختچه بادام کوهی اغلب در مناطق معتدل می روید و بیشتر در چهارمحال بختیاری، البرز و تهران، زنجان و گلستان، کردستان و…. دیده شده است.

بادام کوهی یا بادام تلخ، میوه درختچه ای با نام علمی Amygdalus Lycioides Spech است. این درختچه دارای شاخه های جوان و خاکستری رنگ است که در سطح خود خار دارند. برگهای آن نوک تیز و چرمی مانند است و میوه آن کرکدار و در اندازه های مختلف می باشد. بادام کوهی در بسیاری از مناطق ایران رشد می کند و انواع مختلفی دارد که مغز تمام انواع آن تلخ است. در منابع طب سنتی از بادام کوهی با نامهای دیگری نظیر بادامک، بیو، ارجن، ارژن، بادامچه، بوخورک، ارجنک، بیف، آقچالی، قره چالی و تنگرس نیز یاد شده است. درختچه بادام کوهی اغلب در مناطق معتدل می روید و بیشتر در چهارمحال بختیاری، البرز و تهران، زنجان و گلستان، کردستان و…. دیده شده است.

مغز بادام کوهی یا بادام تلخ را می توان در اثر شست و شوی زیاد شیرین کرد اما از این نوع بادام بیشتر استفاده های دارویی می شود. همچنین برگ درختچه بادام کوهی خواص دارویی دارد.

ممکن است که در برخی مناطق و شهرستانها از نام بادام کوهی برای بادام زمینی نیز استفاده کنند. این نام گذاری غلط است و باید بدانید که بادام کوهی و بادام زمینی باهم متفاوت اند و این متن در باره بادام کوهی نوشته شده است.

در این مقاله با طبع، خواص، مضرات و مصلح بادام کوهی اشنا می شوید.

بادام کوهی چه طبعی دارد؟

طبق تحقیقات صورت گرفته توسط کارشناسان طب سنتی، مشخص شده که بادام کوهی دارای طبع گرم و خشک است. طبیعتا بادام کوهی خواص بیشتری برای سردمزاجان خواهد داشت و در گرم مزاجان، اگر بی رویه و بدون مصلح مصرف شود، ایجاد عوارض خواهد کرد.

طبع بادام کوهی
طبع بادام کوهی

از خواص بادام کوهی چه می دانید؟

  • جوشانده برگ بادام کوهی افزاینده قوی جنسی است و مایع منی را زیاد می کند . به این ترتیب باعث بالا رفتن توان باروری نیز می شود.
  • جوشانده برگ بادام کوهی درمان طپش قلب است. و برای درمان بیماریهای قلبی مفید است.
  • از برگ درختچه بادام کوهی می توان به عنوان ضماد برای و مسکن در درد کمر و گودی کمر و… استفاده کرد.
  • بادام کوهی مقوی معده است و رطوبت معده را برطرف می کند.
  • بادام کوهی انگلها و کرمهای معده را از بین می برد.
  • بادام کوهی اسهال را درمان می کند.
  • درمان قی و استفراغ است.
  • برای رفع سردرد می توان از ضماد بادام کوهی استفاده کرد به این ترتیب که پودربادام آسیاب شده را با مقداری سرکه به صورت خمیر درآورده و روی پیشانی بمالید.
  • خمیر بادام کوهی بوی بد عرق زیر بغل و بوی بد پا و قارچ لای انگشتان پا را از بین می برد.
  • روغن بادام کوهی برای درمان ترکهای پوستی و شقاق و خشکی پوست بسار موثر است.
  • خمیر آن باعث از بین بردن لک و جوش پوست می شود.
  • التهابات ریه، تنگی نفس، سرفه و در د سینه و گلو را درمان می کند.
  • در دفع سنگ کلیه و تقویت کلیه موثر است.
  • باعث پاکسازی کبد می شود. در درمان کبدچرب نیز موثر است.
  • روغن بادام کوهی ضد سرطان است.
  • روغن بادام کوهی پوست را در برابر سرما و خشکی هوا محافظت می کند.
  • روغن بادام کوهی درد گوش را تسکین می دهد.
  • روغن بادام کوهی تب بر است. و موجب پایین آمدن تب می شود.
  • روغن بادام کوهی درمان یبوست است.
  • روغن بادام کوهی ریزش مو را قطع کرده و ریشه مو ها را مستحکم و مقاوم می کند.آسیب و شکنندگی موی سر ر ا کم می کند.
  • روغن بادام کوهی برای تقویت ناخن ها و رشد بهتر آنها مفید است. روزانه مقداری روغن بادام کوهی را به سرانگشتان و ناخن ها ماساژ دهید و تاثیر آن را ببینید.
  • روغن بادام کوهی تیرگی پوست به ویژه در اطراف چشم را کاهش می دهد.
  • اگر مغز بادام کوهی را در اثر فراوری شیرین کنند، طبع آن معتدل می شود. از بادام کوهی شیرین شده بیشتر برای مصارف خوراکی و تنقلات استفاده می شود و از خواص آن می توان به درمان زخم روده، تقویت مثانه، تقویت معده، افزایش قوای جنسی، خلط آور بودن و نرم کردن سینه و…. اشاره کرد.
آنچه باید در مورد بادام کوهی بدانید

عوارض و مضرات بادام کوهی

مواد سمی اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک، اگر برای روغن گیری از بادام تلخ، از آب استفاده شود، تولید خواهد شد و بسیار خطرناک است.

بادام کوهی تلخ را نباید بصورت خام و به تنهایی به صورت خوراکی مصرف کرد چرا که دارای سم هیدروسیانیک اسید است.

دیرهضم و سنگین است و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

افراد دارای معده سرد و حساس نباید از این بادام استفاده کنند.

استفاده موضعی از روغن بادام کوهی برای برخی افراد همراه با بروز واکنش های آلرژیک و حساست است.

روغن بادام تلخ فقط برای مصارف موضعی است و نباید آن را خورد.

مصرف روغن بادام کوهی برای زنان باردار ممنوع است. به ویژه استفاده از این روغن در اطراف واژن یا دخول آن به واژن خطر سقط جنین را در پی دارد.

استفاده از آن برای کودکان، زنان باردار و شیرده و افراد مسن باید همراه با نظر تخصصی پزشک باشد.

از مصرف خودسرانه بادام کوهی، روغن، ضماد و دیگر مشتقات آن خودداری کنید.

[elementor-template id=”6863″]

مصلح بادام کوهی چیست؟

مصلح مواد غذایی گاه باعث تعدیل طبع و مزاج آن ماده می شوند و گاه تاثیرگذاری خواص و فواید آن را تقویت می کنند. اغلب مواقع مصلحات هردو خاصیت را با هم دارند.

درمورد بادام کوهی باید بگوییم که بهترین مصلح برای آن عسل است که خواص آن را بهبود می بخشد و اثرگذاری آن را تقویت می کند.


دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *