طب شناس

طبع و خواص ترب سفید از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: April 3, 2022

رای به این نوشته: 4.25/5 (345 رای)

ترب سفید یکی از انواع سبزیجات و از خانواده تربها است. از ترب سفید با نامهای ترب شرقی یا دایکون نیز نامبرده شده است. ترب سفید گیاهی یک ساله است و برگهای آن پهن است. طعم آن شبیه به تربچه است اما تندی کمتری دارد و بافت آن نرمتر است. برخلاف تربچه که گرداست، ترب سفید ظاهری کشیده و شبیه هویج دارد. همانطور که از نام آن برمی آید، سفید رنگ است اما گاه به رنگ های سبز روشن، یا صورتی کمرنگ و زرد نیز دیده می شود.

ترب سفید خواص فراوانی دارد و به همین دلیل در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ترب سفید با نام علمی Raphanus sativus var در بسیاری از کشورهای جهان پرورش داده می شود. در ژاپن به آن ریشه بزرگ می گویند، در هند و انگلستان با نام مولی معروف است و در امریکا و دیگر کشورهای لاتین بیشتر به نام دایکون شناخته می شود.

از ترب سفید در طبخ غذاهای مختلف، آشها و سوپها استفاده می شود. می توان از آن ترشی درست کرد و همچنین به صورت خام و همراه با غذاها قابل استفاده است.

در این مطلب طبع و خواص ترب سفید را از منظر طب سنتی مورد بررسی قرارد داده ایم، عوارض و مضرات آن را نام برده و مصلح ان را معرفی خواهیم کرد.

با ما همراه باشید

طبع ترب سفید چیست؟

کارشناسان طب سنتی معتقدند که طبع ترب سفید گرم و خشک است. بنابراین خوراک مناسبی برای ایام سرد سال و سرد مزاجان است. سوپهای حاوی ترب سفید دشمن سرماخوردگی و زکام اند. اما افراد دارای مزاج گرم، باید در مصرف آن احتیاط کنند و مصلح آن را شناخته و مصرف کنند.

ترب سفید چه خواصی دارد؟

عوارض و مضرات مصرف ترب سفید

مصلح ترب سفید چیست؟

نمک و سرکه بهترین مصلح برای ترب سفید هستند که موجب تعدیل طبع و افزایش خواص آن می شوند.

طبع و خواص انگور در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع-و-خواص-انگور-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی||طبع انگور

خواص و طبع انگور در طب سنتی - خونسازی تا افزایش وزن

ساماندهی داروسازی سنتی اصفهان

ساماندهی داروسازی سنتی در اصفهان

مفیدترین میوه های پاییز|خواص میوه های پاییزی|میوه هاییی که باید در پاییز بخورید

میوه های مفید پاییزی

خواب بی موقع و احتمال مرگ انسان

خواب بی موقع موجب مرگ می شود!

طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی|ماهی میدم و خواص آن

طبع و 11 خاصیت ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی

طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی|طرز تهیه شربت توت فرنگی|خواص شربت توت فرنگی

طبع و خواص شربت توت فرنگی در طب سنتی+ 6 نکته تهیه شربت توت فرنگی در خانه

درمان-هلیکوباکتری-معده-به-کمک-طب-سنتی|تدابیر درمان هلیکوباکتر|هلیکوباکتر یا میکروب معده

درمان هلیکوباکتر با تدابیر طب سنتی+ 15 توصیه برای درمان میکروب معده

طبع و خواص پیاز عنصل در طب سنتی|طبع-پیاز-عنصل-سرد-است-یا-گرم؟-خواص-و-مضرات-پیاز-عنصل-مصلح

طبع پیاز عنصل سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات پیاز عنصل + مصلح