طب شناس
طبع-و-خواص-پسته-کوهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|

طبع و خواص پسته کوهی از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: April 6, 2022

رای به این نوشته: 4.48/5 (747 رای)

پسته کوهی که با نامهای بنه و گلخنگ نیز در برخی منابع آمده، یکی از گونه های پسته است که بومی ایران است. نام علمی آن Pistacia Atlantica و در طب سنتی به نام حبهةالخضرا معروف است. درخت پسته کوهی در نواحی شرقی ایران و در کوهستانهای زاگرس فراوان است. درختان پسته کوهی درختانی مقاوم و با طول عمر بالا هستند.

بنه قدمگاه رچ، بنه آرامگاه بوذرجمهر در استان خراسان جنوبی، کلخونگ کهنسال بُزپَر در بوشهر، بنه کهنسال امام‌زاده جعفر چهار طاق در استان سمنان، بنه بن‌دشت در استان فارس و بنه کهنسال و امام‌زاده جعفر در استان چهارمحال و بختیاری از قدیمی ترین و کهنسالترین درختان پسته کوهی در ایران هستند.
ارتفاع درختان پسته کوهی از تا 9 متر متفاوت است. پسته کوهی نسبت به پسته آجیلی کروی تر و مغز آن کوچکتر است. اردیبهشت ماه فصل برداشت پسته کوهی است و معمولا آن را بصورت نیمه رسیده می چینند.

برخی از این درختان پوسته های ضخیم و میوه هایی درشت دارند که از میوه آنها برای مصارف خوراکی و گرفتن روغن استفاده می شود و برخی دیگر پوسته های نازکتر دارند و اغلب در ترکیب آجیل استفاده میشوند و با نام بنشک نیز شناخته میشوند.
پسته کوهی سالیان درازی است که مورد توجه بشر قرار گرفته است. از میوه ان برای تهیه ترشی، مربا و برخی غذاها استفاده می شود. صمغ آن کاربرد دارویی دارد. و در صنعت شکلات سازی و تولید آدامس و خمیردندان و… مورد استفاده قرار میگیرد.

چوب این درخت نیز محکم و مقاوم است و برای ساخت سقف خانه ها و لوازم خانگی مناسب است.

با داشتن اطلاعات کافی درمورد طبع و خواص پسته کوهی و عوارض و مضرات آن، همچنین با شناختن مصلح پسته کوهی می توانید به موقع، درست و بجا از آن استفاده کرده و بهترین بهره را از خواص آن ببرید. در این متن شما را با این موارد آشنا می کنیم.

طبع پسته کوهی گرم است یا سرد؟

پسته کوهی دارای طبع گرم خشک است که اگر خشک شود، میزان گرمی و خشکی آن بیشتر می شود. خواص آن با پسته آجیلی تقریبا برابر است. افراد گرم مزاج بهتر است این پسته را همراه با مصلح مصرف کنند وگرنه دچار عوارض می شوند.

پسته کوهی چه خواصی دارد؟

عوارض و مضرات پسته کوهی چیست؟

به دلیل گرمی و خشکی بالایی که دارد زیاده روی در مصرف ان باعث ایجاد جوش و زخم در دهان می شود.

مصرف آن برای مبتلایان به فشارخون بالا مضر است. همچنین زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش فشار خون در افراد عادی نیز می شود.

مصرف آن در بارداری باید با مشورت پزشک و با آگاهی داشتن از مزاج فردی باشد.

مصلح پسته کوهی یا بنه چیست؟

رب انار، آب انار، سرکه سیب و کاسنی مصلح خوبی برای پسته کوهی هستند.

طبع نان لواش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان لواش

طبع و خواص نان لواش+ 4 خاصیت ویژه نان لواش برای بدن

درمان قار و قور شکم و معده درد و درمان سردی معده

درمان سریع صدا شکم+ 9 روش درمان قار و قور شکم در طب سنتی

مواد غذایی حاوی کلسیم طبیعی

تامین کلسیم مورد نیاز بدن با تغذیه

درمان فوری زخم و جراحت

درمان فوری زخم ها!

طبع و خواص تخو مرغ و بلدرچین و غاز و اردک در طب سنتی|طبع و خواص تخو مرغ و بلدرچین و غاز و اردک در طب سنتی

طبع و خواص تخم مرغ و پرندگان دیگر در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص نان سنگک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان سنگک

طبع و خواص 3 نوع نان سنگک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص عرق بهارنارنج|طبع عرق بهارنارنج

طبع و خواص عرق بهارنارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طرز تهیه ترشه شامی گیلانی + طبع و 7 خاصیت ترش شامی در طب سنتی|خواص ترشه شامی گیلانی

طرز تهیه ترشه شامی گیلانی + طبع و 7 خاصیت ترش شامی در طب سنتی