طب شناس
افراد با مزاج سرد و خشک چه ویژگی هایی دارند؟|ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج سرد و خشک دارند

تاریخ انتشار: May 22, 2022

رای به این نوشته: 4.21/5 (739 رای)

مزاج انسان چهار دسته است:

در اصطلاح طب سنتی این چهار مزاج به ترتیب:صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی نیز نامیده می شوند.

این دسته بندی حاصل نظریه چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان است که عبارتند از آب، باد، خاک و آتش.

همچنین بر اساس تقسیم بندی های طب سنتی مزاج های چهارگانه را به چهار فصل تشبیه کرده اند. به این صورت که:

مزاج گرم و تر برابر با فصل بهار

مزاج گرم و خشک برابر با فصل تابستان

مزاج سرد و خشک برابر با فصل پاییز

مزاج سرد و تر برابر با فصل زمستان

است.

هر فرد یک مزاج خاص خود را دارد که به وراثت و سبک زندگی و نوع تغذیه بستگی دارد و می توان این مزاج را با تدابیر طب سنتی تغییر داده و اصلاح کرد. اصلاح مزاج به انسان کمک می کند که نسبت به محیط زندگی و تغذیه ای که دارد سازگارتر شود و بر بیماریهای ناشی از غلبه مزاج، فائق آید.

هر فرد بسته به مزاجی که دارد، ویژگی ها و خصوصیاتی دارد که از آن طبع و مزاج نشات می گیرد. با تغذیه صحیح و سازگار می توان نقاط قوت یک مزاج را تقویت کرده و ضعف ها و کاستی های ان را برطرف کرد.

در ادامه معرفی خصوصیات افراد دارای هر مزاج، در این مطلب شما را با ویژگی های افراد دموی، یعنی افرادی که سرد و خشک دارند آشنا می کنیم.

عنصر اصلی در افراد با مزاج سرد و خشک، خاک است. در منابع طب سنتی ویژگی های خاک را سردی، سنگینی، قابض بودن و فشرده بودن برشمرده شده است. افراد دارای مزاج سرد و خشک را سوداوی نیز می گویند.

ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟
ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

ویژگی های فردی افراد دارای مزاج سرد و خشک

عوارض غلبه مزاج در افراد سرد و خشک چیست؟

چه خوراکی هایی با مزاج سرد و خشک سازگار است؟

بهترین خوراک برای افراد سودایی گوشت گوسفندی، کباب گوسفندی، گوشت مرغ محلی، تخم مرغ عسلی، شوربا، بادام و شیر بادام یا حریره بادام، نان با ارد گندم، شیر و لبنیات گاوی همراه با عسل، شیربرنج، انواع مرباها به ویژه: به ، سیب، بالنگ، هویج، انجیر و....

همچنین بهتر است افراد با مزاج سرد و خشک و سوداییاز مصرف مواد زیر پرهیز کرده یا حتما با مصلح میل کنند.

گوشت گاو و گوساله، گوشت مرغ ماشینی، شتر مرغ، شتر، ماهی و سایر گوشت های دارای طبع سرد.

سیرابی، غذاهای کارخانه ای و فست فودها، غذاهای فریز شده یا کنسرو شده.

کلم، نخودفرنگی، سیب زمینی، قارچ، گوجه، بادمجان

لیمو، آب لیمو و میوه ها و آب میوه های ترش

جو، سوپ جو، عدس و...

کشک و دوغ

رب و سرکه

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ طرز تهیه ترشی زالزالک

درمان خانگی آسم با طب سنتی|درمان آسم|درمان آسم با بخور

درمان آسم با طب سنتی + 12 راهکار درمان خانگی آسم

طبع و خواص عرق اترج، میوه و روغن آن در طب سنتی|طبع عرق اترج

خواص و مضرات عرق اترج در طب سنتی + طبع و مصلح

وام کشاورزی برای کاشت گیاهان دارویی

وام قرض الحسنه بنیاد علوی برای کاشت گیاهان دارویی برای کشاورزان

خواص ماش برای بدن انسان

چرا باید ماش بخوریم؟

عسل بیدمشک نعنا

طبع و خواص مربا انگور در طب سنتی|خواص مربا انگور

طبع و خواص، مضرات و مصلح مربا انگور در طب سنتی+ طرز تهیه مربا انگور در خانه

طبع زغال اخته در طب سنتی روی درخت|طبع زغال اخته در طب سنتی رب زغال اخته مربا|طبع زغال اخته در طب سنتی

طبع زغال اخته سرد است یا گرم؟+خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی