طب شناس

طبع و خواص ترب سفید از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: April 3, 2022

رای به این نوشته: 4.25/5 (345 رای)

ترب سفید یکی از انواع سبزیجات و از خانواده تربها است. از ترب سفید با نامهای ترب شرقی یا دایکون نیز نامبرده شده است. ترب سفید گیاهی یک ساله است و برگهای آن پهن است. طعم آن شبیه به تربچه است اما تندی کمتری دارد و بافت آن نرمتر است. برخلاف تربچه که گرداست، ترب سفید ظاهری کشیده و شبیه هویج دارد. همانطور که از نام آن برمی آید، سفید رنگ است اما گاه به رنگ های سبز روشن، یا صورتی کمرنگ و زرد نیز دیده می شود.

ترب سفید خواص فراوانی دارد و به همین دلیل در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ترب سفید با نام علمی Raphanus sativus var در بسیاری از کشورهای جهان پرورش داده می شود. در ژاپن به آن ریشه بزرگ می گویند، در هند و انگلستان با نام مولی معروف است و در امریکا و دیگر کشورهای لاتین بیشتر به نام دایکون شناخته می شود.

از ترب سفید در طبخ غذاهای مختلف، آشها و سوپها استفاده می شود. می توان از آن ترشی درست کرد و همچنین به صورت خام و همراه با غذاها قابل استفاده است.

در این مطلب طبع و خواص ترب سفید را از منظر طب سنتی مورد بررسی قرارد داده ایم، عوارض و مضرات آن را نام برده و مصلح ان را معرفی خواهیم کرد.

با ما همراه باشید

طبع ترب سفید چیست؟

کارشناسان طب سنتی معتقدند که طبع ترب سفید گرم و خشک است. بنابراین خوراک مناسبی برای ایام سرد سال و سرد مزاجان است. سوپهای حاوی ترب سفید دشمن سرماخوردگی و زکام اند. اما افراد دارای مزاج گرم، باید در مصرف آن احتیاط کنند و مصلح آن را شناخته و مصرف کنند.

ترب سفید چه خواصی دارد؟

عوارض و مضرات مصرف ترب سفید

مصلح ترب سفید چیست؟

نمک و سرکه بهترین مصلح برای ترب سفید هستند که موجب تعدیل طبع و افزایش خواص آن می شوند.

درمان فوری شب ادراری با طب سنتی|درمان شب ادراری|درمان شب ادراری

درمان شب ادراری کودکان در طب سنتی با 7 روش+ درمان شب ادراری بزرگسالان

طبع و خواص عرق کاسنی در طب سنتی|طبع عرق کاسنی

طبع و خواص عرق کاسنی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص و طبع خاکشیر در طب سنتی ایرانی اسلامی Descurainia sophia

سازگاری خاکشیر با تمام مزاج‌ها + روش های درمان اسهال و فشار خون و جوش های صورت

طبع و خواص زغال اخته آبی (بلوبری) در طب سنتی|خواص زغال اخته آبی - بلوبری|دمنوش زغال اخته آبی - بلوبری

همه خواص زغال اخته آبی با بلوبری در طب سنتی + عوارض جانبی و مصلحات

خواص کندر

چرا باید کندر مصرف کنیم؟

طبع و 11 خاصیت کتلت گوشت با سیب زمینی در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص کتلت گوشت|مضرات و عوارض کتلت گوشت

طبع و 11 خاصیت کتلت گوشت با سیب زمینی در طب سنتی+ طرز تهیه

طبع و خواص آلبالو در طب سنتی|مصلحات-آلبالو-در-طب-سنتی|مضرات-آلبالو-ضرر-آلبالو|خواص-آلبالو-در-طب-سنتی|طبع-آلبالو-در-طب-سنتی-خواص-آلبالو|طبع آلبالو|طبع و خواص آلبالو خشک

بررسی طبع آلبالو تازه و آلبالو خشک+ خواص+ مضرات و مصلحات در طب سنتی ایرانی اسلامی

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی|تغذیه پیش از بارداری|مراقبت های قبل از بارداری

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی+ 7 نکته تغذیه ای مهم