طب شناس

طبع و خواص ترب سفید از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: April 3, 2022

رای به این نوشته: 4.25/5 (345 رای)

ترب سفید یکی از انواع سبزیجات و از خانواده تربها است. از ترب سفید با نامهای ترب شرقی یا دایکون نیز نامبرده شده است. ترب سفید گیاهی یک ساله است و برگهای آن پهن است. طعم آن شبیه به تربچه است اما تندی کمتری دارد و بافت آن نرمتر است. برخلاف تربچه که گرداست، ترب سفید ظاهری کشیده و شبیه هویج دارد. همانطور که از نام آن برمی آید، سفید رنگ است اما گاه به رنگ های سبز روشن، یا صورتی کمرنگ و زرد نیز دیده می شود.

ترب سفید خواص فراوانی دارد و به همین دلیل در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ترب سفید با نام علمی Raphanus sativus var در بسیاری از کشورهای جهان پرورش داده می شود. در ژاپن به آن ریشه بزرگ می گویند، در هند و انگلستان با نام مولی معروف است و در امریکا و دیگر کشورهای لاتین بیشتر به نام دایکون شناخته می شود.

از ترب سفید در طبخ غذاهای مختلف، آشها و سوپها استفاده می شود. می توان از آن ترشی درست کرد و همچنین به صورت خام و همراه با غذاها قابل استفاده است.

در این مطلب طبع و خواص ترب سفید را از منظر طب سنتی مورد بررسی قرارد داده ایم، عوارض و مضرات آن را نام برده و مصلح ان را معرفی خواهیم کرد.

با ما همراه باشید

طبع ترب سفید چیست؟

کارشناسان طب سنتی معتقدند که طبع ترب سفید گرم و خشک است. بنابراین خوراک مناسبی برای ایام سرد سال و سرد مزاجان است. سوپهای حاوی ترب سفید دشمن سرماخوردگی و زکام اند. اما افراد دارای مزاج گرم، باید در مصرف آن احتیاط کنند و مصلح آن را شناخته و مصرف کنند.

ترب سفید چه خواصی دارد؟

عوارض و مضرات مصرف ترب سفید

مصلح ترب سفید چیست؟

نمک و سرکه بهترین مصلح برای ترب سفید هستند که موجب تعدیل طبع و افزایش خواص آن می شوند.

تدابیر طب سنتی برای درمان قوز قرنیه|سن، دلایل و علائم ابتلا به قوز قرنیه|درمان قوز قرنیه با طب سنتی

آیا طب سنتی به درمان قوز قرنیه کمک می کند؟ 8 توصیه طب سنتی برای درمان قوز قرنیه

طبع و خواص عرق پونه در طب سنتی|طبع عرق پونه

طبع و خواص عرق پونه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

ویژگی و طبع گوشت الاغ در طب سنتی + 6 خاصیت فوق العاده شیر الاغ|طبع گوشت الاغ

ویژگی و طبع گوشت الاغ در طب سنتی + 6 خاصیت فوق العاده شیر الاغ

طبع و خواص دمنوش میوه گل نستترن در طب سنتی|خواص دمنوش نسترن|میوه گل نسترن

طبع و خواص دمنوش نسترن+12 خاصیت دمنوش میوه گل نسترن+ تداخلات دارویی

آنتی بیوتیک های طبیعی

 معرفی 10 آنتی بیوتیک‌ گیاهی

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

ضرورت افزایش تعداد پزشکان طب ایرانی

طبع و 11 خاصیت شربت بهار نارنج در طب سنتی + طرز تهیه شربت بهار نارنج|خواص شربت بهارنارنج

طبع و 11 خاصیت شربت بهار نارنج در طب سنتی + طرز تهیه شربت بهار نارنج

طبع ونوشک پلو در طب سنتی+ 18 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه ونوشک پلو|خواص ونوشک پلو

طبع ونوشک پلو در طب سنتی+ 18 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه ونوشک پلو