طب شناس
طبع-و-خواص-پسته-کوهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|

طبع و خواص پسته کوهی از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: April 6, 2022

رای به این نوشته: 4.48/5 (747 رای)

پسته کوهی که با نامهای بنه و گلخنگ نیز در برخی منابع آمده، یکی از گونه های پسته است که بومی ایران است. نام علمی آن Pistacia Atlantica و در طب سنتی به نام حبهةالخضرا معروف است. درخت پسته کوهی در نواحی شرقی ایران و در کوهستانهای زاگرس فراوان است. درختان پسته کوهی درختانی مقاوم و با طول عمر بالا هستند.

بنه قدمگاه رچ، بنه آرامگاه بوذرجمهر در استان خراسان جنوبی، کلخونگ کهنسال بُزپَر در بوشهر، بنه کهنسال امام‌زاده جعفر چهار طاق در استان سمنان، بنه بن‌دشت در استان فارس و بنه کهنسال و امام‌زاده جعفر در استان چهارمحال و بختیاری از قدیمی ترین و کهنسالترین درختان پسته کوهی در ایران هستند.
ارتفاع درختان پسته کوهی از تا 9 متر متفاوت است. پسته کوهی نسبت به پسته آجیلی کروی تر و مغز آن کوچکتر است. اردیبهشت ماه فصل برداشت پسته کوهی است و معمولا آن را بصورت نیمه رسیده می چینند.

برخی از این درختان پوسته های ضخیم و میوه هایی درشت دارند که از میوه آنها برای مصارف خوراکی و گرفتن روغن استفاده می شود و برخی دیگر پوسته های نازکتر دارند و اغلب در ترکیب آجیل استفاده میشوند و با نام بنشک نیز شناخته میشوند.
پسته کوهی سالیان درازی است که مورد توجه بشر قرار گرفته است. از میوه ان برای تهیه ترشی، مربا و برخی غذاها استفاده می شود. صمغ آن کاربرد دارویی دارد. و در صنعت شکلات سازی و تولید آدامس و خمیردندان و… مورد استفاده قرار میگیرد.

چوب این درخت نیز محکم و مقاوم است و برای ساخت سقف خانه ها و لوازم خانگی مناسب است.

با داشتن اطلاعات کافی درمورد طبع و خواص پسته کوهی و عوارض و مضرات آن، همچنین با شناختن مصلح پسته کوهی می توانید به موقع، درست و بجا از آن استفاده کرده و بهترین بهره را از خواص آن ببرید. در این متن شما را با این موارد آشنا می کنیم.

طبع پسته کوهی گرم است یا سرد؟

پسته کوهی دارای طبع گرم خشک است که اگر خشک شود، میزان گرمی و خشکی آن بیشتر می شود. خواص آن با پسته آجیلی تقریبا برابر است. افراد گرم مزاج بهتر است این پسته را همراه با مصلح مصرف کنند وگرنه دچار عوارض می شوند.

پسته کوهی چه خواصی دارد؟

عوارض و مضرات پسته کوهی چیست؟

به دلیل گرمی و خشکی بالایی که دارد زیاده روی در مصرف ان باعث ایجاد جوش و زخم در دهان می شود.

مصرف آن برای مبتلایان به فشارخون بالا مضر است. همچنین زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش فشار خون در افراد عادی نیز می شود.

مصرف آن در بارداری باید با مشورت پزشک و با آگاهی داشتن از مزاج فردی باشد.

مصلح پسته کوهی یا بنه چیست؟

رب انار، آب انار، سرکه سیب و کاسنی مصلح خوبی برای پسته کوهی هستند.

|درمان سردی مغز|علائم سردی مغز

درمان سردی مغز در طب سنتی + 11 راهکار برای درمان فوری سردی سر

طبع و 10 خاصیت شربت زردآلو در طب سنتی + طرز تهیه شربت زردآلو خوشمزه|خواص شربت زردآلو

طبع و 10 خاصیت شربت زردآلو در طب سنتی + طرز تهیه شربت زردآلو خوشمزه

طبع مربا سیب در طب سنتی و خواص آن|طبع مربا سیب

طبع مربا سیب در طب سنتی+ خواص و مضرات

طبع و خواص اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع اسفرزه در طب سنتی

طبع اسفرزه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + روش مصرف

خواص دمنوش رازیانه برای زنان|طرز تهیه دمنوش رازیانه

خواص دمنوش رازیانه برای زنان

طبع-و-خواص-توت-فرنگی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-توت-فرنگی-از-تقویت-بینایی-تا-سفیدی-دندان

طبع توت فرنگی+ مصلحات+ چه کسانی نباید بخورند؟

طبع مربا گیلاس در طب سنتی|طبع مربا گیلاس

طبع مربا گیلاس سرد است یا گرم؟ نکات تهیه مربا گیلاس

خواص و فواید کاهو|خواص کاهو|فواید کاهو

کاهو را فراموش نکنید!